OCIJENI

Brušenje radilica

4 pregleda/dan | Objavljeno: 13.04.2024. 10:22

Klizni ležajevi važan su dio motora s unutarnjim sagorijevanjem. Klizni ležajevi nose opterećenje radilice motora. Zbog velikih opterećenja i složenih zahtjeva potrebno je upotrebljavati materijale ležajeva koji će biti prilagođeni specifičnoj primjeni. Unatoč tome, iz različitih razloga, a najčešće zbog nepravilnog podmazivanja, dolazi do zaribavanja radilice i kliznog ležaja. Na radilici prepoznajemo tri vrste kliznih ležajeva: glavne (stajaće) ležajeve, leteće ležajeve i aksijalne ležajeve.

Defektaža radilice s oštećenim dosjedima kliznih ležajeva započinje pregledom ravnine osi radilice (izbačenosti) na stroju. Ako je dosjed ležaja jače oštećen, onda se takav počisti brušenjem i ispituje na mikropukotine metodom Magnaflux. Velika većina radilica predviđena je za brušenje na podmjeru (specijalu). Neke su radilice tvornički nitrirane te se nakon brušenja moraju ponovno nitrirati. Svaka se radilica nakon brušenja polira.

Ako na tržištu nema kliznih ležajeva u podmjerama ili treba pristupiti brušenju radilice izvan predviđenih podmjera (spašavanje), imamo mogućnosti izrađivanja kliznih ležajeva u suradnji s vanjskim tvornicama ili prilagodbom ležajeva s nekih drugih motora koji bi dimenzijama odgovarali trenutnim potrebama.

https://www.centarglavamotora.hr/popravak-motora/brusenje-radilica

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI