Zagreb
25°C
Nedjelja
16°C
32°C
Ponedjeljak
15°C
24°C
Utorak
12°C
27°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Zagreb
Volovčica
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Blato
Borongaj
Borovje
Botinec
Brestje
Brezovica
Bukovac
Buzin
Centar
Črnomerec
Čulinec
Cvjetno naselje
Dubec
Dubrava
Dugave
Ferenščica
Folnegovićevo
Gajnice
Gračani
Ivanja Reka
Jakuševec
Jankomir
Jarun
Kajzerica
Kanal
Klara
Knežija
Kruge
Ksaver
Kustošija
Kvatrić
Lanište
Lučko
Ljubljanica
Maksimir
Malešnica
Markuševec
Medveščak
Mikulići
Mlinovi
Peščenica
Podsused
Poljanice
Prečko
Ravnice
Remete
Remetinec
Retkovec
Rudeš
Savica
Savski gaj
Šestine
Sesvete
Sigečica
Siget
Sloboština
Sopot
Špansko
Središće
Srednjaci
Stenjevec
Stupnik
Sveta Nedelja
Svetice
Travno
Trešnjevka
Trnava
Trnovčica
Trnsko
Trnje
Trokut
Utrina
Veliko Polje
Volovčica
Voltino
Vrapče
Vrbani
Vrbik
Vukomerec
Zapruđe
Zavrtnica
Žitnjak
Hrana i piće - Volovčica
Nema subjekata
Hrana i piće - Volovčica - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više
Slastičarna Stari Brend
Torte po narudžbi za sve prigode – od dječjih rođendana do vjenčanja
Svaka posebna prigoda zaslužuje tortu koja će biti ukusna, nezaboravna i vizualno dojmljiva. U slastičarni Stari Brend iz Splita izrađuju se torte po narudžbi za sve vrste proslava – od dječjih rođendana, krštenja, pričesti i krizmi, do vjenčanja, godišnjica i poslovnih događanja. Svaka torta izrađuje se ručno, od pažljivo biranih sastojaka, s posebnom pažnjom na izgled, okus i želje klijenta.U ponudi se nalaze:• klasične, voćne, čokoladne i moderne torte• torte bez glutena i bez dodanih aditiva• torte s jestivim figuricama, natpisima i ukrasima od ticino mase• višekatnice za vjenčanja i velike proslave• personalizirane torte prema motivu, boji i temi proslaveTorte za dječje rođendane mogu biti ukrašene omiljenim likovima, šarenim dekoracijama i prilagođene dječjim željama. Svadbene torte izrađuju se prema dogovoru – od elegantnih i minimalističkih do bogato ukrašenih kreacija koje postaju središnji detalj svakog stola.U slastičarni Stari Brend važan je okus jednako kao i izgled, pa se koriste kvalitetni sastojci poput pravog maslaca, svježeg voća, čokolade visoke kakvoće i domaćih krema. Slastice se ne proizvode industrijski, već po narudžbi, u malim serijama, što jamči svježinu i autentičnost svakog zalogaja.Za one s posebnim prehrambenim potrebama, moguće je naručiti i bezglutenske torte s certifikatom, koje su jednako raskošne i ukusne kao i klasične verzije.Ako tražite tortu koja će biti više od deserta – prava mala slastičarska kreacija s dušom, obratite se slastičarni Stari Brend Split i osigurajte slatku točku za svoju proslavu koju će svi pamtiti.
Saznaj više
ADRIA CONVEX d.o.o.
Zašto je redovno održavanje kuhinjske opreme ključno za poslovanje?
U svijetu ugostiteljstva, kvaliteta usluge ovisi o brzini, efikasnosti i dosljednosti u pripremi jela. Profesionalna kuhinjska oprema svakodnevno je izložena intenzivnoj upotrebi, a svaki kvar ili nepravilnost može uzrokovati zastoje u radu, kašnjenja u posluživanju i smanjeno zadovoljstvo gostiju. Kako bi se osigurala pouzdanost, produžio vijek trajanja uređaja i izbjegli skupi popravci, redovno održavanje postaje ključan faktor u poslovanju svakog restorana, hotela ili kantine.Manji kvarovi znače manje troškoveJedan od najčešćih razloga zbog kojih dolazi do neočekivanih kvarova jest neredovito čišćenje i zanemarivanje sitnih problema koji se s vremenom mogu pretvoriti u ozbiljne tehničke kvarove. Masnoća, ostatci hrane i nakupine kamenca mogu otežati rad uređaja poput pećnica, roštilja, friteza i perilica posuđa. Kada se oprema ne servisira na vrijeme, dolazi do povećane potrošnje energije, neujednačenog kuhanja, pregrijavanja i, u konačnici, prestanka rada uređaja baš onda kada je to najmanje poželjno.Redovito održavanje pomaže u otkrivanju i otklanjanju sitnih problema prije nego što se pretvore u skupe popravke ili zahtijevaju zamjenu cijelog uređaja. Preventivnim pristupom mogu se značajno smanjiti operativni troškovi i izbjeći neplanirani zastoji u radu.Dulji vijek trajanja opremeProfesionalna kuhinjska oprema velika je investicija, a nitko ne želi mijenjati skupe uređaje prije nego što je to zaista potrebno. Pravilnim održavanjem i servisiranjem osigurava se optimalan rad uređaja kroz dulje razdoblje, što znači da oprema može služiti godinama bez većih problema.Pravodobna zamjena filtera, provjera električnih komponenti, čišćenje masnoća i održavanje rashladnih sustava ključni su koraci koji doprinose dugovječnosti kuhinjske opreme. Umjesto da se suočite s naglim kvarom koji zahtijeva hitnu zamjenu uređaja, redovito održavanje omogućuje planiranje zamjena i ulaganja, čime se olakšava financijsko upravljanje poslovanjem.Zadovoljavanje higijenskih i sigurnosnih standardaHigijena u profesionalnoj kuhinji nije samo pitanje estetike, već zakonska obveza. Nečistoća, masnoće i bakterije mogu se brzo nakupljati na neodržavanim uređajima, što može dovesti do zdravstvenih rizika i potencijalnih inspekcijskih problema. Redovito čišćenje i održavanje pomažu u sprječavanju kontaminacije hrane i osiguravanju usklađenosti s HACCP standardima i ostalim sanitarnim propisima.Osim higijene, sigurnost osoblja u kuhinji ovisi o ispravnosti uređaja. Električni i plinski uređaji koji nisu pravilno održavani mogu predstavljati rizik od požara ili eksplozije. Pravovremena provjera instalacija i komponenti smanjuje te rizike i osigurava sigurno radno okruženje za zaposlenike.Bolja učinkovitost i veće zadovoljstvo gostijuUspješno ugostiteljsko poslovanje temelji se na brzini i konzistentnosti u pripremi hrane. Kada oprema radi ispravno, kuhinjsko osoblje može raditi bez prekida, a jela će biti poslužena na vrijeme i u očekivanoj kvaliteti.Pećnice koje ravnomjerno peku, friteze koje održavaju stabilnu temperaturu ulja i hladnjaci koji osiguravaju optimalne uvjete čuvanja namirnica ključni su za kvalitetu hrane koja se poslužuje gostima. Neispravni uređaji mogu usporiti rad, izazvati kašnjenja i smanjiti produktivnost osoblja, što se može negativno odraziti na iskustvo gostiju i reputaciju ugostiteljskog objekta.Profesionalno održavanje kuhinjske opreme – ključ uspješnog poslovanjaKako bi se osigurala dugovječnost i besprijekoran rad kuhinjske opreme, najbolje je surađivati s pouzdanim servisnim partnerom koji će pravovremeno provoditi preventivne preglede, čišćenje i servisiranje uređaja. Stručni servis omogućuje brzu dijagnostiku potencijalnih problema i njihovo rješavanje prije nego što dovedu do ozbiljnih zastoja u radu kuhinje.Ako želite osigurati da vaša profesionalna kuhinjska oprema radi besprijekorno i dugoročno, obratite se stručnjacima iz ADRIA CONVEX d.o.o. iz Opatije. Njihova usluga servisa i održavanja omogućuje ugostiteljima i prehrambenim objektima da izbjegnu skupe kvarove, produlje vijek trajanja uređaja i osiguraju učinkovito poslovanje bez neplaniranih zastoja.
