Zagreb
17°C
Petak
16°C
30°C
Subota
16°C
25°C
Nedjelja
12°C
22°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Zagreb
Volovčica
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Blato
Borongaj
Borovje
Botinec
Brestje
Brezovica
Bukovac
Buzin
Centar
Črnomerec
Čulinec
Cvjetno naselje
Dubec
Dubrava
Dugave
Ferenščica
Folnegovićevo
Gajnice
Gračani
Ivanja Reka
Jakuševec
Jankomir
Jarun
Kajzerica
Kanal
Klara
Knežija
Kruge
Ksaver
Kustošija
Kvatrić
Lanište
Lučko
Ljubljanica
Maksimir
Malešnica
Markuševec
Medveščak
Mikulići
Mlinovi
Peščenica
Podsused
Poljanice
Prečko
Ravnice
Remete
Remetinec
Retkovec
Rudeš
Savica
Savski gaj
Šestine
Sesvete
Sigečica
Siget
Sloboština
Sopot
Špansko
Središće
Srednjaci
Stenjevec
Stupnik
Sveta Nedelja
Svetice
Travno
Trešnjevka
Trnava
Trnovčica
Trnsko
Trnje
Trokut
Utrina
Veliko Polje
Volovčica
Voltino
Vrapče
Vrbani
Vrbik
Vukomerec
Zapruđe
Zavrtnica
Žitnjak
Hrana i piće - Volovčica
Nema subjekata
Hrana i piće - Volovčica - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Slastičarna Stari Brend
Torte po narudžbi za sve prigode – od dječjih rođendana do vjenčanja
Svaka posebna prigoda zaslužuje tortu koja će biti ukusna, nezaboravna i vizualno dojmljiva. U slastičarni Stari Brend iz Splita izrađuju se torte po narudžbi za sve vrste proslava – od dječjih rođendana, krštenja, pričesti i krizmi, do vjenčanja, godišnjica i poslovnih događanja. Svaka torta izrađuje se ručno, od pažljivo biranih sastojaka, s posebnom pažnjom na izgled, okus i želje klijenta.U ponudi se nalaze:• klasične, voćne, čokoladne i moderne torte• torte bez glutena i bez dodanih aditiva• torte s jestivim figuricama, natpisima i ukrasima od ticino mase• višekatnice za vjenčanja i velike proslave• personalizirane torte prema motivu, boji i temi proslaveTorte za dječje rođendane mogu biti ukrašene omiljenim likovima, šarenim dekoracijama i prilagođene dječjim željama. Svadbene torte izrađuju se prema dogovoru – od elegantnih i minimalističkih do bogato ukrašenih kreacija koje postaju središnji detalj svakog stola.U slastičarni Stari Brend važan je okus jednako kao i izgled, pa se koriste kvalitetni sastojci poput pravog maslaca, svježeg voća, čokolade visoke kakvoće i domaćih krema. Slastice se ne proizvode industrijski, već po narudžbi, u malim serijama, što jamči svježinu i autentičnost svakog zalogaja.Za one s posebnim prehrambenim potrebama, moguće je naručiti i bezglutenske torte s certifikatom, koje su jednako raskošne i ukusne kao i klasične verzije.Ako tražite tortu koja će biti više od deserta – prava mala slastičarska kreacija s dušom, obratite se slastičarni Stari Brend Split i osigurajte slatku točku za svoju proslavu koju će svi pamtiti.
Saznaj više
Golmanska mreža
Mini nogomet, velika odgovornost – kako rekreativni golmani mogu poboljšati svoju igru?
U svijetu rekreativnog sporta, mini nogomet sve je popularniji način održavanja kondicije, druženja i natjecanja među prijateljima. No, dok se igrači često izmjenjuju na terenu, jedna pozicija zahtijeva posebnu posvećenost – golman. I u rekreativnom nogometu, golman nosi veliku odgovornost jer je posljednja linija obrane, ali i često pokretač napada. U Golmanskoj mreži posvećeni su upravo njima – onima koji svakodnevno „spašavaju stvar“.Za razliku od velikog nogometa, mini nogomet karakteriziraju brzi tempo, česti udarci i manji prostor za reakciju, što golmanima ostavlja vrlo malo vremena za donošenje odluka. Zato je važno razviti reflekse, koordinaciju, postavljanje i komunikaciju s ekipom.Savjeti kako rekreativni golmani mogu poboljšati svoju igru:• Radite na refleksima i eksplozivnosti – kratke vježbe s loptom, gumom ili svjetlosnim signalima mogu značajno poboljšati vašu brzinu reakcije.• Učite pravilno postavljanje u golu – dobar položaj tijela smanjuje kut protivniku i povećava šanse za obranu.• Razvijajte igru nogom – dodavanja i ispucavanja često počinju od golmana, stoga je važno imati siguran pas i pregled igre.• Nosite odgovarajuću opremu – rukavice, štitnici i udobna obuća prilagođena podlozi ključni su za sigurnost i performanse.• Radite na samopouzdanju – golmani su često pod pritiskom, stoga je mentalna stabilnost jednako važna kao i fizička spremnost.Upravo zbog svih tih zahtjeva, Golmanska mreža nudi edukativne sadržaje, savjete, recenzije opreme i podršku golmanima svih razina – od početnika do iskusnih čuvara mreže. Cilj je jasan: podignuti svijest o važnosti golmanske pozicije, bez obzira igrate li na travi, betonu ili parketu.Jer biti golman u mini nogometu znači preuzeti odgovornost, pokazati hrabrost i biti spreman u svakom trenutku. A uz pravu podršku i trening – i rekreativni golmani mogu braniti na razini profesionalaca.
Saznaj više
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više
DIVUM DOMO
Kava bez okusa? Možda vaš aparat traži servis
Za mnoge od nas, prva jutarnja kava nije samo navika – to je ritual, trenutak tišine i uživanja koji pokreće dan. No što kada kava iz omiljenog aparata odjednom više nema onaj poznati miris i bogat okus? Promjena u aromi, snazi ili gustoći kave može biti jasan znak da vaš aparat za kavu više ne radi kako treba – i da mu je potreban servis.Znakovi da je vrijeme za servisKao i svaki kućanski uređaj, aparat za kavu s vremenom gubi svoju učinkovitost. Evo nekoliko najčešćih znakova koji ukazuju da mu je potrebna stručna pažnja:Kava ima slab okus ili je vodenasta, iako koristite isti tip i količinu kave.Aparat se sporo zagrijava ili ne dostiže pravu temperaturu.Učestale poruke o grešci ili začepljenju na ekranu aparata.Neravnomjerno kapanje kave ili kapanje kada aparat nije u radu.Povećana količina pare ili neobični zvukovi tijekom rada.Kamenac i naslage unatoč redovitom čišćenju.Ovi simptomi često upućuju na začepljene mlaznice, istrošene brtve, naslage kamenca ili kvarove na pumpi, što zahtijeva profesionalni pregled.Redovito održavanje produžuje život aparataAparat za kavu nije samo još jedan kućanski uređaj – on je investicija u svakodnevno zadovoljstvo. Redoviti servis i čišćenje:osiguravaju stalan kvalitetan okus kave,produljuju vijek trajanja aparata,sprječavaju veće kvarove i nepotrebne troškove,čuvaju zdravlje uklanjanjem nakupljenih bakterija i plijesni.DIVUM DOMO – servis kojem možete vjerovatiAko prepoznajete da vaš aparat „ne radi kao prije“, obratite se stručnjacima iz DIVUM DOMO iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka bavi se servisiranjem i održavanjem aparata za kavu svih vrsta i brendova, uključujući automatske i poluautomatske espresso aparate, kućne i profesionalne modele, uređaje za kapsule, mljevenu i zrnatu kavu.U DIVUM DOMO timu očekuje vas:brza i pouzdana dijagnostika,kvalitetna zamjena dijelova i čišćenje,stručni savjeti za pravilno održavanje vašeg aparata.Ne dopustite da vas aparat za kavu iznevjeri onda kad vam je najpotrebniji.Servisirajte na vrijeme, uživajte u punom okusu i neka svaka šalica kave ponovno bude savršena.DIVUM DOMO – jer dobra kava počinje s ispravnim aparatom.
Saznaj više
VALLIS - RESTAURANT
Zašto je restoran Vallis omiljena adresa za obiteljske proslave u Sesvetama?
Obiteljske proslave su trenuci koje pamtimo cijeli život – od prvih rođendana i krštenja, preko krizmi i pričesti, pa sve do vjenčanja i obljetnica. Upravo zato izbor lokacije igra ključnu ulogu u stvaranju lijepih uspomena. U srcu Sesveta, restoran Vallis izdvaja se kao mjesto kojem se obitelji iznova vraćaju kada žele tople, svečane i besprijekorno organizirane proslave.Atmosfera restorana Vallis spoj je ugodnog domaćeg ozračja i pažljivo osmišljene elegancije. Interijer odiše toplinom, dok prostrana terasa s pogledom na zelenilo pruža idealno okruženje za proljetna i ljetna slavlja. No ono što goste posebno oduševljava nije samo ambijent, već osjećaj dobrodošlice i pažnja koju osoblje posvećuje svakom detalju – od prvog pozdrava do zadnjeg serviranog jela.Mnoge obitelji upravo u Vallisu pronalaze pouzdanog partnera za organizaciju važnih trenutaka jer znaju da će sve proteći glatko. Svako slavlje pomno se dogovara s gostima, a jelovnik se prilagođava željama i potrebama – bilo da se radi o tradicionalnoj gozbi s pečenjem i domaćim prilozima, modernijim gastro varijantama ili posebnoj prehrani za djecu i osobe s intolerancijama.Dodatan razlog zbog kojeg se Vallis često bira za obiteljske proslave je i njegova funkcionalnost. Prostor je dovoljno velik da primi veći broj uzvanika, a opet dovoljno topao da se i manja slavlja osjećaju intimno i posebno. Uz sve to, restoran nudi i prostrano dječje igralište, što roditeljima omogućuje da se opuste dok se njihovi najmlađi zabavljaju na sigurnom.Kad obitelji traže mjesto gdje će obilježiti svoje najvažnije trenutke, restoran Vallis se nameće kao prvi izbor u Sesvetama. To nije samo zbog kvalitetne hrane i ugodne atmosfere, već i zbog iskrene predanosti domaćina koji razumiju koliko su ti trenuci dragocjeni. Zato ne čudi što se Vallis iz godine u godinu potvrđuje kao omiljena destinacija za proslave koje ostaju u srcu.
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Najam soba za noćenje ili dnevni odmor – idealno rješenje za putnike i poslovne ljude
Bilo da ste u prolazu, na poslovnom putu ili jednostavno trebate kratak predah od putovanja, praktičan i udoban smještaj ključan je za kvalitetan odmor i opuštanje. Sobe, bistro i pečenjara Viki nude idealno rješenje za putnike, poslovne ljude i sve koji traže udoban smještaj na idealnoj lokaciji. Bilo da vam treba noćenje ili samo kratki dnevni odmor, ovdje ćete pronaći savršenu kombinaciju udobnosti, privatnosti i vrhunske usluge.Putovanja, bilo poslovna ili privatna, često znaju biti iscrpljujuća. Nakon dugih sati na cesti ili sastanaka, svatko zaslužuje mirno i ugodno mjesto za odmor. Sobe Viki nude čiste, moderno uređene i potpuno opremljene sobe, prilagođene potrebama gostiju koji traže kratak predah ili kvalitetan smještaj za noć. Bilo da ostajete nekoliko sati ili cijelu noć, ovdje ćete pronaći mirno utočište gdje možete napuniti energiju prije nastavka putovanja.Za poslovne ljude koji često putuju, izuzetno je važno imati brz pristup smještaju, mogućnost fleksibilnog dolaska i odlaska te ugodan ambijent koji omogućuje opuštanje nakon napornog dana. Sobe Viki upravo to omogućuju – brzu i jednostavnu rezervaciju, udobne krevete, privatnost i sve potrebne sadržaje koji olakšavaju boravak i čine ga ugodnim iskustvom.Jedna od velikih prednosti boravka u Sobama Viki je i blizina bistroa i pečenjare, gdje gosti mogu uživati u izvrsnoj hrani i domaćim specijalitetima. Nakon odmora ili prije nastavka puta, možete uživati u svježe pripremljenim jelima, sočnim mesnim specijalitetima i ukusnim obrocima koji će vas okrijepiti i pripremiti za nove izazove.Bilo da ste turist koji prolazi kroz grad, poslovni putnik s gustim rasporedom ili jednostavno trebate kratki predah od putovanja, Sobe, bistro i pečenjara Viki nude savršeno rješenje za brz, udoban i kvalitetan odmor. Rezervirajte svoju sobu i osigurajte si opušten i ugodan boravak bez stresa!
Saznaj više
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više
Servis računala i laptopa - IT- EXTOLLO
Izgubili ste važne podatke s računala? Postoji rješenje
Gubitak podataka – fotografija, dokumenata, poslovnih datoteka ili čak cijelih projekata – može biti izuzetno stresna situacija. Bilo da je riječ o iznenadnom kvaru tvrdog diska, slučajnom brisanju, virusu ili neuspješnom ažuriranju sustava, osjećaj bespomoćnosti je gotovo uvijek isti.Ali ne brinite – podatke je često moguće spasiti, uz pravovremenu reakciju i pomoć iskusnih stručnjaka.Što učiniti kada izgubite podatke?Prvo i najvažnije: nemojte paničariti i nemojte pokušavati sami „popraviti“ stvar ako niste sigurni što radite. Svaki pogrešan korak može dodatno otežati ili onemogućiti oporavak podataka.Isključite računalo ili uređaj s kojeg su podaci nestali, nemojte ništa novo instalirati niti snimati na njega i što prije potražite stručnu pomoć.Kako funkcionira oporavak podataka?Oporavak podataka obavlja se specijaliziranim alatima i softverom, a u složenijim slučajevima i u laboratorijskim uvjetima. Iskusni IT stručnjaci analiziraju oštećeni medij (HDD, SSD, USB, memorijsku karticu) i pokušavaju rekonstruirati izgubljene ili oštećene podatke.U većini slučajeva moguće je spasiti:dokumente i fotografije,baze podataka i poslovne datoteke,cijele particije ili operativne sustave.Brzina reakcije i razina oštećenja ključni su faktori u uspjehu oporavka.IT-EXTOLLO – stručnjaci za spašavanje podatakaAko ste izgubili važne podatke, ne gubite vrijeme – obratite se IT-EXTOLLO iz Zagreba, tvrtki specijaliziranoj za informatičku podršku, oporavak podataka i sigurnosna rješenja. Njihov tim ima iskustvo s najrazličitijim scenarijima gubitka podataka – od fizički oštećenih diskova do zaraženih sustava.IT-EXTOLLO koristi profesionalne alate i metode kojima uspješno vraća podatke s računala, servera, prijenosnih diskova, USB-ova i drugih medija. Osim toga, nude i savjetovanje o sigurnosnom backup sustavu, kako bi se ovakvi problemi u budućnosti izbjegli.Više informacija i kontakt potražite na www.it-extollo.hr
Saznaj više
Mapok Eko
Diskont pića u Sesvetama – poznata imena po još boljim cijenama
Tražite mjesto gdje možete povoljno opskrbiti dom, ugostiteljski objekt ili vikend druženje kvalitetnim pićima? U moru ponude i visokih cijena, prava je rijetkost pronaći trgovinu koja kombinira poznate brendove, odličan izbor i stvarno konkurentne cijene. No dobra vijest stiže iz Sesveta – jer upravo tamo posluje Mapok Eko, diskont pića koji sve to nudi – i više.Ovdje nećete pronaći agresivne reklame ni šarenilo bez pokrića. Umjesto toga, dočekat će vas ljubazno osoblje, pregledan prostor i široka ponuda pića za sve prigode – od svakodnevne kupnje do većih narudžbi za proslave i evente.Poznati brendovi, još bolje cijeneMapok Eko izdvaja se ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića poznatih domaćih i stranih proizvođača, ali po cijenama koje vas neće iznenaditi na blagajni. U njihovom asortimanu pronaći ćete piva, vina, žestoka pića, sokove, vode i energetske napitke – sve što vam treba, bilo da opremate kućnu smočnicu ili pripremate zabavu za veće društvo.Posebna pogodnost je i mogućnost većih narudžbi uz dogovorene uvjete, što ih čini idealnim partnerom i za ugostitelje, event organizatore i poslovne kupce koji cijene dobru cijenu, brzu uslugu i pouzdanu isporuku.Zašto birati diskont?Za razliku od klasičnih trgovina, diskont pića kao što je Mapok Eko funkcionira jednostavno – bez nepotrebnog glamura, ali uz stvarne uštede. Kada uzmete u obzir koliko često kupujemo piće, bilo za svakodnevne potrebe ili posebne prigode, razlika u cijeni na godišnjoj razini postaje vrlo konkretna.A uz to – nema čekanja u redovima, nema lutanja među policama i nema skrivenih troškova.Gdje ih pronaći?Mapok Eko posluje u Sesvetama, a više o njihovoj ponudi i kontaktima možete doznati putem službene web stranice www.mapok-cetiri.hr. Bilo da dolazite osobno ili želite prethodno provjeriti ponudu, sve informacije dostupne su vam na dohvat ruke.Ako tražite povoljnu kupnju pića bez kompromisa u kvaliteti, Mapok Eko u Sesvetama idealna je adresa. Isprobajte ih jednom – i vrlo vjerojatno, postat će vaša prva opcija za sve buduće nabavke. Jer kada su cijene dobre, a ponuda izvrsna – razlog za povratak uvijek postoji.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
