OCIJENI

BEAUTY CENTAR CAPRICE

KSAVERSKA CESTA 17, 10000 ZAGREB

LJEPOTA DOLAZI IZNUTRA, A VRHUNSKA NJEGA IZ" CAPRICA"

5 koraka do savršenog tena

Objavljeno: 5.4.2023. 9:17

Savršen ten ne dolazi samo zahvaljujući genetici, već zahtijeva redovitu njegu i pažljiv izbor kozmetičkih proizvoda. Donosimo pet ključnih koraka koji će vam pomoći u postizanju sjajnog i blistavog tena.

1.      Pravilno čišćenje kože

Prvi korak prema savršenom tenu je temeljito čišćenje kože. Uklanjanje nečistoća i viška sebuma s površine kože pomaže u sprječavanju upala i akni te poboljšava apsorpciju ostalih proizvoda za njegu kože. Preporučuje se korištenje blagih čistača za lice koji neće isušiti kožu, poput pjena ili mlijeka za čišćenje. Također, važno je ne zaboraviti ukloniti šminku prije spavanja.

2.      Odabir odgovarajućih preparata za njegu kože

Nakon čišćenja, važno je odabrati odgovarajuće preparate za njegu kože koji će poboljšati njezinu teksturu i sjaj. To može uključivati hidratantne kreme, serume i tonere koji su prilagođeni vašem tipu kože i njezinim specifičnim potrebama. Na primjer, ako imate suhu kožu, odaberite hidratantnu kremu koja sadrži hijaluronsku kiselinu, dok će koži sklonijoj aknama odgovarati proizvodi sa salicilnom kiselinom.

3.      Nanošenje preparata s UV i SPF zaštitom

Jedan od najvažnijih koraka u održavanju savršenog tena je zaštita od UV zraka. Oštećenje od sunca, ne samo da može uzrokovati prerano starenje kože, nego i povećati rizik od raka kože. Zato je važno redovito nanositi proizvode za zaštitu od sunca sa SPF faktorom 30 ili više. Proizvodi za zaštitu od sunca trebaju se nanositi svaki dan, čak i ako je oblačno ili kišovito vrijeme.

4.      Odabir prave i odgovarajuće dekorativne kozmetike

Kada se radi o dekorativnoj kozmetici, važno je odabrati proizvode koji su prilagođeni vašem tipu kože. Nekvalitetna šminka može uzrokovati iritaciju i upale, što može oštetiti vaš ten. Odaberite kvalitetne proizvode koji su formulirani bez štetnih kemikalija i koji će vam pomoći u postizanju željenog izgleda.

5.      Redoviti tretmani lica u kozmetičkom salonu

Posljednji, no ne i manje važan korak u postizanju savršenog tena, je redoviti odlazak na tretmane lica u kozmetički salon. Kozmetički tretmani su važan dodatak vašoj dnevnoj rutini za njegu kože, jer nude profesionalnu njegu i upotrebu naprednih tehnologija koje se ne mogu postići kod kuće. Kozmetički tretmani kao što su kemijski piling, mikrodermoabrazija, ultrazvuk ili radiofrekvencija, mogu poboljšati teksturu kože, ukloniti mrlje i ožiljke te poboljšati tonus kože. Tretmani se mogu prilagoditi individualnim potrebama i problemima kože, pa je važno potražiti savjet stručnjaka koji će vam preporučiti najbolji tretman za vašu kožu.

Održavanje savršenog tena zahtijeva redovitu njegu kože i odabir odgovarajućih preparata i dekorativne kozmetike, te redovite tretmane lica u kozmetičkom salonu. Beauty centar Caprice nudi širok izbor kozmetičkih tretmana prilagođenih individualnim potrebama i stanju kože, kao i profesionalnu njegu i savjete stručnjaka. Stoga, ukoliko želite postići savršen ten, posjetite nas u Beauty centru Caprice i prepustite se našoj stručnoj skrbi!

OCIJENI