Kako izabrati kvalitetan sustav grijanja?

Objavljeno: 26.2.2018. 10:31

Sezona grijanja započinje početkom 10. Mjesec i traje skoro do početka 4. Mjeseca. Naravno, sama dužina sezone ovisi o vremenskoj prognozi, ali servis grijanja svakako treba biti pouzdan i siguran.

Kvalitetan servis grijanja nije lako izabrati, ali uvijek se treba raspitati i razmisliti o najisplativijem i najučinkovitijem servisu grijanja. VL automatika je servis koji se dugi niz godine bavi servisiranjem najkvalitetnijih proizvoda Viessmana i Vallianta: “Uspjeh zahvaljujemo prije svega našoj profesionalnoj ekipi koja iskustvo stječe u svakodnevnoj praksi ali i neprestanom praćenju najnovijih stručnih dostignuća u elektroplinskoj branši. Dodatnu garanciju kvalitete usluge osigurava nam i uspješna suradnja s najpoznatijim svjetskim proizvođačima.”

Potrebno je uvijek prije početka sezone grijanja pozvati servisera kako bi Vam provjerio plinske instalacije ili plamenik. Ako plamenik nije ispravan može uzorkovati nedovoljno izgaranje goriva, a samim time i manje efikasan rad cijelog sustava. Zbog toga svakako provjerite sa stručnom osobom imate li ispravne plinske instalacije.Koji su ključne činjenice prilikom odabira sustava grijanja?

Tradicionalni načini grijanja polako padaju u zaborav jer ih zamjenjuju sustavi koji koriste besplatne izvore energije poput sunca te ne zagađuju okoliš. Jedno od takvih suvremenih grijanja su niskotemperaturne dizalice topline.

Dizalice topline koriste zrak kao izvor energije te zahtijevaju minimalno održavanje.

Zašto koristiti nove oblike grijanja?

Ako ne želite imati velike troškove grijanja svakako trebate uložiti pravilan odabir vrste sustava grijanja.

Troškovi u odnosu na tradicionalne sustave grijanja niži su od 10 do 40 posto za plinsko grijanje te 25 do 65 posto za grijanje lož ulje.
Iako se radi o investiciji do dva puta većoj, vrijeme povrata ulaganja se skraćuje do deset godina u odnosu na tradicionalno grijanje.
Prema izvoru besplatne akumulirane energije postoje tri vrste dizalica topline, a to su zemlja-voda, voda-voda i zrak-voda.

Obratite se stručnom timu tvrtke VL automatika i već danas budite ponosni vlasnik novih modernih sustava grijanja.