Saznaj više
Ugostiteljska Oprema - db Oprema
Proizvodnja šankova i hlađenih elemenata: Vrhunska oprema za uspješan ugostiteljski posao
Uspješan ugostiteljski posao zahtijeva pažljivo planiranje, a ključan dio svakog bara ili restorana je kvalitetna oprema. Šankovi i hlađeni elementi igraju presudnu ulogu u svakodnevnom radu ugostiteljskih objekata, osiguravajući učinkovitost, praktičnost i vrhunsku prezentaciju pića i hrane. Tvrtka DB-OPREMA iz Velike Gorice specijalizirana je za proizvodnju šankova i hlađenih elemenata, pružajući rješenja koja zadovoljavaju najviše standarde u industriji.Šankovi su središnji dio svakog bara, a njihova funkcionalnost i dizajn značajno utječu na organizaciju rada. Šankovi izrađeni od inoxa ne samo da su estetski atraktivni, već su i izuzetno otporni na habanje i jednostavni za održavanje, što ih čini idealnim izborom za ugostiteljske objekte. Šankovi koje proizvodimo u DB-OPREMA prilagođeni su specifičnim potrebama svakog objekta, s mogućnošću integracije hladnjaka, sudopera, spremnika za piće i ostalih dodataka koji olakšavaju rad.Hlađeni elementi poput rashladnih vitrina, hladnih stolova i ledomata neophodni su za očuvanje svježine namirnica i pića. Kvalitetno hlađenje osigurava optimalne uvjete za skladištenje hrane i pića, čime se produžava njihov rok trajanja i očuvava kvaliteta. Naši hlađeni elementi od inoxa dizajnirani su tako da omogućuju preciznu kontrolu temperature, čime se osigurava da proizvodi ostanu svježi i atraktivno prezentirani gostima.Jedna od glavnih prednosti opreme koju nudimo je prilagodljivost. Svaki ugostiteljski objekt ima specifične zahtjeve, stoga omogućujemo izradu šankova i hlađenih elemenata po mjeri, kako bi savršeno odgovarali prostoru i potrebama poslovanja. Naši proizvodi kombiniraju vrhunsku izradu s modernim dizajnom, pružajući ne samo funkcionalnost već i estetski doprinos svakom interijeru.Uz DB-OPREMA, vaš ugostiteljski objekt bit će opremljen najmodernijom opremom koja će unaprijediti vašu učinkovitost i omogućiti pružanje vrhunske usluge. Posjetite nas i otkrijte kako naši šankovi i hlađeni elementi mogu postati ključ vašeg uspjeha. Posjetite našu web stranicu te Facebook profil.
Saznaj više
Servis računala i laptopa - IT- EXTOLLO
Izgubili ste važne podatke s računala? Postoji rješenje
Gubitak podataka – fotografija, dokumenata, poslovnih datoteka ili čak cijelih projekata – može biti izuzetno stresna situacija. Bilo da je riječ o iznenadnom kvaru tvrdog diska, slučajnom brisanju, virusu ili neuspješnom ažuriranju sustava, osjećaj bespomoćnosti je gotovo uvijek isti.Ali ne brinite – podatke je često moguće spasiti, uz pravovremenu reakciju i pomoć iskusnih stručnjaka.Što učiniti kada izgubite podatke?Prvo i najvažnije: nemojte paničariti i nemojte pokušavati sami „popraviti“ stvar ako niste sigurni što radite. Svaki pogrešan korak može dodatno otežati ili onemogućiti oporavak podataka.Isključite računalo ili uređaj s kojeg su podaci nestali, nemojte ništa novo instalirati niti snimati na njega i što prije potražite stručnu pomoć.Kako funkcionira oporavak podataka?Oporavak podataka obavlja se specijaliziranim alatima i softverom, a u složenijim slučajevima i u laboratorijskim uvjetima. Iskusni IT stručnjaci analiziraju oštećeni medij (HDD, SSD, USB, memorijsku karticu) i pokušavaju rekonstruirati izgubljene ili oštećene podatke.U većini slučajeva moguće je spasiti:dokumente i fotografije,baze podataka i poslovne datoteke,cijele particije ili operativne sustave.Brzina reakcije i razina oštećenja ključni su faktori u uspjehu oporavka.IT-EXTOLLO – stručnjaci za spašavanje