OCIJENI

Kako održati snažan imunitet u hladnim mjesecima

Objavljeno: 8.1.2024. 14:12

Zima donosi posebne izazove za naš imunološki sustav. Kako bismo se uspješno suprotstavili prehladama, gripama i drugim sezonskim bolestima, potrebno je ojačati naš imunitet kroz različite pristupe, uključujući vitamine, čajeve, probiotike i druge proizvode dostupne u ljekarnama.

Vitamini i minerali kao temelji zdravlja

  • Vitamin C i D - neophodni za otpornost

Vitamin C je ključan za borbu protiv infekcija, dok vitamin D, koji se prirodno sintetizira uz izlaganje suncu, tijekom zime često zahtijeva suplementaciju zbog manjka sunčevog svjetla.

  • Cink - potpora imunološkom sustavu

Cink je važan mineral koji pomaže u jačanju imunološkog sustava i smanjenju trajanja simptoma prehlade.

Biljni čajevi kao prirodni saveznici

  • Zeleni čaj i đumbir - moćni antioksidanti

Zeleni čaj i čaj od đumbira nude antioksidativnu potporu, pomažući tijelu u borbi protiv slobodnih radikala i jačanju imuniteta.

  • Kamilica - za smirenje tijela i uma

Kamilica je poznata po svojim umirujućim svojstvima, a smanjenje stresa ima pozitivan učinak na imunološki sustav.

Probiotici za zdravu crijevnu floru

Crijevna flora igra važnu ulogu u imunološkom sustavu. Probiotici pomažu u održavanju zdrave crijevne flore, što je ključno za dobar imunitet.

Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline, dostupne u obliku dodataka prehrani, doprinose smanjenju upala u tijelu i podupiru imunološki sustav.

Med i propolis - prirodni imunostimulansi

Med i propolis su tradicionalni prirodni proizvodi poznati po svojim antibakterijskim i antiviralnim svojstvima, koji mogu pomoći u jačanju imuniteta.

Redovita fizička aktivnost i zdrav san

Osim prehrane i suplemenata, redovita fizička aktivnost i kvalitetan san su ključni za očuvanje snažnog imunološkog sustava.

Ojačati imunitet tijekom zime znači prilagoditi se specifičnim izazovima hladnijeg vremena i manjka sunčeve svjetlosti. Uz pravilnu prehranu, suplementaciju i zdrave životne navike, moguće je održati tijelo otpornim na sezonske bolesti. U Ljekarni Filipović, nudimo široku paletu proizvoda i stručno savjetovanje za jačanje vašeg imuniteta. Naši iskusni farmaceuti pomoći će vam odabrati prave vitamine, minerale, čajeve, probiotike i druge proizvode prilagođene vašim individualnim potrebama. Posjetite nas i osigurajte sebi najbolju moguću zaštitu tijekom hladnih mjeseci. 


OCIJENI