OCIJENI

Kvalitete dobre tete čuvalice

Objavljeno: 27.6.2022. 9:44

Biti odlična dadilja zahtjeva mnogo više od istinske ljubavi prema djeci. Kako bi roditelji bili u potpunosti sigurni i bez brige dok je njihovo dijete u vrtiću, roditelji ovise o tetama čuvalicama. Od njih, prije svega, očekuju da će djeca biti dobro zbrinuta i da će im biti pružena sigurnost. Postoje mnoge karakteristike koje su tražene od teta u vrtiću ili dadilja.

Ljubav, razumijevanje, zalaganje i puno energije

Odlična dadilja istinski voli društvo djece. Većinu vremena u danu provodi s djecom, pa je osim ljubavi potrebno i razumijevanje njihova razvoja. Zbog vremena koje provede s djetetom, teta čuvalica vrlo će dobro upoznati dijete o kojem brine te će se zalagati za njega ukoliko je to potrebno. Osim ovih osobina, dadilja će morati imati puno energije. No, uz ljubav prema djetetu, to neće biti teško!

Strpljenje, odgovornost, fleksibilnost i komunikacija

Za djecu je potrebna ogromna doza strpljenja. Treba se znati i moći nositi sa stalnim promjenama raspoloženja i s dječjim razigranim ponašanjem. Dadilje su odgovorne za djecu kada su na dužnosti i moraju voditi računa o sigurnosti djece prije svega. Potrebne su im i solidne komunikacijske vještine, moraju znati učinkovito primati informacije od roditelja i djece. Život je nepredvidiv, što od svake dadilje zahtjeva i fleksibilnost ukoliko je potrebna!

Razumijevanje, pouzdanost, povjerenje i poštenje

Tko god da se brine o djetetu, mora imati razumijevanja, biti podrška djetetu i poticati ga u životu. Odlična je kvaliteta dadilje i pouzdanost, one su tu kako bi se roditelji mogli osloniti na njih i računati na njih kada moraju ispuniti svoje obaveze. Kod ispunjenja njihovih obaveza nema mjesta za brigu o djetetu, pa su u tim trenutcima dadilje te u koje se pouzdaju i u koje imaju povjerenja. Povjerenje će steći poštenjem i kvalitetnom skrbi o djetetu.

Organiziranost, motivacija, kreativnost i povezanost

Dadilje imaju mnogo obaveza tijekom dana i moraju biti organizirane kako bi obavljale svoje dužnosti i zadatke. Za to im je potrebna motivacija da obavljaju svoj posao najbolje što mogu. Djeca stradaju i događaju se prirodne katastrofe i nesreće. Dadilje moraju znati kako se nositi s hitnim slučajem ako do njega dođe. Također, vrlo je bitna mašta i povezanost. Za dječji je razvoj potrebna kreativnost koju mašta dadilje može potaknuti, a povezivanje s djetetom kod odlične dadilje ići će prirodnim tokom, jer je povezivanje potaknuto ljubavlju prema djeci!

Odlučili smo pomoći onima na području Zagreba i pronaći vrtić čije tete nose svaku od navedenih karakteristika. U dječjem vrtiću "Palčić" provodi se redovni 10-satni odgojno obrazovni program u kojem se s obzirom na dob djece koristi znakovni jezik za bebe radi lakše komunikacije s djecom koja još ne govore. Kontaktirajte ih i saznajte više o tetama i dječjem programu!

OCIJENI