OCIJENI

Nikad brže do savršenog osmijeha uz Six Month Smiles aparatić za zube

Objavljeno: 29.7.2020. 12:36

Six Month Smiles je inovativno rješenje za odrasle koji žele izravnati svoje zube u kraćem vremenskom roku. Radi se o aparatiću koji funkcionira po principu klasične ortodontske terapije, ali nema izgled poput uobičajenog metalnog aparatića. Ova specifična vrsta aparatića za zube posebna je po tome što se prilagođava izgledu zuba te koristi prozirne i bijele materijale kako se ne bi previše isticali. Nešto više o brzoj i učinkovitoj alternativi konvencionalnim aparatićima pročitajte u nastavku teksta.

Kako funkcionira Six Months Smile?

Six Month Smiles funkcionira na sličan način kao i ostali tradicionalni sistemi stavljanja aparatića. Udoban je i ne pruža osjećaj nelagode. Budući da se koristi niska razina sile koja pomiče zube, proces ravnanja nije bolan. Za kontrolne preglede prilikom nošenja aparatića je potrebno ići jednom mjesečno kod zubara kako bi pratio napredak, a proces ravnanja zubi traje od 6 mjeseci do godinu dana. Mnoge manje nepravilnosti se mogu izravnati već za 6 mjeseci, pa otuda i naziv Six Month Smiles. Naravno, konzultacije sa stručnjacima će pokazati ima li potrebe za još nekim individualnim zahvatima koje bi bilo dobro napraviti.

Za razliku od tradicionalnih aparatića kojima je glavni zadatak utjecati na nepravilan zagriz, Six Month Smile se usredotočuje na estetske korekcije, osobito prednjih zubi. Iz tog razloga brže djeluje na ravnanje i uljepšavanje osmijeha od tradicionalnih aparatića. Dok je aparatić na zubima, zubi se moraju četkati redovito i dovoljno dugo, a poželjno je koristiti i ostala pomagala za čišćenje zubi poput konca za zube ili vodice za ispiranje, s ciljem sprječavanja tretmana čišćenja karijesa nakon skidanja aparatića.

Zašto biste trebali razmisliti o započinjanju Six Month Smile tretmana?

Ova estetski fokusirana ortodontska terapija ima minimalnu nelagodu tijekom cijelog tretmana i rezultate brže od konvencionalne ortodontske terapije. Nakon šest mjeseci možete imati ravnije zube i ljepši osmijeh, a samim time možete podići svoje samopouzdanje i daljnji uspjeh u bilo kojem aspektu svog života. Postoje brojna istraživanja koja govore kako osmijeh povećava samopouzdanje, a posljedično i kvalitetu svakodnevice. Fizički izgled je važan dio našeg poimanja sebe i ravnanje osmijeha je posve normalan zahvat koji rijetko koga zaobiđe tokom života.


 
U slučaju da pacijent ima neki kompliciraniji dentalni problem, ovo za njega neće biti preporučeno rješenje. To znači da se situacije u kojima je nepravilnost zubi posljedica anomalije u zagrizu trebaju riješiti cjelovitom ortodontskom terapijom koja će trajati nešto dulje.

Za sve one koji žele saznati nešto više o ovom estetski funkcionalnom tretmanu, predlažemo da kontaktiraju Ordinaciju dentalne medicine Inga Vučković. Profesionalni tim djeluje u opuštenom i ugodnom ambijentu u zagrebačkoj Ilici 191b, s opremljenom najmodernijom stomatološkom opremom i iskazuju se kao stručnjaci za izravnavanje zuba uz pomoć Six Month Smiles aparatića za zube.

OCIJENI