OCIJENI

Ortodontska terapija Simply Smile udlagama

Objavljeno: 18.9.2020. 8:10

Metoda korištenja nevidljivih aparatića jedna je od najsuvremenijih metoda za savršeni osmijeh koji stomatološka struka danas nudi. Gotovo svatko tko želi ravne zube i savršen osmijeh idealan je kandidat za Simply Smile.

Simply Smile je elegantan, proziran aparatić za zube koji ravna zube pomoću seta gotovo nevidljivih udlaga koje se rade za svakog pacijenta individualno. Važno je napomenuti da udlage mijenja sam pacijent, bez stomatologa.

Udlage se planiraju i izrađuju preciznom kompjuterskom CAD/CAM tehnologijom. Isto tako, prije samog početka terapije, moguće je kompjuterskim programom vizualizirati pomake zuba te prikazati konačan izgled po završetku terapije.

Proces izrade do početka terapije iznosi otprilike 3 tjedna, a zahtijeva tek nekoliko posjeta stomatologu. Vremenski rok terapije je individualan i sastoji se od određenog broja (faza) prozirnih aparatića tzv. alignera. Svaka faza traje od 5 do 15 dana, ovisno o planu terapije, što znači da pacijent svakih 5 do 15 dana stavlja novi aligner na zube. Pacijent dobije nekoliko alignera nakon kojih slijedi kontrola tijeka terapije pri čemu pacijent dobije nekoliko daljnjih faza alignera. Kako se mijenjaju faze, tako se i zubi postepeno pomiču u željeni položaj.

Udlage je potrebno nositi oko 22 sata dnevno. Što znači da se uglavnom skidaju samo prilikom jela i pri pranju zubi, što olakšava higijenu i smanjuje strah od loma aparatića. Nakon što jedna udlaga napravi pomak za koji je dizajnirana, prelazi se na drugu, i tako nekoliko puta sve do kraja terapije. Simply Smile napravljen je od materijala koji omogućava udobnost nošenja. Glavna prednost clear alignera je u njihovoj nevidljivosti. Oni savršeno prijanjaju na zube te su estetski puno prihvatljiviji od klasičnih bravica i žica. Zatim, vrijeme terapije je skraćeno – većina terapija završi u razdoblju od 6 mjeseci do godine dana.

Na početku razvoja alignera bilo je uvriježeno mišljenje da ortodontska terapija alignerima služi samo za manje pomake zubi. Međutim, ovom se metodom može ispraviti puno veći broj slučajeva nepravilnosti zubi. Kod većih nepravilnosti samo se povećava količina alignera koji su potrebni da bi se pacijentu ispravili zubi. Važno je napomenuti da ova metoda zahtijeva odgovornog korisnika jer se udlage moraju nositi stalno, mijenjati redovito i dolaziti na redovne kontrole.

Ako želite jednostavno, efikasno i bezbolno do savršenog osmijeha s povjerenjem se obratite Centru dentalne medicine Hrala. Prijateljski i opušten odnos prema pacijentima, te visoka stručnost i ljubaznost stomatološkog tima u Centru dentalne medicine Hrala garancija su za uspjeh i zadovoljstvo. Uz brigu o zdravlju i izgledu Vaših zuba, bave se i estetikom lica stoga nema sumnje da će Vaš osmijeh naposljetku biti savršen.

Foto: Freepik

OCIJENI