OCIJENI

Ključne prednosti vježbanja u jutarnjim satima

Objavljeno: 6.9.2022. 13:56

Koliko puta vam kroz glavu prolazi misao da biste trebali više vježbati? I tako prolazi dan za danom, nikako ne uspijevate naći vremena, a vama ta misao stvara grč i opterećenje. Kako bismo vam olakšali, u nastavku saznajte zašto biste baš dan trebali započeti vježbanjem.


1. Jutarnja tjelovježba pomaže pri koncentraciji

Jutarnja tjelovježba pomoći će vam oko koncentracije i produženja moći opažanja, što će vam odlično doći kad počnete s radnim danom. Vjerojatno ćete postizati bolje rezultate na poslu, biti brži i učinkovitiji, a samim time i zadovoljniji sobom.


2. Tjelovježba pomaže pri zdravim odlukama tokom dana


Da bismo bili zdravi i puni energije, potrebno je kontinuirano se truditi. Uz jutarnju tjelovježbu osjećat ćete se puni energije, ali i nećete odmah htjeti pojesti nezdravu hranu. Vrlo vjerojatno vam neće ćevapi ili pivo biti na umu već ćete se zaželjeti zdravih obroka bogatih voćem, povrćem i orašastim plodovima.


3. Bit ćete zadovoljniji sobom i psihički i fizički

Uz jutarnju tjelovježbu ćete od ranog jutra osjećati dobro zbog postignuća koji ste ostvarili prije uobičajenih obaveza. No ne samo to, osjećat ćete se i razbuđeni i puni energije u samom početku dana. Štoviše, prema nekim istraživanjima, zbog jutarnje tjelovježbe postoji manja vjerojatnost za kreiranje isprika u vezi svojih obaveza. Također, uz popratno jutarnje tuširanje nakon tjelovježbe i kvalitetan doručak, osjećat ćete se spremno pobijediti svaku prepreku.


Naravno, uz sve prednosti jutarnje tjelovježbe, važno je da si dozvolite razdoblje prilagodbe. Nemojte se odmah razočarati u sebe ako vam je u početku teško ili ne ostvarujete željene rezultate. Također, pripazite i na prehranu. Ako se prejedete odmah za doručak, bit će vam teško krenuti s vježbom, a ako ne pojedete ništa, vjerojatno ćete osjećati slabinu.


Ako vam treba još savjeta ili motivacije, posjetite World Class fitness&spa gdje će vas stručan tim srdačno dočekati i uputiti u sve aspekte zdravog načina života, od prednosti jutarnje tjelovježbe do preporuka za grupne treninge ili čak osobnog trenera. Ne čekajte više i postanite dio World Class svijeta!

OCIJENI