OCIJENI

Kako akupunkturom stabilizirati probavni sustav

Objavljeno: 1.8.2023. 12:12

Akupunktura, drevna terapija koja je dio Tradicionalne kineske medicine, može se koristiti u liječenju brojnih tegoba. Ovaj holistički pristup zdravlju ima za cilj uravnotežiti tijelo, um i duh, te može biti posebno koristan za probleme probavnog sustava. U nastavku se istražuje kako akupunktura može pomoći u stabilizaciji probavnog sustava.

Kako akupunktura djeluje na probavni sustav?

Akupunktura koristi tanke igle koje se ubadaju na specifične točke na tijelu kako bi se poboljšao protok energije, poznate kao Qi (Chi). Prema Tradicionalnoj kineskoj medicini, dobro zdravlje ovisi o uravnoteženom protoku Qi-a kroz meridijane, energetske kanale u tijelu. Kada je Qi blokiran, može doći do različitih zdravstvenih problema, uključujući probleme probavnog sustava.

Akupunktura može stimulirati živčani sustav, potičući oslobađanje hormona i neurotransmitera. Ovi kemijski signali mogu utjecati na funkcije probavnog sustava, uključujući pokretljivost crijeva, sekreciju želučane kiseline i bol.

Koji probavni problemi mogu biti tretirani akupunkturom?

Razna istraživanja su pokazala da akupunktura može biti korisna u liječenju različitih probavnih stanja, kao što su:

  • mučnina i povraćanje
  • štucavica
  • gastritis
  • spušteni želudac
  • čir
  • oboljenja gušterače i jetre
  • opstipacija
  • proljev
  • upale crijeva
  • hemeroidi

Kako se provodi tretman akupunkturom?

Terapija će započeti s detaljnom anamnezom, razumijevanjem vaših simptoma i zdravstvene povijesti. Dijagnoza se također postavlja pipanjem pulsa na obje ruke te pregledom jezika. Zatim će se odabrati točke na tijelu za umetanje igala, ovisno o vašem specifičnom stanju. Tretman je obično bezbolan i traje oko 30-60 minuta. Nakon tretmana neki pacijenti mogu postati pospani ili imati laganu vrtoglavicu.

Akupunktura je prirodan i neinvazivan način za rješavanje tegoba probavnog sustava. Može pomoći u smanjenju simptoma, poboljšanju opće dobrobiti i poboljšanju kvalitete života. Važno je napomenuti da je akupunktura komplementarni tretman, koji najbolje koristi zajedno s konvencionalnom medicinom i zdravim načinom života.

Ako se borite s probavnim problemima i želite isprobati akupunkturu, posjetite Akupunkturu Švaganović. Dr. Sonja Švaganović koristi individualizirane tretmane kako bi se usredotočila na vaše specifične simptome i poboljšala vaše zdravlje i dobrobit. Neka vaš put prema boljem zdravlju počne još danas!

 

OCIJENI