OCIJENI

Kako kvalitetno odabrati knjigovođu?

Objavljeno: 21.12.2021. 9:10

Knjigovođe pružaju financijske savjete raznim klijentima od multinacionalnih organizacija i državnih tijela do malih neovisnih poduzeća i pojedinaca. Knjigovođe obavljaju poslove poput prijave revizija financijskih informacija, sastavljanja i predstavljanja izvješća, proračuna, poslovnih planova, financijskog predviđanja i analiziranja rizika i mnogih drugih poslova.

Pravi knjigovođa će vam uštedjeti vrijeme i novac iz godine u godinu. Evo nekih stvari koje biste trebali uzeti u obzir kada birate knjigovođu:

LOKACIJA

Nekada je bilo važno imati knjigovođu vaše tvrtke u blizini. No, danas sve više tvrtki surađuje na mreži, koristeći tehnologiju temeljenu na oblaku za upravljanje svojim poslovanjem. 

Odluka o tome gdje pronaći svog knjigovođu zapravo se svodi na ono što vama najbolje odgovara. Ako vaš knjigovođa može biti bilo gdje u svijetu, ne morate raditi kompromise na temelju njihove lokacije. S druge strane, možda ćete više voljeti kontakt licem u lice i smatrate da je korisno imati nekoga tko može s vama ići na poslovne sastanke.

STRUČNOST

Trebat će vam netko s iskustvom u pripremi poreznih prijava i financijskih dokumenata za tvrtke slične veličine i prihoda vašim. Saznajte kako su njihovi klijenti rasli i razvijali se tijekom godina kako biste stekli osjećaj hoće li se moći nositi s vašim rastućim potrebama.

PODJELA POSLA

Odlučite kako će se knjigovodstveni posao podijeliti. Knjigovođe se mogu nositi sa svakim aspektom knjigovodstva i računovodstva malih poduzeća. 

U većini slučajeva možete složiti svoje račune i fakture, sve ih predati, a oni mogu učiniti ostalo. Knjigovođe često naplaćuju po satu, tako da njihovo odrađivanje jednostavnih zadataka unosa podataka možda nije najbolja upotreba njihovog vremena.

CIJENA

Ne postoji jedinstvena, univerzalna metoda kojom se knjigovođe koriste za naplatu. Neki će naplaćivati po satu, neki bi mogli naplatiti mjesečni iznos, drugi bi mogli naplatiti postotak vašeg prometa. Važno je informirati se oko svega i procijeniti što vama najbolje odgovara i što vam knjigovođa može ponuditi. 

Asistent 24, obrt za usluge vlasnice Anamarije Kufner, knjigovodstveni je ured, čiji zaposlenici pridaju veliku pažnju detaljima, usavršavaju svoja znanja i orijentirani su prema vašem zadovoljstvu. Kroz iskrenu komunikaciju i strpljivost održavaju odnose s postojećim klijentima, ali i privlače nove. Za više informacija o njima posjetite njihov Instagram profil ili ih kontaktirajte putem broja telefona: 091 9389 281. 

OCIJENI