OCIJENI

5 savjeta za njegu stopala

Objavljeno: 18.4.2023. 11:46

 Stopala su jedan od najvažnijih dijelova našeg tijela, a često ih zanemarujemo u svakodnevnoj rutini njege tijela. Međutim, zdrava i njegovana stopala mogu spriječiti mnoge zdravstvene probleme i poboljšati naše opće zdravlje. Donosimo vam pet savjeta za njegu stopala kako biste zadržali njihovo zdravlje i ljepotu.

  1. Održavajte higijenu stopala

Perite stopala svaki dan, koristeći toplu vodu i sapun. Pripazite da dobro operete cijelu nogu, uključujući i međuprostor između prstiju. Nakon pranja, osušite stopala ručnikom i posebno se usredotočite na područje između prstiju kako biste spriječili razvoj gljivičnih infekcija.

Posvetite pažnju i noktima na stopalima. Nokti na stopalima trebaju biti kratki i uredni. Redovito ih režite, ali pripazite da ne režete preblizu kože, jer to može dovesti do bolnih uraslih noktiju. Koristite kvalitetne škare za nokte i uvijek ih dezinficirajte prije i poslije upotrebe. Valja napomenuti da, ako lakirate nokte na stopalima, to činite s proizvodima koji imaju ispravni rok trajanja jer proizvodi s isteklim rokom trajanja također mogu dovesti do gljivičnih infekcija.

  1. Hidratizirajte stopala

Nakon pranja, koža stopala može postati suha i isušena. Stoga je važno redovito hidratizirati kožu stopala kako bi ostala glatka i meka. Odaberite hidratantnu kremu koja sadrži prirodne sastojke poput aloe vere, shea maslaca ili kokosovog ulja i nanesite je na stopala nakon pranja.

  1. Nosite udobne cipele

Izbjegavajte nošenje cipela koje su preuske, jer mogu dovesti do žuljeva i kurjih očiju. Nekvalitetne cipele koje nemaju dovoljno potpore mogu uzrokovati bolove u stopalima i nogama, stoga birajte svoju obuću pažljivo.

  1. Vježbe za stopala za jačanje i prevenciju ozljeda

Redovito vježbajte stopala kako biste održali snagu mišića i fleksibilnost. Možete raditi vježbe kao što su savijanje i ispravljanje prstiju ili podizanje i spuštanje pete. Ove vježbe mogu pomoći u sprječavanju bolova u stopalima i nogama.

  1. Redoviti odlasci pedikeru

Redoviti posjeti pedikeru mogu imati brojne prednosti za vaša stopala. Pedikeri su obučeni za pružanje kvalitetne njege stopala, što uključuje profesionalno obrezivanje i njegu noktiju, uklanjanje žuljeva i kurjih očiju te hidrataciju kože stopala. Osim toga, pedikeri mogu otkriti i tretirati razne probleme sa stopalima, poput gljivičnih infekcija ili deformacija noktiju.  Posjeti pedikeru također mogu pomoći u sprečavanju zdravstvenih problema i održavanju ljepote i zdravlja vaših stopala.

Za najbolji pedikerski tretman, tu je Pedikerski salon Boži! Djelatnici salona imaju više od 30 godina iskustva u pedikuri s naglaskom na medicinsku pedikuru. Također pružaju i masaže stopala koje uvelike pomažu s bolovima kada samo vježbanje stopala nije dovoljno. Potpuno su inkluzivni i u ponudi nude i specijalne pedikure za dijabetička stopala.

Salon Boži potražite na adresi Maksimirska 57 a. 

OCIJENI