OCIJENI

Što čini dobrog vodoinstalatera?

Objavljeno: 18.6.2020. 14:18

Prilikom adaptacije vašeg cjelokupnog doma ili samo kupaonice, najveću pažnju potrebno je usmjeriti na vodoinstalaterske radove. Razlog tome je što se oni odnose na onaj temeljni dio kupaonice bez kojeg ne bi mogli obavljati svoju svakodnevnu rutinu. Kupaonica je onaj dio doma koji jednostavno mora biti kvalitetno uređen kako kasnije ne bi dolazilo do potrebe za naknadnim intervencijama što je dodatna komplikacija i veliki trošak.

Primjerice, velik broj  ljudi pri spomenu uređenja kupaonice ponajprije pomisli na keramičke pločice i sanitarnu opremu, ali prije svega je važno utvrditi je li potrebno promijeniti dotrajale vodovodne i kanalizacijske instalacije. To isto vrijedi i kada se gradi novi dom – potrebno je uložiti u kvalitetne instalacije koje će biti dobro postavljene i trajati dugoročno.

Kvalitetan vodoinstalater napravit će sustav koji je učinkovit, tih i u kojem nema suvišnog materijala. Nadalje, kvalitetna izrada vodoinstalacijskih sustava podrazumijeva planiranje i ugradnju ventila na svim ključnim točkama u sustavu, kako se u slučaju kvara ne bi morala u potpunosti prekidati opskrba vodom. Cijeli sustav trebao bi biti napravljen od kvalitetnih materijala, odnosno cijevi od pouzdanih proizvođača, a danas se u vodovodnim instalacijama najčešće koriste PPR i PEX cijevi.

Osim navedenih instalacija koje su temelj za dobru kupaonicu, postavljanje ili zamjena već postojećih keramičkih pločica jednako je važna kako biste bezbrižno provodili godine u vašoj kupaonici. Stoga je i u ovom segmentu također važno pronaći stručnjake koji će svojim kvalitetnim radom postići da vaša kupaonica bude ujedno i dugoročno funkcionalna, ali i da vas svakodnevno uveseljava zbog svoje ugodne estetike.

Također, kako bi kupaonica bila u potpunosti funkcionalna, potrebno je dobro postaviti sanitarnu opremu i armaturu (slavine, kutni ventili, odvodni sifoni) koja je onaj završni korak pri opremanju kupaonice, a s kojom zapravo imamo najviše fizičkog doticaja.

Ukoliko planirate uređenje kupaonice, započinjete graditi novu ili vam je potreban popravak slavine, vodokotlića ili bilo koje druge opreme, obrt ''Vaš vodoinstalater'' nudi kvalitetne i profesionalne usluge koje se obavljaju u vrlo kratkom roku. Vaše zadovoljstvo zagarantirano je jer iza ovog imena stoji dugogodišnje iskustvo i puno zadovoljnih klijenata. Neka vaša kupaonica zablista onako kako ste oduvijek sanjali.

OCIJENI