OCIJENI

Kako odabrati pravo knjigovodstvo za vas?

Objavljeno: 12.10.2022. 9:16

Kvalitetan knjigovođa neophodan je za dugoročni uspjeh svakog poduzeća, stoga je pronalazak odgovarajućeg knjigovođe veoma važan za rast vaše tvrtke te njezin opstanak. Prilikom traženja odgovarajućeg knjigovodstvenog servisa, morate uzeti u obzir mnoge čimbenike. Ako želite da knjigovođa bude vrijedno sredstvo za vašu tvrtku, postoji nekoliko osnovnih kvaliteta koje bi on trebao posjedovati.

Povjerenje i sigurnost

Knjigovođe imaju pristup najosjetljivijim osobnim i povjerljivim podacima tvrtke. Budući da su knjigovođe zaduženi za financijsku evidenciju tvrtke, oni su često ključna figura prilikom osiguravanja da se s fakturiranjem, platnim spiskom i porezima postupa ispravno.

Morate imati potpuno povjerenje u knjigovodstveni servis koji ste odabrali. Postavite knjigovođi pitanja koja vam mogu pasti na pamet o njihovim postupcima i procesima za zaštitu vaših financijskih podataka prije nego što ih angažirate.

Certifikacija

Uvijek angažirajte knjigovođu koji ima odgovarajuću licencu i certifikat. Neke tvrtke su u iskušenju angažirati nelicencirane pojedince da im vode evidenciju kako bi uštedjele novac. Zapošljavanje nelicenciranih knjigovođa može biti skupa pogreška jer, iako vam mogu uštedjeti novac kratkoročno, veća je vjerojatnost da će pogriješiti i dugoročno vas koštati.

Izvrsne komunikacijske vještine

Knjigovođa je osoba koja prati vaše financije, a kao rezultat toga, morat ćete često komunicirati s njime. Neki knjigovođe mogu biti fantastični u praćenju statistike, ali ako zanemare interakciju s vama, mogu biti štetni za opće zdravlje vaše tvrtke.

Biti dobar slušatelj važan je dio izvrsnih komunikacijskih vještina, stoga bi vaš knjigovođa trebao biti pažljiv i zainteresiran kada govorite o detaljima svog poslovanja. Konačno, vi i vaš knjigovođa trebali biste imati pozitivnu radnu vezu koja omogućuje slobodan i točan protok informacija između vas.

Organiziranost

Na većinu financijskih upita koje imate za svog knjigovođu trebali biste dobiti brz odgovor. Ako je knjigovođa dobro organiziran, temeljna pitanja o financijama i troškovima tvrtke nikada ne bi trebala biti problem. Knjigovođi koji se čini neorganiziranim ne treba vjerovati u vezi s financijskim podacima cijele organizacije.

Postoje tvrtke koje pružaju knjigovodstvene usluge i odgovorne su za vođenje dnevnih računa poduzeća. Ako je vašem poslovanju potreban pouzdan, licenciran i organiziran knjigovođa, nećete pogriješiti s biranjem tvrtke Koin d.o.o. Njihova kvaliteta proizlazi iz dugih 30 godina iskustva u vođenju poslovnih knjiga i računovodstva za poduzetnike, obrtnike i neprofitne organizacije. Najbolji su pokazatelj uspješnosti njihovog poslovanja klijenti koji su s njima od prvog dana pa sve do danas, stoga ih kontaktirajte i osigurajte kvalitetnog knjigovođu za svoju tvrtku.OCIJENI