podatakaAko ste izgubili važne podatke, ne gubite vrijeme – obratite se IT-EXTOLLO iz Zagreba, tvrtki specijaliziranoj za informatičku podršku, oporavak podataka i sigurnosna rješenja. Njihov tim ima iskustvo s najrazličitijim scenarijima gubitka podataka – od fizički oštećenih diskova do zaraženih sustava.IT-EXTOLLO koristi profesionalne alate i metode kojima uspješno vraća podatke s računala, servera, prijenosnih diskova, USB-ova i drugih medija. Osim toga, nude i savjetovanje o sigurnosnom backup sustavu, kako bi se ovakvi problemi u budućnosti izbjegli.Više informacija i kontakt potražite na www.it-extollo.hr
Saznaj više
Vrtlarija Terra
Savjeti za održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine
Zdrave sadnice temelj su svakog uspješnog vrta, a pravilno održavanje ključ je dugoročne uspješnosti i dobrog rasta biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva donosi savjete kako pravilno brinuti o sadnicama tijekom cijele godine, osiguravajući njihov zdrav rast, otpornost na bolesti i bogate plodove.Pravilna njega počinje kvalitetnim tlom. Zdrave sadnice zahtijevaju dobro drenirano i hranjivo tlo bogato organskim tvarima. Dodavanje komposta ili stajskog gnoja u zemlju poboljšava njezinu strukturu i opskrbljuje biljke hranjivim tvarima. Također, važno je osigurati da tlo nije previše zbijeno, jer će to spriječiti pravilnu cirkulaciju vode i zraka, što je ključno za razvoj korijena.Redovito zalijevanje presudno je za zdravlje sadnica, no količina vode varira ovisno o sezoni i vrsti biljke. U proljeće i ljeto, kada biljke najviše rastu, potrebno ih je zalijevati češće, dok u jesen i zimi zalijevanje treba prilagoditi smanjenim potrebama. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer ono može dovesti do truljenja korijena. Idealno je zalijevati rano ujutro ili kasno popodne kako bi se izbjegao brzi isparavanje vode uslijed jakog sunca.Zaštita od bolesti i štetnika ključno je za održavanje zdravih sadnica. Redovito pregledavanje biljaka pomaže u ranom otkrivanju problema poput gljivičnih infekcija, lisnih uši ili puževa. Prirodni pripravci i organski pesticidi odličan su izbor za borbu protiv štetnika, dok je za prevenciju bolesti važno osigurati dobru ventilaciju između biljaka te izbjegavati prekomjernu vlažnost.Gnojidba je također važan dio njege sadnica. Biljke trebaju redovite doze hranjivih tvari kako bi rasle zdravo i snažno. Organska gnojiva, poput komposta ili glistnjaka, idealan su izbor za opskrbu tla potrebnim mineralima. Tijekom faze rasta biljaka, posebno je važno osigurati dodavanje dušika, dok je tijekom cvatnje i plodonošenja potrebno povećati unos fosfora i kalija.Sezonska prilagodba njege sadnica ključna je za njihov opstanak tijekom cijele godine. U proljeće je važno saditi nove biljke i osigurati dovoljno prostora za njihov rast, dok ljeti treba obratiti posebnu pažnju na redovito zalijevanje i zaštitu od jakog sunca. Jesen je vrijeme za pripremu biljaka za zimski odmor, a to uključuje smanjenje zalijevanja i orezivanje. Zimi je važno zaštititi osjetljive biljke od niskih temperatura, koristeći malč ili zaštitne folije.Zaključno, održavanje zdravih sadnica tijekom cijele godine zahtijeva pažljivo planiranje i redovitu njegu. Pravilno tlo, zalijevanje, zaštita od štetnika i sezonska prilagodba ključni su za uspješan vrt prepun zdravih biljaka. Vrtlarija Terra iz Kastva nudi širok izbor sadnica i stručne savjete kako bi vam pomogli da vaš vrt bude produktivan i lijep tijekom cijele godine.
Saznaj više
Golmanska mreža
Mini nogomet, velika odgovornost – kako rekreativni golmani mogu poboljšati svoju igru?
U svijetu rekreativnog sporta, mini nogomet sve je popularniji način održavanja kondicije, druženja i natjecanja među prijateljima. No, dok se igrači često izmjenjuju na terenu, jedna pozicija zahtijeva posebnu posvećenost – golman. I u rekreativnom nogometu, golman nosi veliku odgovornost jer je posljednja linija obrane, ali i često pokretač napada. U Golmanskoj mreži posvećeni su upravo njima – onima koji svakodnevno „spašavaju stvar“.Za razliku od velikog nogometa, mini nogomet karakteriziraju brzi tempo, česti udarci i manji prostor za reakciju, što golmanima ostavlja vrlo malo vremena za donošenje odluka. Zato je važno razviti reflekse, koordinaciju, postavljanje i komunikaciju s ekipom.Savjeti kako rekreativni golmani mogu poboljšati svoju igru:• Radite na refleksima i eksplozivnosti – kratke vježbe s loptom, gumom ili svjetlosnim signalima mogu značajno poboljšati vašu brzinu reakcije.• Učite pravilno postavljanje u golu – dobar položaj tijela smanjuje kut protivniku i povećava šanse za obranu.• Razvijajte igru nogom – dodavanja i ispucavanja često počinju od golmana, stoga je važno imati siguran pas i pregled igre.• Nosite odgovarajuću opremu – rukavice, štitnici i udobna obuća prilagođena podlozi ključni su za sigurnost i performanse.• Radite na samopouzdanju – golmani su često pod pritiskom, stoga je mentalna stabilnost jednako važna kao i fizička spremnost.Upravo zbog svih tih zahtjeva, Golmanska mreža nudi edukativne sadržaje, savjete, recenzije opreme i podršku golmanima svih razina – od početnika do iskusnih čuvara mreže. Cilj je jasan: podignuti svijest o važnosti golmanske pozicije, bez obzira igrate li na travi, betonu ili parketu.Jer biti golman u mini nogometu znači preuzeti odgovornost, pokazati hrabrost i biti spreman u svakom trenutku. A uz pravu podršku i trening – i rekreativni golmani mogu braniti na razini profesionalaca.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
Mapok Eko
Diskont pića u Sesvetama – poznata imena po još boljim cijenama
Tražite mjesto gdje možete povoljno opskrbiti dom, ugostiteljski objekt ili vikend druženje kvalitetnim pićima? U moru ponude i visokih cijena, prava je rijetkost pronaći trgovinu koja kombinira poznate brendove, odličan izbor i stvarno konkurentne cijene. No dobra vijest stiže iz Sesveta – jer upravo tamo posluje Mapok Eko, diskont pića koji sve to nudi – i više.Ovdje nećete pronaći agresivne reklame ni šarenilo bez pokrića. Umjesto toga, dočekat će vas ljubazno osoblje, pregledan prostor i široka ponuda pića za sve prigode – od svakodnevne kupnje do većih narudžbi za proslave i evente.Poznati brendovi, još bolje cijeneMapok Eko izdvaja se ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića poznatih domaćih i stranih proizvođača, ali po cijenama koje vas neće iznenaditi na blagajni. U njihovom asortimanu pronaći ćete piva, vina, žestoka pića, sokove, vode i energetske napitke – sve što vam treba, bilo da opremate kućnu smočnicu ili pripremate zabavu za veće društvo.Posebna pogodnost je i mogućnost većih narudžbi uz dogovorene uvjete, što ih čini idealnim partnerom i za ugostitelje, event organizatore i poslovne kupce koji cijene dobru cijenu, brzu uslugu i pouzdanu isporuku.Zašto birati diskont?Za razliku od klasičnih trgovina, diskont pića kao što je Mapok Eko funkcionira jednostavno – bez nepotrebnog glamura, ali uz stvarne uštede. Kada uzmete u obzir koliko često kupujemo piće, bilo za svakodnevne potrebe ili posebne prigode, razlika u cijeni na godišnjoj razini postaje vrlo konkretna.A uz to – nema čekanja u redovima, nema lutanja među policama i nema skrivenih troškova.Gdje ih pronaći?Mapok Eko posluje u Sesvetama, a više o njihovoj ponudi i kontaktima možete doznati putem službene web stranice www.mapok-cetiri.hr. Bilo da dolazite osobno ili želite prethodno provjeriti ponudu, sve informacije dostupne su vam na dohvat ruke.Ako tražite povoljnu kupnju pića bez kompromisa u kvaliteti, Mapok Eko u Sesvetama idealna je adresa. Isprobajte ih jednom – i vrlo vjerojatno, postat će vaša prva opcija za sve buduće nabavke. Jer kada su cijene dobre, a ponuda izvrsna – razlog za povratak uvijek postoji.
Saznaj više
Dalia Party Shop
Tisak na darove za posebne prigode – od ideje do gotovog proizvoda
Tražite poklon koji će ostaviti trajan dojam? Personalizirani darovi postaju sve popularniji izbor za rođendane, vjenčanja, djevojačke večeri i sve druge posebne prigode. U DALIA Party Shopu na zapadu Zagreba, ideja za poklon pretvara se u jedinstveni proizvod koji nosi osobnu poruku i emociju.Bez obzira želite li tisak na majice, tisak na šalice ili tisak na body za bebe, u DALIA Party Shopu svaki detalj prilagođava se vašim željama. Bilo da se radi o duhovitoj poruci, posebnoj posveti ili fotografiji koja ima posebno značenje, stručni tim osigurava da konačan proizvod bude vrhunske kvalitete i savršen za darivanje.Personalizirani darovi nisu samo originalni, već i pokazuju pažnju i trud uložen u izbor poklona. U ponudi DALIA Party Shopa nalaze se i ukrasi za torte i kolače, koji se također mogu prilagoditi temi vašeg slavlja, čime cijela proslava dobiva dodatnu dozu šarma i osobnosti.Od prve ideje do gotovog proizvoda, proces naručivanja jednostavan je i brz, a kvaliteta izrade zajamčena. Ako želite dar koji će se pamtiti, obratite se s povjerenjem DALIA Party Shopu i pretvorite svaku posebnu prigodu u nezaboravnu uspomenu.
Saznaj više
Zanimljivo
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više
Slastičarna Stari Brend
Torte po narudžbi za sve prigode – od dječjih rođendana do vjenčanja
Svaka posebna prigoda zaslužuje tortu koja će biti ukusna, nezaboravna i vizualno dojmljiva. U slastičarni Stari Brend iz Splita izrađuju se torte po narudžbi za sve vrste proslava – od dječjih rođendana, krštenja, pričesti i krizmi, do vjenčanja, godišnjica i poslovnih događanja. Svaka torta izrađuje se ručno, od pažljivo biranih sastojaka, s posebnom pažnjom na izgled, okus i želje klijenta.U ponudi se nalaze:• klasične, voćne, čokoladne i moderne torte• torte bez glutena i bez dodanih aditiva• torte s jestivim figuricama, natpisima i ukrasima od ticino mase• višekatnice za vjenčanja i velike proslave• personalizirane torte prema motivu, boji i temi proslaveTorte za dječje rođendane mogu biti ukrašene omiljenim likovima, šarenim dekoracijama i prilagođene dječjim željama. Svadbene torte izrađuju se prema dogovoru – od elegantnih i minimalističkih do bogato ukrašenih kreacija koje postaju središnji detalj svakog stola.U slastičarni Stari Brend važan je okus jednako kao i izgled, pa se koriste kvalitetni sastojci poput pravog maslaca, svježeg voća, čokolade visoke kakvoće i domaćih krema. Slastice se ne proizvode industrijski, već po narudžbi, u malim serijama, što jamči svježinu i autentičnost svakog zalogaja.Za one s posebnim prehrambenim potrebama, moguće je naručiti i bezglutenske torte s certifikatom, koje su jednako raskošne i ukusne kao i klasične verzije.Ako tražite tortu koja će biti više od deserta – prava mala slastičarska kreacija s dušom, obratite se slastičarni Stari Brend Split i osigurajte slatku točku za svoju proslavu koju će svi pamtiti.
Saznaj više
ADRIA CONVEX d.o.o.
Zašto je redovno održavanje kuhinjske opreme ključno za poslovanje?
