OCIJENI

Visokonaponski generator ozona

Objavljeno: 4.11.2022. 14:13

Da bismo svima omogućili razumijevanje razlike između visokonaponskog generatora ozona i tehnologije Jimco UV-C i ozona, napravili smo sljedeću usporedbu:

Visokonaponski generator ozona

Visokonaponski generator ozona može proizvesti ozon (O3) iz kisika (O2). To se može učiniti na dva načina.

  1. Dodavanjem atmosferskog zraka u generator ozona, generator ozona može koristiti kisik iz atmosferskog zraka za proizvodnju ozona. Ali kada koristite atmosferski zrak kao izvor za kisik,proizvodite ozon s visokim naponom, molekulama u atmosferskom zraku udarite toliko energije da je neizbježno da ne proizvodi druge hlapljive molekule. Jedan od njih je dušikov oksid (NOx).

Dušikovi oksidi (uglavnom NO i NO2), ili NOx, je generički naziv za skupinu visoko reaktivnih plinova, koji sadrže dušik i kisik u različitim količinama i kemijskim konfiguracijama. NOx plinovi reagiraju u obliku smoga i kiselih kiša. Dušikov oksid je štetan za ljudsko zdravlje i okoliš. Dušikovi oksidi su vrlo korozivni plinovi i mogu oštetiti dio ventilacijskog sustava.

  1. Ako ozonskom generatoru dodajete čisti kisik, neće biti opasnosti od proizvodnje bilo kakvih hlapljivih spojeva, ali dodavanje čistog kisika nije održivo rješenje ako želite biti ekonomični.

UV-C i tehnologija ozona tvrtke Jimco

Jimco tehnologija koristi UV-C svjetiljke za stvaranje fotolitičke oksidacije. Fotolitička oksidacija je kombinacija fotolize i ozonolize. Oba procesa potrebna su za postizanje željenog učinka. UV-C svjetiljke rade na dvije različite valne duljine.

Fotoliza je proces foto dekompozicije i posljedica je snažnog UV-C zračenja koje stvara jedna od valnih duljina. Organske molekule (npr. Masnoća, mast i ulje) bit će

razbijene fotonima, kada su izložene UV-C svjetlu.

Ozonoliza je proces oksidacije i posljedica je prirodno proizvedenog ozona kojeg stvara druga valna duljina.

Razgrađene i razbijene organske molekule će biti izložene ozonu, a ozon će napraviti hladno spaljivanje s organskim molekulama i oksidirati ih. Proces fotolitičke oksidacije ne ostavlja hlapljive spojeve. Fotolitička oksidacija se koristi u nape za neutralizaciju čestica masti, para masnoća i organskih spojeva koji nisu obuhvaćeni primarnim sustavom filtriranja.

Jimco je jedina tvrtka u svijetu koja može pokazati dokumentaciju o učinku fotolitičkog oksidacijskog procesa. Ovu dokumentaciju izrađuje treća strana ovlašteni laboratorij (Force Technology) i provodi se u restoranu Mc Donalds u razdoblju od 1 i pol godine.

Jimco tehnologija nije štetna za okoliš i prepoznata je po osvajanju ekološke nagrade EU za čistu tehnologiju.

UV-C lampe razgrađuje čestice masti i masnoća što ih čini osjetljivijima na ozon.

Osim što mogu pokazati i dokumentirati bolji učinak s Jimco sustavom, također bi trebali izgledati troškovi održavanja i pogona. Jedan supervizor za 6 restorana

Mc Donalds je pokušao s obje tehnologije i kaže:

Prethodno smo testirali nekoliko generatora ozona, ali nijedan od njih nije bio tako učinkovit kao sustav iz Jimca, a ozon iz tih sustava samo će se miješati sa zrakom nekoliko metara unutar sustava, ostavljajući prvi dio prljav. Nadalje, popravak ovih instalacija je mnogo skuplji. "

Smanjenje 95% mirisa koje neke tvrtke kažu da mogu postići s visokonaponskim generatorom ozona. To nije moguće. Zato zapamtite da tražite dokumentaciju.

Za više informacija posjetite web stranicu

Usporedba podataka

Jimco A/S

High voltage ozone generator

Dokumentacija

Yes

No

Dokumentirano smanjenje masnoća i masti u %

50-85 %

0

Tvrdnja: masti i smanjenje masnoća u %

70-90 %

Significant

Dokumentirano smanjenje mirisa u %

44%

0

Tvrdnja: smanjenje mirisa u %

60-70%

Up to 95%


Dokumentirano smanjenje mirisa katalizatorom u %

91%

0

Tvrdnja: smanjenje mirisa katalizatorom u %

99%

?

Dokumentirano trajanje aktivnog ugljena u katalizatoru

>1,5 year

0

Tvrdnja: životni vijek aktivnog ugljena u katalizatoru

>2 year

?

Dokumentirano sprječavanje rasta bakterija u %

100%

0

Tvrdnja: sprječavanje rasta bakterija u %

100%

100%

Dokumentirano smanjena opasnost od požara

Yes

No

Tvrdnja: smanjena opasnost od požara

Yes

Yes

Dokumentirano optimizirano iskorištavanje topline zahvaljujući čistom zraku


Yes


No

Tvrdnja: optimiziran povrat topline zahvaljujući čistom zraku

Yes

Yes

Održava čistu napu ?

Yes

No

OCIJENI