OCIJENI

Senzori pokreta - prednosti i karakteristike

Objavljeno: 30.1.2023. 12:38

Bez obzira je li riječ o vašem domu, vikendici ili nekom drugom objektu kojeg posjedujete, sigurnost i udobnost uvijek su na prvom mjestu. Upravo zato je, osim redovitog održavanja, važno nadograditi  svoj objekt kako bi bio funkcionalan, siguran i maksimalno prilagođen vašim potrebama. Stoga vam u nastavku donosimo 5 razloga kako vam senzori pokreta mogu pomoći da poboljšate svoj dom:

1. Povećanje sigurnost 

Provalnici često ciljaju one posjede u kojima nema stanovnika. Budući da se većina provala odvija tijekom noći, stručnjaci za sigurnost preporučuju postavljanje vanjske rasvjete oko kuće. Vanjska rasvjeta može odvratiti provalnike od pokušaja provale u vaš objekt. Instalacijom reflektora sa senzorom pokreta koja se automatski uključuju kada se netko približi vašem posjedu uvelike povećavate sigurnost vašeg doma. 

2. Zaštita od divljih životinja

Provalnici nisu jedini od kojih trebate zaštititi svoj dom. Ovisno o tome gdje živite, divlje životinje mogu predstavljati potencijalnu prijetnju vama, ali i vašim kućnim ljubimcima. Lisice, kune, lasice, divlje svinje i druge životinje često se približavaju kućama u potrazi za hranom. Međutim, takve životinje će se uplašiti ako se vaša vanjska rasvjeta upali čim se približe vašem domu, stoga će vam ugradnja rasvjete sa senzorima pokreta pomoći da odvratite divlje životinje od svog posjeda.

3. Praktičnost

Jeste li ikada došli kući po mraku s autom punim namirnica? Onda sigurno znate kolika je gnjavaža pokušati parkirati automobil što bliže kući i otključati vrata samo da biste mogli upaliti vanjsko svjetlo. Sa senzorom pokreta, svjetla se pale čim uđete na prilaz. Pa će se tako svjetlo na trijemu upaliti kada stupite na trijem. Stoga, ako se odlučite na ugradnju svjetla sa senzorom pokreta, više se nikada nećete morati brinuti o tome imate li dovoljno svjetla.

4. Ušteda energije

Mnogi vlasnici kuća nemaju ugrađene senzore pokreta, već ostavljaju upaljena vanjska svjetla cijeli dan i noć. Iako takvo rješenje nudi više sigurnosti i udobnosti nego da rasvjete uopće nema, takvo rješenje zahtijeva puno energije. Vanjska rasvjeta koja aktivirana senzorom pokreta eliminira potrebu da vaša svjetla budu uključena 24 sata dnevno, a rezultat toga je značajno smanjuje električne energije koju vaše kućanstvo troši.

5. Ušteda troškova

Budući da uopće ne morate uopće držati vanjska svjetla upaljenim, uz vanjsku rasvjetu koja se aktivira pokretom trošit ćete manje energije. To znači da će vaš račun za struju biti znatno niži na kraju svakog mjeseca. 

Steinel senzorska tehnologija 

Steinel senzorska tehnologija vrhunska je inovacija na području senzora pokreta te rasvjete s ugrađenim senzorima pokreta. Ovisno o namjeni tj. prostoru u koji se ugrađuje, postoji nekoliko različitih tehnologija koje nudi ovaj proizvođač. U nastavku donosimo 2 tehnologije koje su najpogodnije za vanjske prostore:

1. Inteligentna tehnologija visoke frekvencije (za vanjsku upotrebu)

Nova tehnologija IHF serije impresivna je jer su ovi senzori u potpunosti nevidljivi u vanjskoj rasvjeti. Skrivena tehnologija ne narušava vizual ali osigurava precizno detektiranje osoba. Budući da smetnje poput vjetra, lišća, kiše i manjih životinja ne detektira, ostavlja prostor za savršenu detekciju ljudi.

2. Pasivno infracrvena detekcija kretanja izvora topline.

Ugrađeni piro senzori reagiraju kada se infracrveno toplinsko zračenje promjeni u definiranom rasponu detekcije tj. ulaskom osobe u područje detekcije. Steinel pasivni infracrveni senzori su svestrani kada je riječ o detektiranju kretanja na velikim površinama, poput skladišnih zgrada, ulaza u dvorište ili sportskih dvorana. Svojim performansama postižu domet do 20m i visine ugradnje do 14m. Pouzdano djeluju tijekom vlažnog i hladnog vremena.

Steinel, Novus, Cimco, Kaiser, Dinuy, I Tector samo su neki od renomiranih europskih brendova koje možete pronaći u Daljinskom upravljanju d.o.o. Njihovi stručni djelatnici, s dugogodišnjim iskustvom i savjetima, stoje na usluzi kupcima i dobavljačima u svakom trenutku, a možete ih pronaći na adresi: Petrovaradinska 40B, Zagreb.

U Daljinskom upravljanju d.o.o. težimo energetskoj učinkovitosti te su posebno usmjereni na proizvode i sustave upravljanja rasvjetom vezane uz uštedu energije, o čemu više možete saznati na web stranici.

OCIJENI