OCIJENI

Učinkoviti trener – ključna znanja i vještine za trenere

Objavljeno: 16.11.2021. 12:55

Poučavanje je vještina koja uključuje nešto više sposobnosti od posjedovanja znanja o određenoj temi. Kako bi poučavanje bilo učinkovito i kvalitetno, potrebno je usvojiti još neke vještine koje će omogućiti novim polaznicima treninga nove perspektive i motivaciju za učenje. Ako nastojite prenijeti svoje znanje i u potrazi ste za edukacijom koja će vas naučiti kako poučavati na najkvalitetniji način, u nastavku teksta pročitajte koja to znanja i vještine trebate imati kao trener u određenoj korporaciji, kako ih postići te gdje pronaći izvrsnu edukaciju koja će vas pripremiti za poučavanje.  

Vještine i znanja za trenere

Prije nego krenemo u popis vještina koje trebate imati kao trener, potrebno je osvrnuti se na važnost trenera u određenoj firmi ili organizaciji. Stvaranje interne mreže trenera može biti najveća korist za organizaciju jer novi polaznici dobivaju upravo ono znanje koje im treba od strane trenera/djelatnika koji poznaju okruženje, ciljnu skupinu i specifičnu problematiku. Ako ste stručnjaci u određenom području, ne očekuje se nužno da tu istu struku možete prenijeti na druge ljude, no možete to naučiti! 

Trenerski posao zahtjeva razne vještine poput:

  • Komunikacijske vještine
  • Prezentacijske vještine
  • Primjenu metoda poučavanja
  • Rješavanje problematičnih situacija

Edukacije se ne bi trebale događati ad hoc, već bi trebao postojati sustav kroz koji se utvrđuje potreba za usavršavanjem te unutar kojega se izrađuje godišnji plan edukacija. Pored toga, evaluacija je iznimno važan dio procesa kako bi se spoznala učinkovitost treninga unutar neke organizacije. Važno je da trening bude usmjeren prema ciljnoj grupi i da bude u skladu sa specifičnim potrebama grupe u kontekstu trajanja, dinamike, jezika i terminologije. 

Program edukacije ključnih vještina poučavanja

Predstavljamo vam program edukacije ključnih vještina poučavanja koji vas u kratkom roku želi osposobiti da u okviru svoga posla ili samostalno uspješno prenosite svoja znanja i kompetencije putem kvalitetno osmišljenih treninga. Ova edukacija vas može osposobiti za pripremanje i održavanje vlastitih treninga u svim ključnim aspektima. 

Ključni aspekti treninga: 

  • Odabir formata treninga
  • Prilagodba sadržaja  i metoda publici
  • Prezentacijske vještine
  • Priprema treninga i materijala za polaznike prilagođene edukaciji odraslih

PROJECTUS GRUPA je mjesto na kojemu možete dobiti izvrsnu edukaciji oko uspostavljanja vlastitih treninga unutar svoje organizacije. Executive coach Dinka Krčelić suvlasnica je tvrtke Projectus grupa koja se bavi poslovnim edukacijama i  coachingom. Stručno znanje imate, a tim Projectus grupe vam može pomoći da to znanje prenesete budućim polaznicima putem kvalitetno osmišljenih treninga. Edukacija se provodi uživo uz sve epidemiološke mjere. Broj polaznika je ograničen, a moguća je i provedba online. Konktaktirajte ih s povjerenjem na dinka@projectus-grupa.hr. 


OCIJENI