OCIJENI

Kako se pripremiti za postavljanje dentalnog implantata

Objavljeno: 7.6.2024. 17:46

Dentalni implantati predstavljaju jedno od najboljih rješenja za nadomještanje izgubljenih zuba, osiguravajući dugotrajan i prirodan izgled vašeg osmijeha. Pravilna priprema za ovaj zahvat ključna je za uspješan ishod. KESER DENTAL STUDIO u Zagrebu nudi stručne usluge postavljanja dentalnih implantata, a evo kako se možete pripremiti za ovaj postupak.

Koraci za pripremu za postavljanje dentalnog implantata

 1. Konzultacija s stomatologom:

  • Prvi pregled: Tijekom prvog pregleda stomatolog će procijeniti stanje vaših zuba i čeljusti te napraviti rendgenske snimke kako bi se utvrdilo jeste li kandidat za implantate.

  • Individualni plan liječenja: Na temelju pregleda i snimaka, stomatolog će izraditi individualni plan liječenja koji uključuje broj potrebnih implantata i korake zahvata.

 2. Planiranje zahvata:

  • Priprema kosti: Ako je potrebno, možda će biti potrebno provesti zahvate poput presađivanja kosti kako bi se osigurao dovoljni volumen kosti za implantat.

  • Priprema zdravlja: Važno je osigurati da su vaša usta zdrava prije zahvata. To može uključivati liječenje zubnog karijesa, parodontitisa ili drugih oralnih bolesti.

 3. Prehrana i lijekovi:

  • Savjeti o prehrani: Pripremite se za prehranu nakon zahvata koja će uključivati mekšu hranu kako bi se izbjegla iritacija mjesta ugradnje implantata.

  • Lijekovi i suplementi: Obavezno obavijestite stomatologa o svim lijekovima i dodacima koje uzimate, jer neki mogu utjecati na proces zarastanja.

 4. Priprema za zahvat:

  • Organizacija prijevoza: Nakon zahvata, preporuča se da imate organiziran prijevoz kući, jer se može osjećati pospanost zbog anestezije.

  • Udobna odjeća: Na dan zahvata nosite udobnu odjeću kako biste se osjećali opušteno.

Posjetite KESER DENTAL STUDIO

KESER DENTAL STUDIO u Zagrebu nudi stručne usluge postavljanja dentalnih implantata uz individualni pristup svakom pacijentu. Njihov tim stručnjaka koristi najnoviju tehnologiju i metode kako bi osigurao uspješan ishod i zadovoljstvo pacijenata.

OCIJENI