OCIJENI

Od bezubosti do prekrasnog osmijeha – All on 4 i All on 6

Objavljeno: 23.11.2022. 13:10

Razlozi gubitka zubi mogu biti mnogi, no jedno je sigurno – bezubost narušava kvalitetu života. Nedostatak zubi otežava žvakanje, utječe na govor i narušava samopouzdanje. Ako ste u potrazi za rješenjem koje će vas od bezube čeljusti dovesti do prekrasnog osmijeha, predstavljamo vam All on 4 i All on 6 implantološku metodu!

Što su zapravo All on 4 i All on 6?

Ove suvremene implantološke metode podrazumijevaju ugradnju 4, odnosno 6 implantata u gornju ili donju čeljust. Implantati su strateški raspoređeni u čeljusti te se na njih stavlja fiksni protetski nadomjestak. Na taj način pacijenti dobivaju kompletan set novih zubi. Ako se pravilno održava oralna higijena, ovi implantati mogu biti doživotno rješenje za osobe koje su izgubile svoje zube.

Koje su razlike između All on 4 i All on 6 metode?

Osim u broju implantata, ove metode razlikuju se u još nekoliko stvari:

1. Stabilnost

All on 6 vam omogućuje veću stabilnost i bolju preraspodjelu sile žvakanja, što znači i veću čvrstoću.

2. Nadogradnja kosti

Ako se odlučite na All on 6 metodu, veća je vjerojatnost da će vam biti potrebna nadogradnja kosti kako bi se mogli ugraditi implantati. 

3. Održavanje

Budući da All on 6 uključuje veći broj implantata, održavanje oralne higijene je nešto kompliciranije, nego kod All on 4 metode.

4. Cijena 

S obzirom na veći broj implantata, All on 6 nosi i veću cijenu u odnosu na All on 4.

Koje su prednosti All on 4 i All on 6 implantata?

Ove dvije metode imaju nekoliko zajedničkih ključnih prednosti:

  • Imaju izgled i funkciju pravih zubi
  • Omogućavaju kompletnu oralnu rehabilitaciju bezubih čeljusti
  • Doživotno su rješenje
  • Pružaju rješenje osobama koje ne mogu nositi totalnu protezu
  • Rekonstrukcija osmijeha u samo jednoj operaciji 
Koju metodu odabrati?

Budući da All on 6 metoda pruža veću stabilnost i čvrstoću, načelno je ona bolji izbor. Međutim, kod nekih pacijenata nije moguće ugraditi 6 implantata jer su izgubili prevelik dio čeljusne kosti. U tom slučaju radi se All on 4. Osim toga, tu je i cijena koja igra ulogu za mnoge pacijente, budući da je All on 4 povoljnija opcija. 

U svakom slučaju, najbolji način da saznate koje je rješenje optimalno za vas, jest da posjetite stomatologa. U Centru dentalne medicine dr. Zvonimir Hrala, stručnjaci će vas rado savjetovati i odgovoriti na sva vaša pitanja. Ponose se kontinuiranim stručnim usavršavanjem, kao i prijateljskim odnosom prema pacijentima. Naručite se na konzultacije još danas i krenite na put prema svom novom osmijehu!


OCIJENI