OCIJENI
Adresa: Ulica Matka Mandića 2 (ulaz iz Učkine ulice)
10000 Zagreb
Telefon:
01 3694 493 01 3694 ... - Klikni za broj
Fax:
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: https://os-montessori-bdvranyczany-zg.skole.hr

Radno vrijeme

:
pon-pet: 8:30-17h
Djelatnosti: Osnovna škola
Dječji vrtić, jaslice
Obrazovanje, seminari, tečajevi, coaching
Ključne riječi: montessori edukacija - montessori škola - montessori predškolska grupa - montessori radionice za učitelje - Montessori plus - Institut za montessori pedagogiju - pedagogija - osnovna škola - individualni rad s djecom - kozmički odgoj - didaktički materijal - škole Zagreb - vrtić Zagreb
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

O nama

Osnovna Montessori škola barunice Dédée Vranyczany prva je Montessori škola u Republici Hrvatskoj.
Dobila je ime po barunici Dédée Vranyczany koja je 1934. godine u Zagrebu, na adresi Dolac 9 otvorila prvi Montessori vrtić.

Montessori školu 2003. godine osnovali su roditelji djece koja su pohađala Montessori vrtiće. U želji da nastave svoje obrazovanje po metodi kojom su bili zadovoljni i roditelji i djeca, okupili su se u Udruzi roditelja „Maria Montessori” i građanskom inicijativom uspjeli u osnivanju škole.

Način rada
Nastava prati nastavni plan i program za osnovnu školu propisan od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, no ostvaruje se prema Montessori metodi.

Redovni jutarnji nastavni program počinje od 8 i 30 i završava do 12 i 30, zatim slijedi ručak i odmor u vremenu od 12 i 30 do 13 i 30. Vrijeme koje slijedi koristi se za pisanje zadaće, tj. dovršavanje dnevnih obaveza (od 13 i 30 do 14 i 30).

Djeci koja rade prema prilagođenome programu i onoj koja ima poteškoća u savladavanju programa pruža se pomoć defektologa – rehabilitatora koji je tijekom dana prisutan i na nastavi. Djeca sa svojim učiteljicama sudjeluju na slobodnim aktivnostima (mala škola meteorologije, vježbe iz prirodoslovnih predmeta).

Montessori metoda podrazumijeva učenje s pomoću posebno izrađenih Montessori didaktičkih materijala za matematiku, jezik, kozmički odgoj (priroda i društvo, zemljopis, povijest, biologija, botanika, zoologija, povijest umjetnosti...) uz pripremljenoga učitelja i pripremljenu okolinu u kojoj dijete radi.

Rad je individualan, što znači da učitelj svakomu djetetu pristupa sukladno njegovu ritmu i mogućnostima. Slika koju dijete dobiva kroz konkretne materijale koji su izloženi u učionici i dostupni svakomu učeniku prema njegovoj volji, dovodi ga do apstraktnih pojmova (npr. u zemljopisu: djeca prvo slažu kontinente kao slagalicu, a potom uče što su, koliko ih je, kako se zovu, gdje su smješteni itd.).

Puko usvajanje činjenica u Montessori školi ne postoji – djeci se pomaže shvatiti korelacije pojmova te sami dolaze do zaključaka. Na taj način dijete uči bez stresa.
Pored individualnoga rada postoje mnoge grupne aktivnosti kao što su: razgovori u grupi (u krugu), tematska nastava itd.
Djeca popodne do 16 sati sudjeluju u raznim aktivnostima kao što su: ritmika za djevojčice, tae-kwon-do za dječake i djevojčice, likovne radionice (keramika, slikanje, crtanje), njemački jezik, glazbena radionica, filmska radionica, vjeronauk itd.

Za više informacija posjetite našu web stranicu.

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Komentiraj / Ocijeni

OCIJENI
Ovaj poslovni subjekt još nema komentara, pošalji svoju ocjenu i pomozi drugima!

OCIJENI

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.
OCIJENI