OCIJENI

5 stvari koje trebate znati o zubnim implantatima

Objavljeno: 27.3.2023. 17:40

Zubni implantati popularno su rješenje za nadomještanje izgubljenih zubi jer nude trajnu, stabilnu alternativu tradicionalnim opcijama poput proteza ili mostova. Implantati su mali titanski vijci koji se kirurški postavljaju u čeljusnu kost, a s vremenom srastaju s kosti i pružaju čvrstu osnovu za krunicu ili most. Ako razmišljate o ugradnji dentalnih implantata, donosimo 5 stvari koje trebate znati.

  1. Zubni implantati su trajno rješenje

Za razliku od proteza ili mostova, zubni implantati se kirurški ugrađuju u čeljusnu kost i srastaju s kosti tijekom vremena. To osigurava trajnu i stabilnu bazu za krunicu ili most, što implantat čini izvrsnim dugotrajnim rješenjem za nadomještanje izgubljenih zuba.

  1. Dobro oralno zdravlje je preduvjet za ugradnju implantata 

Kako bi se osigurao uspjeh ugradnje zubnih implantata, važno je imati dobro oralno zdravlje, uključujući zdrave desni i dovoljno čeljusne kosti. Stomatolog će procijeniti vaše oralno zdravlje i po potrebi preporučiti zahvate za njegovo poboljšanje prije ugradnje implantata.

  1. Proces postavljanja implantata može potrajati nekoliko mjeseci

Proces ugradnje implantata obično uključuje nekoliko sastanaka tijekom nekoliko mjeseci, uključujući postavljanje samog implantata, zacjeljivanje i postavljanje krunice. Točan vremenski raspored ovisi o složenosti slučaja i potrebnom vremenu oporavka.

  1. Zubni implantati zahtijevaju pravilnu njegu

Kao i vaši prirodni zubi, zubni implantati trebaju pravilnu njegu i održavanje kako bi ispunjavali svoju funkciju. To uključuje četkanje, čišćenje interdentalnom četkicom i redovite stomatološke preglede. Stomatolog će vam dati posebne upute za njegu vaših implantata.

  1. Zubni implantati mogu poboljšati kvalitetu života

Implantati izgledaju i funkcioniraju kao pravi zubi te mogu uvelike poboljšati vaše oralno zdravlje i kvalitetu života. Osjećaj u ustima je isti kao kod prirodnog zuba. Implantati vam tako mogu omogućiti da jedete, govorite i smiješite se sa samopouzdanjem.

Ne dopustite da vas nedostatak zubi sputava. Zakažite svoje konzultacije u Privatnoj ordinaciji Patricia Maračić Pende, dr. dent. med. već danas i otkrijte kako vam zubni implantati mogu vratiti osmijeh i poboljšati kvalitetu života. Njihov iskusni stomatološki tim izradit će vam personalizirani plani liječenja koji odgovara vašim specifičnim potrebama. Nemojte čekati, nazovite ih i naručite se na pregled! 


OCIJENI