OCIJENI

Kako prepoznati kvalitetan knjigovodstveni ured?

Objavljeno: 10.10.2022. 20:04

Usluge vođenja financijskih knjiga neophodne su za dobro i uspješno poslovanje. Kao i u svakoj djelatnosti, postoje knjigovođe koji ozbiljno shvaćaju svoj posao, odgovorni su i profesionalni, ali postoje i oni koji nisu u toku s najnovijim informacijama i zakonima koji mogu biti ključni za poslovanje. Kako u moru tvrtki za knjigovodstveni ured, prepoznat najveće profesionalce, saznajte u nastavku.

  1. Ažurnost

Dobar knjigovođa i knjigovodstveni ured uvijek odgovaraju na pozive i mailove u razumnom vremenskom roku (najčešće istog dana ili sljedećeg dana ujutro). Također će proaktivno provjeravati kako poslujete i imate li kakvih pitanja. Dakle, osim pružanja same usluge zbog čega ste ih i angažirali, dobar knjigovodstveni ured mora imati dobru korisničku uslugu.

  1. Strateško planiranje tijekom cijele godine

Plaćanje poreza jedan je od najvećih zalogaja za novootvorene tvrtke. Osoba koja se izbjegava suočiti s obračunom poreza ne bi trebala biti vaš knjigovođa. Neka su istraživanja pokazala kako mali poduzetnici zamjeraju svojim knjigovođama što su više reaktivni nego proaktivni. Dobar će knjigovođa biti svjestan vašeg financijskog stanja tijekom cijele godine i poduzet će proaktivni pristup za prilagođavanje. Dobrog ćete knjigovođu primijetiti tako što će pridavati veliku važnost ovom aspektu posla i biti proaktivan.

  1. Upravljanje budžetom

Do vaših financijskih ciljeva dolazi se planiranjem i raspoređivanjem budžeta kako se ne bi dovodili u situaciju gdje činite skupe i potencijalno opasne poslovne pogreške. Dobar će vas knjigovođa usmjeravati u postizanju tih ciljeva i razgovarati o vašoj trenutnoj financijskoj situaciji. Također, naučit će vas kako upravljati budžetom kako biste održali zdravo kreditno stanje i stabilan protok novca te razvili svoje poslovanje.

  1. Neprestano učenje

Zakoni o porezima stalno se mijenjaju i vaš knjigovođa mora biti u tijeku s tim promjenama. Ako knjigovođa traži kontinuirano obrazovanje kako bi što kvalitetnije služio svojim klijentima, znate da ste na pravom putu da pronađete onog najboljeg. Kroz vlastito obrazovanje, potiče razvoj poslovanja tako što vam pomaže približiti teme poput najnovijih zakonskih poreza i dati vam suštinski odgovor na svako pitanje - to je dobar pokazatelj da je knjigovođa u toku.

Osim što PIGL USLUGE omogućuju knjigovodstvene i računovodstvene usluge, također pomažu malim, srednjim i velikim poduzećima, obrtima i neprofitnim organizacijama skrojiti uspješno poslovanje. Njihove profesionalne knjigovođe možete pronaći na adresi Trg Stjepana Konzula 5 ili dogovoriti savjetovanje posjetom njihove službene web stranice. Uz stručnjake iz PIGL USLUGA uspjeh je zagarantiran!


OCIJENI