OCIJENI

Neinvazivno izbjeljivanje zubi

0 pregleda/dan | Objavljeno: 25.04.2024. 14:12

Ako želite posvijetliti svoje zube, ali strahujete od mogućih oštećenja, u ordinaciji dr. Hala možete dobiti blistavo bijeli osmijeh neinvazivnom metodom.
Za izbjeljivanje zubi koristi se poseban gel i plava lampa. Gel je vodikov peroksid visoke koncentracije koji nije štetan za caklinu.

Mehanizam izbjeljivanja je takav da se iz gelova za izbjeljivanje oslobađaju kisikovi radikali (kisikovi atomi koji su vrlo reaktivni), te prodiru kroz caklinu i dolaze do dentina koji zapravo određuje boju zuba. Kisikovi radikali cijepaju proteinske lance u dentinu na kraće dijelove koji su onda svjetlije boje. S vremenom se ti lanci polako spajaju.

Postupak izbjeljivanja traje sat vremena.

Zubi se najprije očiste, gingiva i usnice se zaštite te se na zube stavlja gel koji se potom osvjetljuje plavom lampom, kako bi se reakcija ubrzala. Gel se drži 15-20 minuta, a potom se skida i nanosi se novi sloj. Nakon još 20 minuta, zubi se očiste i proces izbjeljivanja je gotov.

Po izbjeljivanju nužno je izbjegavati hranu i napitke koji farbaju zube kao što su: kurkuma, curry, borovnice, crno vino i sl. Ovo je posebno važno jer se proces izbljeljivanja nastavlja unutar zuba slijedeća 2 tjedna.

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte!

https://www.hrala.com.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI