OCIJENI

Pronađite pouzdanog knjigovođu koji će biti uvijek tu za Vas

Objavljeno: 15.12.2021. 10:25

Knjigovođe vode dokumentaciju, onu financijsku i nefinancijsku za različita poslovanja što ga čini krucijalnim za svaki poslovni pothvat. U moru knjigovodstvenih servisa, potrebno je odabrati onaj koji će uvijek biti tu za vas. No kako odabrati pravog knjigovođu – što vašeg budućeg knjigovođu čini pouzdanim?

Organizacijske vještine

Svaki dobar knjigovođa mora imati dobre organizacijske vještine. Pri samom ulasku u prostoriju, možete primijetiti je li vaš knjigovođa organiziran – to se vidi u urednom prostoru u kojem je sve dobro organizirano i kaos nije dio unutarnjeg dekora ureda. Iduća važna organizacijska vještina je organizacija vremena. Organizacija vremena podrazumijeva planiranje vlastitog vremena i rokova do kada će nešto biti gotovo, ali i poštivanje rokova koje je zadao netko drugi. 

Dobri komunikatori

Knjigovođa mora imati dobre komunikacijske vještine. Mora slušati svoje klijente, njihove želje i potrebe kako bi se što bolje prilagodio njihovim zahtjevima. Moraju jasno artikulirati svoje planove klijentima, na njima razumljiv način te jasno izražavati planove i ideje koje imaju za njihovo poslovanje. 

Kreatori planova i ideja

Osim što kreiraju ili pomažu kreiranju vaših poslovnih planova, knjigovođe moraju biti spretni u pronalaženju rješenja i kreativnih ideja kako bi poboljšali vaše poslovanje. Iako su dio strogo određene državne strukture koja im određuje pravila djelovanja, knjigovođe pronalaze rješenja unutar te strukture za unaprjeđenje planova koje imate za vaš posao. 

Poslovni kameleoni

Dobar knjigovođa je izrazito prilagodljiv. Čemu točno se knjigovođe moraju prilagoditi? Lako se može dogoditi da se promijene planovi ili ideje, promjeni rok, promjeni zakon ili jednostavno klijent unese neku promjenu. Knjigovođe se moraju prilagođavati brzo i efikasno, kako ne bi posao patio radi toga. Posjeduju strateško razmišljanje koje u kombinaciji s fleksibilnošću polučuje najbolje rezultate. 

Koje su usluge koje zapravo knjigovođe nude?

 1. porezno savjetovanje
 2. poslovno savjetovanje
 3. usluge vezane uz financije
 4. vođenje poslovnih knjiga (dnevnik, glavna knjiga, blagajnički dnevnik, knjiga ulaznih (URA) i izlaznih računa (IRA), obračun PDV-a, obračun plaće, statističko izvješćivanje o naplati kupaca (OPZ-stat), zatvaranje stavaka kroz poreznu upravu (SNU), analitičko knjigovodstvo opreme (materijalne i nematerijalne imovine), saldakonti kupaca (IOS))
 5. financijsko savjetovanje
 6. obračun pdv-a, obračun plaća, JOPPD obrasci, OPZ-STAT
 7. obračun troškova
 8. izrada financijskih izvještaja (godišnja bilanca, godišnji račun dobiti i gubitka (RDIG) i godišnji statistički izvještaj (GFI-pod))
 9. izrada završnih računa
 10. izrada statističkih izvještaja
 11. elektronsko slanje podataka (slanje poreznih prijava i drugih podataka bitnih za oporezivanje kroz sustav e-Porezna, slanje JOPPD obrazaca, e-Fina karticom izvršiti prijavu i odjavu radnika, E-plaćanje: skupni nalozi plaća, doprinosa i ostalih naloga, izrada potrebne dokumentacije (tabele) za banke)

Ako tražite da vaš budući knjigovođa zadovoljava sve navedene kriterije, preporučujemo vam knjigovodstveni servis VEKODRA. VEKODRA se može pohvaliti održavanjem kvalitetnih odnosa s klijentima, dobrom organizacijom, ali i fleksibilnošću koju zahtjeva svakim danom sve naprednije tržište. VEKODRA koja uspješno posluje već 30 godina, pobrinula se za potrebe mnogih zadovoljnih klijenata (koji su i pravne i fizičke osobe) koji se svake godine iznova vraćaju po kvalitetnu uslugu. Za više informacija posjetite web stranicu. Fotografije su preuzete iz besplatne baze iStock. 

OCIJENI