OCIJENI

Kako pripremiti automobil za tehnički pregled?

Objavljeno: 11.10.2022. 0:29

Ljudi vrlo često izbjegavaju kvalitetnu pripremu za tehnički pregled i time rade veliku pogrešku misleći da će uštedjeti novac i vrijeme. No, ako automobil nije kvalitetno pripremljen, isto to vrijeme i novac gubi se nakon tehničkog pregleda, kada je potrebno nadoknaditi sve nedostatke i popraviti oštećenja. To može rezultirati još većim financijskim gubitkom, zbog čega se preporuča kvalitetna i detaljna priprema.

Svako vozilo zahtjeva redovito servisiranje kod ovlaštenih servisera. Kako bi bili sigurni da je sve u redu, svoj godišnji servis obavite mjesec dana prije tehničkog pregleda, tako ćete sa sigurnošću znati da je vozilo ispravno i spremni otići na pregled.

Iako neke dijelove možemo provjeriti sami, najvažniji je odlazak kod stručnog servisera

Neke dijelove vozila važno je još jednom pregledati prije tehničkog pregleda, na primjer motorno ulje. Prije pokretanja motora, pregledajte razinu ulja te dopunite po potrebi. Zatim, provjerite rade li vam sva svjetla na automobilu te ih očistiti vlažnom krpom koja će ukloniti svu prljavštinu sa svih svjetlosnih leća.

Važno je provjeriti i radi li vam truba na automobilu te jesu li svi sigurnosni pojavi i mehanizmi ispravni. Provjerite jesu li retrovizori čisti, bez oštećenja te prilagođeni vašem položaju u vožnji. Važno je i provjeriti ima li znakova korozije, iz razloga što i ona može biti razlog pada na tehničkom pregledu. Provjerite je li registarska pločica čvrsto pričvršćena i vidljiva.

Provjerite i ima li curenja, zavirite ispod svojeg vozila te potražite tekućinu na tlu. Napunite tekućinu za pranje stakala te provjerite razinu tekućine za automatski mjenjač.

Kako odabrati kvalitetan autoservis?

Ako redovito radite ove provjere, prije ćete zapaziti treba li vaš auto na popravak, no iako ih možemo uraditi sami, stručna osoba uvijek je bolji izbor i jedino ćete tako biti sigurni da je sve u redu s vašim vozilom. Ispravnost kočnica ili motora nikada nećemo moći pregledati sami, kao i ostale vrlo važne stavke. Navedene provjere uradite nakon odlaska serviseru, tik prije tehničkog pregleda, kako biste još jednom utvrdili ispravnost vašeg vozila.

Najvažniji je dio pripreme odlazak kod servisera koji će pregledati one najvažnije stavke na vašem automobilu te ih popraviti ukoliko je to potrebno. Važno je da serviser kojeg ste odabrali bude ovlaštena osoba, a važno je i da budete sigurni u njegovu kvalitetu. Ako niste sigurni gdje otići na servis na području Zagreba, s odabirom Autoservisa Barbić nećete pogriješiti! Osim što iza sebe imaju mnoštvo zadovoljnih klijenata, njihovo dugogodišnje iskustvo jedan je od ključnih razloga njihove kvalitete i garancije. 

OCIJENI