OCIJENI

Aparatići za zube

0 pregleda/dan | Objavljeno: 25.04.2024. 06:11

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem ortodontskih anomalija zuba, što je važno ne samo za estetiku pacijenta nego i za pravilnu funkciju zuba koja može nepovoljno utjecati na same zube i na zdravlje čitavog žvačnog sustava.

Nepravilno postavljeni zubi onemogućuju održavanje pravilne oralne higijene čime se povećava rizik od nastanka karijesa, te mogu preopteretiti zube prekomjernim žvačnim silama, uzrokovati prekomjerno trošenje i teže oblike stanja ne samo zuba nego i čeljusnog zgloba.

Provođenje dovoljno rane terapije može djelovati na odnose i rast čeljusti, izbjeći vađenje zuba, te pojednostaviti pa čak i zauvijek odgoditi daljnju terapiju. Za to se ovisno o indikaciji koristi više različitih vrsta aparata od kojih su većina mobilna - mogu se skidati. Tijek i napredak terapije ovisi o djetetovoj upornosti u nošenju.

Specijalist ortodoncije će pacijentima kojima je fiksna terapija potrebna ponuditi na izbor više vrsta ortodontskih sustava ovisno o indikaciji, cijeni, estetici i vremenu trajanja terapije. Napretkom tehnologije razvili su se sustavi koji ne zahtijevaju ekstrakciju zuba, znatno ubrzavaju terapiju, ugodniji su za nošenje, te estetskizadovoljavaju i najstrože kriterije.

Tako danas na tržištu osim metalnih bravica postoje i razne prozirne visoko estetske keramičke bravice. Preko njih se postavlja metalna žica koja također može biti bijela tako da je cijeli aparatić u boji zuba.

Ortodontske anomalije se mogu prepoznati već u 7. godini života pa se to vrijeme uzima kao najbolji period za napraviti kontrolni pregled kod specijaliste ortodonta.

https://www.ledikdent.hr/hr/usluge/ortodoncija/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI