POLIKLINIKA K-CENTAR - LIJEČENJE PROŠIRENIH VENA

Objavljeno: 26.2.2019. 16:17

UGS-personalizirana metoda po dr. Galiliju, najbolji je način liječenja proširenih vena, jer trajno rješava problem bez operacije, bolova i rizika.

Poliklinika K-centar iz Zagreba postala je „centar izvrsnosti“ prepoznat u svijetu po specifičnom programu liječenja osteoporoze i osteoartritisa, kao i proširenih vena temeljenom na principima personalizirane medicine i primjeni najnovijih tehnologija. Zbog toga u K-centar dolaze brojni pacijenti iz cijelog svijeta, čak i iz udaljenih krajeva kao što su SAD i Koreja. Proširene vene čest su problem. One su posljedica venske insuficijencije, tj. popuštanja zalistaka unutar vena zbog čega se krv vraća u niže dijelove nogu te dolazi do zastoja u cirkulaciji. Budući da nema protoka, raste tlak u venama i cijeloj nozi što ima za posljedicu proširenje vena, a zbog nedostatka kisika javljaju se bolovi u mišićima, propadanje kože i potkožnog tkiva te otvaranje rana. Računa se da oko 50% žena i oko 20 % muškaraca ima proširene vene, tj. vensku insuficijenciju. U liječenju se koristi više metoda, od operacija do minimalno invazivnih zahvata poput sklerozacije pjenom, ablacije laserom, radiofrekvencijom ili parom. Informacije o njima koje su dostupne široj javnosti često su nepotpune, pa je pacijentima teško izabrati što je za njih najbolje.Objašnjenje zašto je UGS-personalizirana metoda po dr. Galiliju najbolji izbor liječenja je u činjenici da postoji velika varijabilnost u mehanizmu nastanka proširenih vena, zbog čega je ključan personalizirani pristup. To znači da doktor mora kod svakog pacijenta posebice prepoznati „loše“ vene koje uzrokuju zastoj u cirkulaciji, te prilagoditi zahvat upravo tom pacijentu. Zahvat se izvodi tako da se u venu koja je uzrok problema pod kontrolom ultrazvuka tankom iglom injicira otopina lijeka, u određenoj dozi i na određeno mjesto u „bolesnoj“ veni te na određen način prilagođen baš tom pacijentu. Time se izaziva lokalna upala s posljedičnom fibrozom, što dovodi do trajnog zatvaranja bolesne vene i preraspodjele krvotoka na zdrave vene. Tako se uspostavlja normalna cirkulacija pa nestaju proširene vene, bolovi i ostale komplikacije. Osim što daje trajne rezultate, metoda je posve neinvazivna, nije potrebna nikakva anestezija, jer je sam zahvat bezbolan. Pacijent je odmah pokretan te nema rizika niti nuspojava. UGS personalizirana metoda liječenja po Dr.Galiliju provodi se u Poliklinici K-centar u suradnji sa samim Dr. Yairom Galilijem, vodećim stručnjakom za vene u svijetu  koji je ovu metodu usavršio u proteklih 20 godine s preko 100 000 učinjenih zahvata.

Stoga, ako imate proširene vene javite se u Polikliniku K-centar, jer to je najbolji način da riješite problem trajno, bez bolova i bez rizika.

Više o ovoj metodi možete pročitati klikom na https://bit.ly/2NwMMJj ili na telefon + 385 1 6391 561 gdje se možete i naručiti na zahvat.