U svijetu ugostiteljstva, kvaliteta usluge ovisi o brzini, efikasnosti i dosljednosti u pripremi jela. Profesionalna kuhinjska oprema svakodnevno je izložena intenzivnoj upotrebi, a svaki kvar ili nepravilnost može uzrokovati zastoje u radu, kašnjenja u posluživanju i smanjeno zadovoljstvo gostiju. Kako bi se osigurala pouzdanost, produžio vijek trajanja uređaja i izbjegli skupi popravci, redovno održavanje postaje ključan faktor u poslovanju svakog restorana, hotela ili kantine.Manji kvarovi znače manje troškoveJedan od najčešćih razloga zbog kojih dolazi do neočekivanih kvarova jest neredovito čišćenje i zanemarivanje sitnih problema koji se s vremenom mogu pretvoriti u ozbiljne tehničke kvarove. Masnoća, ostatci hrane i nakupine kamenca mogu otežati rad uređaja poput pećnica, roštilja, friteza i perilica posuđa. Kada se oprema ne servisira na vrijeme, dolazi do povećane potrošnje energije, neujednačenog kuhanja, pregrijavanja i, u konačnici, prestanka rada uređaja baš onda kada je to najmanje poželjno.Redovito održavanje pomaže u otkrivanju i otklanjanju sitnih problema prije nego što se pretvore u skupe popravke ili zahtijevaju zamjenu cijelog uređaja. Preventivnim pristupom mogu se značajno smanjiti operativni troškovi i izbjeći neplanirani zastoji u radu.Dulji vijek trajanja opremeProfesionalna kuhinjska oprema velika je investicija, a nitko ne želi mijenjati skupe uređaje prije nego što je to zaista potrebno. Pravilnim održavanjem i servisiranjem osigurava se optimalan rad uređaja kroz dulje razdoblje, što znači da oprema može služiti godinama bez većih problema.Pravodobna zamjena filtera, provjera električnih komponenti, čišćenje masnoća i održavanje rashladnih sustava ključni su koraci koji doprinose dugovječnosti kuhinjske opreme. Umjesto da se suočite s naglim kvarom koji zahtijeva hitnu zamjenu uređaja, redovito održavanje omogućuje planiranje zamjena i ulaganja, čime se olakšava financijsko upravljanje poslovanjem.Zadovoljavanje higijenskih i sigurnosnih standardaHigijena u profesionalnoj kuhinji nije samo pitanje estetike, već zakonska obveza. Nečistoća, masnoće i bakterije mogu se brzo nakupljati na neodržavanim uređajima, što može dovesti do zdravstvenih rizika i potencijalnih inspekcijskih problema. Redovito čišćenje i održavanje pomažu u sprječavanju kontaminacije hrane i osiguravanju usklađenosti s HACCP standardima i ostalim sanitarnim propisima.Osim higijene, sigurnost osoblja u kuhinji ovisi o ispravnosti uređaja. Električni i plinski uređaji koji nisu pravilno održavani mogu predstavljati rizik od požara ili eksplozije. Pravovremena provjera instalacija i komponenti smanjuje te rizike i osigurava sigurno radno okruženje za zaposlenike.Bolja učinkovitost i veće zadovoljstvo gostijuUspješno ugostiteljsko poslovanje temelji se na brzini i konzistentnosti u pripremi hrane. Kada oprema radi ispravno, kuhinjsko osoblje može raditi bez prekida, a jela će biti poslužena na vrijeme i u očekivanoj kvaliteti.Pećnice koje ravnomjerno peku, friteze koje održavaju stabilnu temperaturu ulja i hladnjaci koji osiguravaju optimalne uvjete čuvanja namirnica ključni su za kvalitetu hrane koja se poslužuje gostima. Neispravni uređaji mogu usporiti rad, izazvati kašnjenja i smanjiti produktivnost osoblja, što se može negativno odraziti na iskustvo gostiju i reputaciju ugostiteljskog objekta.Profesionalno održavanje kuhinjske opreme – ključ uspješnog poslovanjaKako bi se osigurala dugovječnost i besprijekoran rad kuhinjske opreme, najbolje je surađivati s pouzdanim servisnim partnerom koji će pravovremeno provoditi preventivne preglede, čišćenje i servisiranje uređaja. Stručni servis omogućuje brzu dijagnostiku potencijalnih problema i njihovo rješavanje prije nego što dovedu do ozbiljnih zastoja u radu kuhinje.Ako želite osigurati da vaša profesionalna kuhinjska oprema radi besprijekorno i dugoročno, obratite se stručnjacima iz ADRIA CONVEX d.o.o. iz Opatije. Njihova usluga servisa i održavanja omogućuje ugostiteljima i prehrambenim objektima da izbjegnu skupe kvarove, produlje vijek trajanja uređaja i osiguraju učinkovito poslovanje bez neplaniranih zastoja.
Saznaj više