OCIJENI

Ginekološki ultrazvučni pregled u Novom Zagrebu

1 pregleda/dan | Objavljeno: 12.04.2024. 21:21

Kod žena koje su imale spolne odnose uobičajeno se radi vaginalni ultrazvučni pregled tako da se vaginalna ultrazvučna sonda zaštićena prezervativom pažljivo uvede u rodnicu te prikaže položaj i građa maternice uz sva potrebna mjerenja, a potom zasebno desni i lijevi jajnik te evantualne patološke tvorbe bilo na maternice ili jajnicima, ili u njihovoj blizini. U slučaju postojanja patoloških tvorbi uputno je istovremeno uključiti i Color Doppler funkciju aparata radi analize prokrvljenosti istih. U slučaju sumnje na neke malformacije maternice od koristi je i 3D prikaz organa.

Kod žena koje su virgo visokokvalitetan pregled s gotovo istovjetnim prikazom ginekoloških organa moguće je postići transrektalnim ultrazvučnim pregledom, kojom prilikom se vaginalna sonda uvodi u početni dio debeloga crijeva.

Danas se u rijetkim slučajevima primjenjuje tehnika abdominalnog ultrazvučnog pregleda uz puni mokraćni mjehur.
Abdominalni ultrazvuk se koristi od drugog trimestra pa nadalje u svrhu praćenja trudnoće.

https://www.ginekologijababic.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI