OCIJENI

UZV u ranoj trudnoći

0 pregleda/dan | Objavljeno: 11.06.2024. 11:54

U prvim tjednima trudnoće radi se vaginalni ultrazvuk, tim pregledom nastoji se utvrditi da li je trudnoća u maternici i prikazati embrio i njegove otkucaje srca.

U redovitim kontrolama rane trudnoće vrlo je bitan 2D ultrazvučni pregled s 12-13 tjedana, koji se naziva Mini anomaly scan. Uz mjerenje čitavog ploda i pregled osnovnih anatomskih struktura i tada vidljivih organa posebna se pozornost usmjerava na ultrazvučne biljege kromosomskih abnormalnosti. Počevši od osnovne anatomije mozga, prikaz dviju nosnih kostiju, debljine potkožnog limfnog sloja na zatiljku – nuhalni nabor ili nuhalno prosvjetljenje, prikaz 4 srčane šupljine, veličine i položaja srca, odvojenosti grudne od trbušne šupljine, pozicija želuca, izgled protoka krvi kroz krvnu žilu- ductus venosus, postojanje bubrega, izlaza i broja krvnih žila pupkovine, prisutnost mokraćnog mjehura, gornjih i donjih ekstremiteta uz mjerenje dužine natkoljenične kosti. Također se učini i cervikometrija – mjerenje dužine vrata maternice.

https://www.ginekologijababic.hr/services/ultrazvucni-pregled-u-ranoj-trudnoci/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI