OCIJENI

Podignite samopouzdanje uz lijep osmijeh

Objavljeno: 18.2.2022. 9:45

Osmijeh je jedna od najznačajnijih osobina svake osobe. Možda zvuči neobično, ali jeste li znali da često i iskreno smijenje može poboljšati vaše zdravlje, samopouzdanje te vam dati pozitivan pogled na život?

Iskreni osmijeh, osim što smanjuje tjeskobu, može utjecati na svaki mišić u vašem tijelu, uključujući i mišiće na licu. Ljudi koji se smiju i tijekom teških vremena bolje se i lakše oporavljaju od onih koji to ne čine. Smijeh stimulira vaše organe dajući organizmu više kisika, a istovremeno oslobađa endorfine. Povećanjem protoka krvi i cirkulacije zraka, smijeh vas smiruje u stresnim situacijama. 

Budući da stres može oslabiti vaš imunološki sustav, smijeh je idealno rješenje u borbi protiv posljedica stresa. Smijeh povećava razinu serotonina te tako jača imunitet. Često smijanje može povećati protutijela otporna na infekcije te podići razinu imunoloških stanica. Zanimljivo je i da osmijeh, također, može smanjiti bol. 

Lijep osmijeh vrlo je važan kada je riječ o izgradnji samopouzdanja. Pokazivanje lijepog osmijeha poboljšava vaše odnose i okružuje vas pozitivnim ljudima, a istodobno pozitivno utječe na vaše raspoloženje i na vašu sliku o sebi.  Zato je vrlo važno brinuti o zdravlju, ali i o estetici vaših zuba.

Vrhunski stomatolozi iz Privatne ordinacije dentalne medicine Morana Pasecky Perić, dr. dent. med ističu neke od najčešćih postupaka u dentalnoj medicini koji će vam ponovo vratiti samopouzdanje uz blistavi osmijeh: 

1. Estetski ispuni

Ispuni ili plombe služe kao nadomjestak propalom dijelu zuba. Osim toga, ispuni se često koriste kako bi se ispravile deformacije zuba te otkrhnuća dijelova zuba. Estetski ispuni bojom, oblikom i funkcijom imitiraju prirodni zub, a izrađuju se od kompozitnih materijala ili indirektno u laboratoriju od keramike. 

2. Krunice i mostovi

Zubne krunice su protetski nadomjestci koji imitiraju veličinu, boju i oblik prirodnog zuba. Krunice omogućuju povratak izgubljene funkcije, a istodobno poboljšavaju estetiku zuba. Postoji različiti materijali od kojih je moguće izraditi zubne krunice, a najčešće se izrađuju od keramike. Za razliku od krunica, koje se izrađuju za pojedinačan zub, zubni mostovi su konstrukcije koje obuhvaćaju krunice na više zuba, a služe kako bi se nadomjestilo više zuba koji nedostaju.

3. Ljuskice

Ljuskice su najefikasnije rješenje velikog broja estetskih nedostataka. Danas se, uglavnom, izrađuju od potpuno bezmetalne keramike. Zubne ljuskice idealne su za ispravljanje nesavršenosti i ortodontskih anomalija, jer poboljšavaju estetski izgled prednjih zuba. Prilikom ugradnje, potrebno je minimalno brušenje prednje površine zuba kako bi se zagladila zubna površina te omogućio ujednačen izgled ljuskica.

4. Izbjeljivanje

Ovo je vrlo neinvazivan i bezbolan način koji omogućuje promjenu boje zuba, a može se vršiti pomoću različitih stomatoloških metoda. Valja naglasiti da su kandidati za izbjeljivanje sve osobe koje imaju zdrave zube. Postupak izbjeljivanja kratak je, a rezultati su odmah vidljivi. Boja dobivena izbjeljivanjem u prosjeku traje do dvije godine, a uvelike ovisi o oralnoj higijeni i konzumaciji pigmentirane hrane i pića.

5. Zubni nakit

Zubni nakit koristi se kako bi se naglasila ljepota zuba ili kako bi se postigla upečatljivost osmijeha. Osim isticanja ljepše strane osmijeha, zubnim nakitom moguće je prikriti poneku nesavršenost. Najčešće se ugrađuje nakit izrađen od cirkona zbog svog visokog sjaja, niske cijene i velikog izbora boja i oblika. Sama ugradnja kratka je i bezbolna, a provodi se pomoću neškodljivog vezivnog materijala koji ne oštećuje zubnu caklinu.

Ako smatrate da ste kandidat za neku od navedenih metoda poboljšanja estetike osmijeha obratite se vrhunskim stručnjacima u Privatnoj ordinaciji dentalne medicine Morana Pasecky Perić, dr. dent. med. Budući da svakom pacijentu pristupaju individualno, ovisno o stanju vaših zuba i o vašim željama i mogućnostima, predložit će vam idealno personalizirano rješenje koje će vaš osmijeh učiniti ljepšim te vam tako vratiti izgubljeno samopouzdanje.

Više informacija o brojnim uslugama koje nude možete pronaći na web stranici


OCIJENI