OCIJENI

Depilacija: Koji su najučinkovitiji načini uklanjanja neželjenih dlačica?

Objavljeno: 16.11.2023. 16:27

U današnjem svijetu gdje njega tijela igra ključnu ulogu, uklanjanje neželjenih dlačica postaje sve važnijim dijelom rutine ljepote. No, s obzirom na raznovrsne metode koje su dostupne, kako odabrati najučinkovitiju opciju? U nastavku ćemo vam predstaviti tri popularna i vrlo učinkovita rješenja: depilacija voskom, egipatska depilacija i šećerna pasta s trakicama.

Depilacija voskom

Vosak je jedna od najpopularnijih metoda depilacije koja pruža dugotrajne rezultate. Vosak se nanosi na kožu i zatim se uz pomoć trakica uklanja s kože izvlačeći dlačice iz korijena. Ova metoda može biti malo bolna, ali mnogi ju smatraju vrijednom toga zbog iznimne glatkoće koju pruža. Vosak se može koristiti na različitim dijelovima tijela, uključujući noge, ruke, pazuhe i bikini zonu, a kod muške populacije to su prsa i leđa.

Egipatska depilacija

Egipatska depilacija je tretman uklanjanja neželjenih dlačica poznat više od 2000. godina.

Prirodna šećerna pasta napravljena je od šećera, vode i limunovog soka. Na ovaj način, dlačice se uklanjaju iz korijena. Egipatska pasta se nanosi u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a zatim se trzajima ruke uklanja u smjeru rasta dlačica.

Šećerna pasta s trakicama

Ova šećerna pasta je također napravljena od prirodnih sastojaka, a razlika naspram egipatske depilacije je ta što se lagano zagrijava u grijaču. Lagano zagrijana šećerna pasta se nanosi špatulom u smjeru rasta dlačica, a uklanja u suprotnom smjeru trakama.

Egipatska depilacija i depilacija šećernom pastom s trakicama preporučuju se za vrlo osjetljive kože. Šećerne paste su hipoalergene i izazivaju minimalne reakcije nakon depilacije.

Izbor metode depilacije ovisi o vašim osobnim preferencijama, toleranciji na bol, osjetljivosti kože i budžetu. Prije nego se odlučite, preporučuje se konzultacija s profesionalcem kako biste pronašli najbolju opciju koja će vam omogućiti postizanje željenih rezultata. Bez obzira na odabir, depilacija će rezultirati glatkom i njegovanom kožom!

Započnite svoje putovanje prema glatkoj i njegovanoj koži uz kozmetički salon Iva Kozmetika - vašim pouzdanim partnerom u kompletnoj njezi lica i tijela s više od 35 godina iskustva. Otkrijte naše vrhunske usluge koji će vas ostaviti oduševljenima. Neka Iva Kozmetika postane vaša destinacija za besprijekornu depilaciju. Posjetite nas već danas kako biste saznali više i rezervirali svoj tretman! Vaša koža zaslužuje najbolje, i mi to pružamo.


OCIJENI