OCIJENI

Neuropsihologijska dijagnostika

0 pregleda/dan | Objavljeno: 13.04.2024. 11:17

Psihološki centar MAYA izrađuje i provodi multidisciplinarne neuropsihologijske i radno-terapijske programe prilagođene svakom klijentu pojedinačno. Takav multidisciplinarni tim uključuje psihologa, radnog terapeuta te po potrebi logopeda i psihijatra, a surađuje i sa ustanovama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Neuropsihologijska rehabilitacija započinje inicijalnom neuropsihologijskom procjenom, kako bismo utvrdili koje su mentalne funkcije sačuvane, a koje oštećene, i u kojoj mjeri. To je baseline ili početna mjera od koje započinje rad s pacijentom. Nakon toga radi se plan neuropsihologijske rehabilitacije koji je individualan i prilagođen svakom pojedinom pacijentu. Nakon nekoliko mjeseci ponovo se radi neuropsihologijska procjena kako bismo utvrdili u kojoj su se mjeri pojedine funkcije oporavile i kako bismo po potrebi korigirali individualni rehabilitacijski plan.

Proces rehabilitacije je, isto kao i plan rehabilitacije, jako individualan i ovisi o stanju svakog pojedinog pacijenta, deficitima mentalnih funkcija ali i promjenama osobnosti koje također mogu utjecati na oporavak. Oporavak je najbrži u prvih šest mjeseci do godine dana kada vježbe u okviru neuropsihologijske rehabilitacije trebaju biti puno češće i intenzivnije, a može trajati i par godina.

www.psiholoskicentarmaya.hr/neuropsihologijski-i-radnoterapijski-programi/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI