OCIJENI

Progresivne leće Nikon

Objavljeno: 19.7.2019. 12:54

Problemi s vidom koji se javljaju nakon 45. godine života većinom su vezani uz prezbiopiju, odnosno slabljenje vida na daljinu. Tehnologija i inovacije danas su napredovale te tako više nema potrebe za nošenjem više pari naočala, za daljinu i za čitanje ili bifokalnim naočalama s vidljivom linijom kakve su se nosile prije. Progresivne leće na naočalama posjeduju suptilan prijelaz od udaljenosti za daljinu, preko vida na srednjoj udaljenosti do vida na blizinu. Takav prijelaz zapravo znači da progresivne naočalne leće imaju progresivnu korekciju dioptrije, od vrha prema dnu leće, smanjuju napetost oka i omogućuju najprirodniju korekciju vida.

Nikon je svjetski poznata japanska korporacija koja se bavi optikom i fotografijom. Od svog osnutka 1917., Nikon uspješno kombinira inovacije, iskustvo i znanje za proizvodnju što kvalitetnijih proizvoda. Nikonov uspjeh odražava se u visoko preciznoj optičkoj industriji sjedinjenoj s vrhunskom stručnosti. Nikonove optičke leće tako danas pružaju savršen vid milijunima nosioca diljem svijeta.Nikonove progresivne leće izdvajaju se od ostatka ponude po širini vidnog polja koja je jako važna kod progresivnih naočalnih leća, budući da su kod tih vrsta leća karakteristične greškice, koje se nazivaju sfernim aberacijama. One se pojavljuju na periferiji leće te uzrokuju ‘plivajući’ efekt kod gledanja kroz njih. Nikon korištenjem svoje napredne optičke tehnologije omogućava maksimalno smanjenje perifernih greškica i proširenje vidnog polja. Također leće posjeduju i bolju estetiku i ugodnost.
Ono što je iznimno važno jest odabrati leću s pravom namjenom. Kao pionir u optičkoj tehnologiji, Nikon proizvodi više vrsta progresivnih leća ovisno o tome koje su potrebe klijenata. Kroz optimizaciju, dizajn leća adaptira se prema okvirima i licu nositelja kako bi se pružio superiorno optičko djelovanje. Nikon koristi optimizacijski sustav koji se naziva NODE, što označava Nikon Optical Design Engine.
Još nešto što izdvaja Nikon leće od drugih je korištenje najnaprednijih materijala da bi se proizvele leće koje su tanke, svijetle i otporne na ogrebotine.

Nikon je dio ekskluzivne ponude u Optici Aralica, koja je svojom kvalitetom i tradicijom dobila priliku vama ponuditi ove visokotehnološke leće inovativnog dizajna. Kako biste bili sigurni u dobro napravljene progresivne naočale, potreban je i profesionalan pregled kod oftalmologa koji možete obaviti u Poliklinici Aralica u Zagrebu ili Sisku. Javite se za svoj termin u našoj Poliklinici što prije!

OCIJENI