Zanimljivo
Slastičarna Stari Brend
Torte po narudžbi za sve prigode – od dječjih rođendana do vjenčanja
Svaka posebna prigoda zaslužuje tortu koja će biti ukusna, nezaboravna i vizualno dojmljiva. U slastičarni Stari Brend iz Splita izrađuju se torte po narudžbi za sve vrste proslava – od dječjih rođendana, krštenja, pričesti i krizmi, do vjenčanja, godišnjica i poslovnih događanja. Svaka torta izrađuje se ručno, od pažljivo biranih sastojaka, s posebnom pažnjom na izgled, okus i želje klijenta.U ponudi se nalaze:• klasične, voćne, čokoladne i moderne torte• torte bez glutena i bez dodanih aditiva• torte s jestivim figuricama, natpisima i ukrasima od ticino mase• višekatnice za vjenčanja i velike proslave• personalizirane torte prema motivu, boji i temi proslaveTorte za dječje rođendane mogu biti ukrašene omiljenim likovima, šarenim dekoracijama i prilagođene dječjim željama. Svadbene torte izrađuju se prema dogovoru – od elegantnih i minimalističkih do bogato ukrašenih kreacija koje postaju središnji detalj svakog stola.U slastičarni Stari Brend važan je okus jednako kao i izgled, pa se koriste kvalitetni sastojci poput pravog maslaca, svježeg voća, čokolade visoke kakvoće i domaćih krema. Slastice se ne proizvode industrijski, već po narudžbi, u malim serijama, što jamči svježinu i autentičnost svakog zalogaja.Za one s posebnim prehrambenim potrebama, moguće je naručiti i bezglutenske torte s certifikatom, koje su jednako raskošne i ukusne kao i klasične verzije.Ako tražite tortu koja će biti više od deserta – prava mala slastičarska kreacija s dušom, obratite se slastičarni Stari Brend Split i osigurajte slatku točku za svoju proslavu koju će svi pamtiti.
Saznaj više
Golmanska mreža
Mini nogomet, velika odgovornost – kako rekreativni golmani mogu poboljšati svoju igru?
U svijetu rekreativnog sporta, mini nogomet sve je popularniji način održavanja kondicije, druženja i natjecanja među prijateljima. No, dok se igrači često izmjenjuju na terenu, jedna pozicija zahtijeva posebnu posvećenost – golman. I u rekreativnom nogometu, golman nosi veliku odgovornost jer je posljednja linija obrane, ali i često pokretač napada. U Golmanskoj mreži posvećeni su upravo njima – onima koji svakodnevno „spašavaju stvar“.Za razliku od velikog nogometa, mini nogomet karakteriziraju brzi tempo, česti udarci i manji prostor za reakciju, što golmanima ostavlja vrlo malo vremena za donošenje odluka. Zato je važno razviti reflekse, koordinaciju, postavljanje i komunikaciju s ekipom.Savjeti kako rekreativni golmani mogu poboljšati svoju igru:• Radite na refleksima i eksplozivnosti – kratke vježbe s loptom, gumom ili svjetlosnim signalima mogu značajno poboljšati vašu brzinu reakcije.• Učite pravilno postavljanje u golu – dobar položaj tijela smanjuje kut protivniku i povećava šanse za obranu.• Razvijajte igru nogom – dodavanja i ispucavanja često počinju od golmana, stoga je važno imati siguran pas i pregled igre.• Nosite odgovarajuću opremu – rukavice, štitnici i udobna obuća prilagođena podlozi ključni su za sigurnost i performanse.• Radite na samopouzdanju – golmani su često pod pritiskom, stoga je mentalna stabilnost jednako važna kao i fizička spremnost.Upravo zbog svih tih zahtjeva, Golmanska mreža nudi edukativne sadržaje, savjete, recenzije opreme i podršku golmanima svih razina – od početnika do iskusnih čuvara mreže. Cilj je jasan: podignuti svijest o važnosti golmanske pozicije, bez obzira igrate li na travi, betonu ili parketu.Jer biti golman u mini nogometu znači preuzeti odgovornost, pokazati hrabrost i biti spreman u svakom trenutku. A uz pravu podršku i trening – i rekreativni golmani mogu braniti na razini profesionalaca.
Saznaj više
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više