OCIJENI

Prednosti nano tehnologije

Objavljeno: 16.5.2019. 11:02

Nano tehnologija jedna je od najmodernijih i najnaprednijih tehnika izolacije objekta koja svoje tržište pronalazi u poboljšavanju energetske učinkovitosti starijih objekata i zaštićenih objekata kod kojih ne postoji mogućnost postavljanja nove fasade i toplinske ovojnice većih debljina. U termo-izolacijskim materijalima nano tehnologije zbog nano poroznosti promijenjena su inače uobičajena pravila širenja prijenosa gubitaka toplinske energije. Nano tehnologija se osim u termo izolaciji, koristi i u hidro izolaciji, gdje je izrazito učinkovita budući da sprječava prodor vode, no ne i zraka.

Posebna organizacija čestica u nano tehnologijama daje staklasti sloj koji s površinom stvaraju homogenu vezu pružajući izuzetnu trajnost. Tu trajnost i hidroizolaciju na površini radi nano premaz. Nano tehnologija posjeduje svojstvo da se na nju ne lijepi nikakva prljavština, voda ili nečistoća. Odgovorne za to su nanočestice koje odbijaju svu tekućinu sa površina. Kod ostalih hidroizolacijskih premaza zaštitu treba ponavljati veoma često, a uz zaštitu uz nano tehnologiju nanočestice se čvrsto povezuju sa površinom i stvaraju dugotrajni željeni učinak.

Upravo je dugotrajnost jedna od najvažnijih karakteristika ove tehnologije i razvoj nano tehnologije ide u pravcu toga da se korištenjem aditiva u materijalima vijek trajanja materijala korištenih u nano tehnologiji još više produži. Ova tehnologija nudi bolje izgrađene, dugotrajnije, čistije, sigurnije i pametnije proizvode za kuću, medicinu, poljoprivredu, komunikaciju i za industriju općenito. To je sinteza i primjena ideja iz znanosti i inženjerstva kako bi se razumjeli i proizveli novi materijali i uređaji s poboljšanim svojstvima i sposobnostima.

Osim po inovativnosti, nano tehnologija među drugim načinima izolacije ističe se po tome što znatno štedi vrijeme, postavljanje skela nije potrebno te je čitavi proces čišći i traje kraće. Nano tehnologija omogućava Vam da postignete kvalitetne rezultate u kraćem vremenu nego tradicionalnim metodama i tehnikama. Ivan Bračun d.o.o. završni radovi u graditeljstvu od nano tehnologije  nude Vam nano termo izolaciju i nano hidroizolaciju te nano-kvarc mrežnu tehnologiju, a posebno smo specijalizirani za sanaciju postojećih starih objekata.

OCIJENI