OCIJENI

Kako odabrati izdržljivu radnu ploču

Objavljeno: 18.4.2023. 13:00

Kada je riječ o odabiru radne ploče za vašu kuhinju, kamene radne ploče izvrsna su opcija za one koji traže izdržljivu i dugotrajnu površinu. Međutim, s toliko različitih vrsta kamena koje možete izabrati, može biti teško odlučiti koji je pravi izbor za vaše potrebe. U ovom članku pobliže ćemo objasniti kako odabrati izdržljivu kamenu radnu ploču za vašu kuhinju.

1.      Razmotrite svoje potrebe

Prvo što treba uzeti u obzir pri odabiru kamene radne ploče su vaše potrebe. Razmislite o tome koliko kuhate, koliko često koristite svoju kuhinju i koliko habanja očekujete da će vaša radna ploča izdržati. Ako imate često kuhate, trebali biste odabrati izdržljiviji kamen poput granita ili kvarca. Ako vam je važnija estetika, možda biste više voljeli mekši kamen poput mramora, ali imajte na umu da će zahtijevati više održavanja.

2.      Odaberite pravu vrstu kamena

Postoji mnogo različitih vrsta kamena koje možete izabrati kada su u pitanju radne ploče, a svaka ima svoje jedinstvene karakteristike. Granit je jedan od najpopularnijih izbora za radne ploče jer je nevjerojatno izdržljiv i otporan na ogrebotine i toplinu. S druge strane, mramor je mekši i skloniji ogrebotinama i mrljama, ali je cijenjen zbog svoje jedinstvene ljepote. Kvarc je dobar kompromis između to dvoje - gotovo je jednako izdržljiv kao granit, ali se može izraditi u raznim bojama i uzorcima.

3.      Tražite kvalitetu

Prilikom odabira kamene radne ploče važno je tražiti kvalitetu. Želite biti sigurni da dobivate kamen visoke kvalitete koji je pravilno vađen i izrađen. Potražite uglednog klesara koji radi s najkvalitetnijim kamenom i koji može pružiti preporuke zadovoljnih kupaca.

4.      Razmislite o održavanju

Sve kamene radne ploče zahtijevaju određenu razinu održavanja, ali neke vrste kamenja zahtijevaju više održavanja od drugih. I granit i kvarc zahtijevaju relativno malo održavanja i zahtijevaju samo povremeno brtvljenje kako bi izgledali najbolje. Mramor, s druge strane, zahtijeva češće brtvljenje i može se lako izgrebati ili zamrljati ako se o njemu ne brine pravilno. Prije donošenja konačne odluke provjerite jeste li spremni posvetiti se zahtjevima održavanja odabranog kamena.

5.      Razmislite o cijeni

Kamene radne ploče mogu varirati u cijeni ovisno o vrsti kamena, veličini radne ploče i složenosti ugradnje. Granit i kvarc obično su pristupačniji od mramora, ali čak i unutar tih kategorija može postojati velika razlika u cijeni. Provjerite jeste li jasno razumjeli cijenu odabranog kamena prije nego što se obvežete na kupnju.

Ako tražite visokokvalitetnu kamenu radnu ploču za svoju kuhinju, kontaktirajte Klesarstvo Gulija. Mogu vam pomoći odabrati savršeni kamen za vaše potrebe i pružiti vam prekrasnu, izdržljivu radnu ploču koja će trajati godinama. Kako bi vaša radna ploča trajala još duže i ostala lijepa kao prvog dana, mogu ju impregnirati profesionalnim sredstvima kako bi se spriječilo minimalno upijanje ulja i vode. Kontaktirajte ih kako biste saznali više i zakazali konzultacije.


OCIJENI