OCIJENI

Corona protiv Corone

Objavljeno: 4.3.2020. 13:16

Možda se čini nepotrebno za naglasiti, ali korona virus nema nikakve veze s popularnim Corona pivom. To ne znaju svi, a pogotovo ne oni koji su masovno guglali pojmove kao što su “beer virus” ili “corona beer virus”. Prema Google Trendsu, pretraživanje tih pojmova je naglo poraslo krajem siječnja, upravo u vrijeme kada je korona virus zabilježen van granica Kine i kineske pokrajine Wuhan gdje je najprije otkriven.

Korona virus ne dolazi u boci i ne preporuča mu se uzimanje s ledom i limetom. Corona pivo, s druge strane, ne uzrokuje kihanje i svojom pojavom među ljudima ne uzrokuje paniku nego češće sreću. Svejedno, i Corona pivo je postalo “žrtvom” korona virusa. Bilo je treće najpopularnije pivo u SAD-u, a sada mu pada prodaja i vrijednost dionica, upravo zato što ga se nepravedno povezuje s virusom.

Nekoliko je vrsta korona virusa i njihova pojava nije znanstveno otkriće niti znanstvena pogreška. Otkriveni su 1937., a uključuju viruse koji uzrokuju bolesti dišnog trakta kod ptica i nekih sisavaca, kao što su miševi, psi, mačke i stoka. Svijet se trenutno bori protiv širenja virusa COVID-19, samo jedne vrste korona virusa.
Corona pivo je starije od korona virusa, nastalo je 1925., i ne, korona virus nije dobio ime prema Coroni. Zapravo, osim sličnosti imena, nemaju ništa zajedničko.
Coronu rado dijelimo s prijateljima, a ako netko u užoj obitelji oboli od korone izbjegavat ćemo ih u širokom luku. Ako ne želite imati Coronu, jednostavno je nemojte kupiti ili naručiti u kafiću, a ako ne želite imati koronu, morate se pridržavati nekih smjernica koje mogu smanjiti mogućnost dobivanja infekcije jer lijek u obliku cjepiva još ne postoji.

Korona se prenosi kapljičnim putem, dakle kihanjem i kašljanjem, Corona se prenosi iz ruke u ruku, eventualno iz hladnjaka u ruku. Korona virus se pokazao u nekim slučajevima smrtnim, no ne u epidemičnim razmjerima, dok je Corona bezazlena sve dok pijete umjereno i odgovorno.
U svakom slučaju, ni korona ni Corona ne bi trebali izazvati paniku među ljudima. Jedno zato što je manje opasno nego što se u ovom trenutku čini, a drugo zato što stvarno nije loše pivo.

OCIJENI