OCIJENI

Tretmani lica plazmom: Postupak, prednosti i što očekivati

Objavljeno: 22.11.2023. 16:52

Tretmani lica plazmom predstavljaju inovativni pristup u estetskoj medicini, koristeći plazmu vlastitog tijela, bogatu faktorima rasta kako bi se revitalizirala i pomladila koža. Evo detaljnog pregleda ovog postupka, njegovih prednosti i što klijenti mogu očekivati prilikom odabira ovog tretmana.

Postupak tretmana lica plazmom

Tretman plazmom započinje vađenjem određene količine krvi pacijenta. Ova krv se potom filtrira kako bi se izdvojila plazma bogata faktorima rasta. Korištenjem PRGF® Endoret® tehnologije, iz plazme se dobiva ugrušak i membrana koja se koristi za regenerativne svrhe. U kontekstu tretmana lica, ova plazma se ubrizgava u kožu lica, vrata, dekoltea ili ruku uz pomoć finih iglica, pružajući koži prirodne regenerativne i pomlađujuće faktore.

Prednosti tretmana lica plazmom

Prirodnost metode: Za razliku od nekih drugih tretmana koji koriste sintetičke supstance, tretman lica plazmom koristi pacijentovu vlastitu krv, eliminirajući rizik od alergijskih reakcija ili odbacivanja.

Pomlađivanje kože: Plazma bogata faktorima rasta potiče obnovu stanica i proizvodnju kolagena, čime se poboljšava tekstura i tonus kože.

Minimalni rizici i nuspojave: Tretman je uglavnom siguran s minimalnim nuspojavama, poput blagog crvenila koje brzo prolazi.

Učinkovitost: PRGF® Endoret® tehnologija je dokazano efikasna s visokom stopom preživljavanja implantata i ubrzanjem procesa cijeljenja i regeneracije.

Što očekivati od tretmana

Klijenti mogu očekivati minimalnu nelagodu tijekom tretmana uz brz oporavak. Prvi rezultati postaju vidljivi nakon otprilike 30 dana, s postupnim poboljšanjem stanja kože u narednim mjesecima. Za optimalne rezultate, tretman se obično ponavlja nekoliko puta u razmaku od mjesec dana.

Preciznost i stručnost su ključni u izvođenju tretmana lica plazmom. Stoga nam se javite u ordinaciju Patricije Maračić Pende, dr.med.dent. sa specijalizacijom u radu na licu.


OCIJENI