OCIJENI

Iznenađujuće činjenice o vučnim uslugama: što trebate znati u slučaju nužde

Objavljeno: 6.4.2023. 14:20

Kada se nađete u nezgodnoj situaciji poput kvara vozila na cesti, vučna služba postaje vaša najbolja opcija. Međutim, koliko znate o vučnim uslugama? Ovaj članak donosi neke iznenađujuće činjenice o vučnim uslugama koje bi trebali znati u slučaju nužde.

Kako radi vučna služba?

Vučna služba je posebna vrsta prijevoza koja se koristi za prijevoz vozila koje se iz određenog razloga ne može nastaviti vožnju na siguran način. U slučaju kvara ili nezgode, vučna služba dolazi na mjesto događaja i preuzima vozilo koje se treba vući. Vozilo se zatim prevozi na željenu lokaciju, poput servisa ili doma vlasnika vozila.

Iznenađujuće činjenice o vučnim uslugama

1.      Vučne službe postoje od početka 1900.-ih godina

Iako se možda čini da su vučne usluge relativno novijeg datuma, one datiraju još od 1916. godine. Prvi vučni kamion napravljen je u Chattanoogi u Tennesseeju, u SAD-u!

2.      Postoji mnogo vrsta vučnih vozila

Postoje različite vrste vučnih vozila, poput kamiona s ravnom platformom, kuke za vuču, vozila za prijevoz tereta, dizalice i drugih specijaliziranih vozila za prijevoz različitih tereta.

3.      Vučna služba nije samo za osobna vozila

Iako se najčešće misli na osobna vozila koja trebaju vučne usluge, one se također mogu koristiti za vuču teških vozila i opreme, poput kamiona, autobusa ili gradilišnih strojeva.

4.      Cijena vučne usluge može se razlikovati

Cijena vučne usluge može se razlikovati ovisno o vrsti vozila koje se vuče, udaljenosti koju vozilo treba preći, vrsti puta, vremenskim uvjetima i drugim čimbenicima. Važno je unaprijed saznati cijenu usluge kako ne biste bili iznenađeni računom.

5.      Korištenje vučne službe može biti opasno

Korištenje vučne službe može biti opasno, osobito ako se vozilo ne vuče pravilno ili ako se ne slijede upute vučne službe. Važno je slušati upute vozača vučnog vozila i držati se sigurnosnih pravila kako biste izbjegli moguće nesreće.

Ukoliko se nađete u nezgodnoj situaciji poput kvara vozila na cesti, kontaktirajte AUTO KLUB KONČAR. Naša služba je dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu te pružamo brzu i pouzdanu uslugu vuče vozila po povoljnim cijenama.

Kao jedan od temeljnih autoklubova u sustavu Hrvatskog Autokluba, AK “Končar” pruža vam profesionalnu i pravovremenu uslugu. Godišnje prosječno izvršimo čak 1500 intervencija vučne službe i 2600 intervencija pomoći i otklona kvara. Vučna služba ima na raspolaganju dva vozila za prijevoz vozila u kvaru i četiri vozila u sklopu službe pomoći.

Ne oklijevajte kontaktirati nas u slučaju nužde ili ako trebate bilo kakvu pomoć za vaše vozilo. Vaše povjerenje naša je obveza.

OCIJENI