Zašto upisati školu Callegari? Otkrivamo u intervjuu s ravnateljicom

Objavljeno: 24.7.2017. 15:15

Danas je nezamislivo da netko radi na jednoj poziciji cijeli život - sretnici su oni koji to mogu i vole svoj posao. Stoga, ne čudi kako se mnogi odlučuju na usavršavanja ili prekvalifikacije kako bi konkurirali na tržištu rada. Ponekad nije ni sve samo u promjeni posla, ljudima treba odmor od svakodnevnih aktivnosti pa se odlučuju upisivati razne kreativne programe. Upravo škola Callegari slovi kao najbolji izbor, a u razgovoru s Nevenkom Kršilović, dipl.ing.arh., voditeljicom programa dizajna interijera i ravnateljicom škole Callegari otkriti ćemo Vam i zašto.

                     
  • Po čemu se škola Callegari razlikuje od njoj srodnih ustanova za edukaciju?

Imamo reputaciju najboljeg izbora za obrazovanje odraslih u području mode i dizajna.

Callegari, škola mode i dizajna, stekla je reputaciju najboljeg izbora za edukaciju i usavršavanje odraslih u raznim  kreativnim disciplinama  kao što su dizajn interijera, modni dizajn, modeliranje odjeće, vizažizam  i stiliziranje kose te dizajn namještaja i program za samostalnog poduzetnika. Nudimo veliki je izbor programa koji su priznati od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se nakon uspješnog završetka upisuju u e-radnu knjižicu. Osim toga u ponudi imamo širok spektar tečajeva dostupnih i koji se mogu pohađati u Zagrebu, Rijeci i Splitu.


                    
 
  • Kakve programe izvodi škola Callegari?

Callegari, talijanska škola mode i dizajna, već dugi niz godina, u Hrvatskoj, izvodi programe obrazovanja za odrasle koji žele razviti talent i kreativnost te primijeniti stečena znanja i kompetencije samozapošljavanjem i zapošljavanjem u tvrtkama koje se bave modnim dizajnom, dizajnom interijera, dizajnom namještaja te vizažismom. Svi programi izvode se u Zagrebu, Rijeci i Splitu te uključuju puno praktičnih vježbi, radionica, terenske nastave, postavljanja izložbi i sudjelovanja na različitim dizajnerskim manifestacijama u cilju promocije dizajnerske struke i hrvatskog dizajna.
 
  • Kome su namijenjeni tečajevi?

Upravo su u tijeku upisi u jedan od u sve programe i tečajeve, namijenjene odraslim osobama sa završenom najmanje srednjom školom koji se žele baviti dizajniranjem, uređenjem i opremanjem stambenih i poslovnih prostora, šminkanjem, modeliranjem, dizajniranjem namještaja, odjeće i još puno toga. Za detaljne informacije o programu prijavite s na prezentaciju programa u školi ili pročitajte na http://www.callegari.hr/home/#programi

                
 
  • Kako su programi koncipirani?

Cjeloživotno učenje je odrednica u globalnim trendovima pa i svi Callegarijevi programi sadrže teoriju, vještine, kontekst, istraživanje, a provode se u cilju razvijanja kreativnosti, znanja, vještina  i vlastitih potencijala naših polaznika i polaznica. Svojim sustavom edukacije i mentoriranja,  promičemo cjeloživotno učenje i osnaživanje poduzetničkih potencijala  kako bi se što bolje prilagodili zahtjevima globalnog tržišta te kako bi usmjerili i potaknuli na poduzetničko razmišljanje i samozapošljavanje.
 
  • Po čemu su programi u Callegariju stekli toliku popularnost?

Osim klasičnom nastavom u školskim klupama polaznici uče  kroz terensku nastavu, praktičnu nastavu, prezentacije i radionice, stručna putovanja, posjete izložbama i sajmovima. Posebno su atraktivna sudjelovanja na najvećim događanjima u Hrvatskoj posvećenom dizajnu, modi, stilu života i slično. Raznolikim izlaganjem, revijama, radionicama, natjecanjima, izložbenim panoima, eksponatima, radovima i instalacijama, prezentacijama i radionicama škola predstavlja najnovije projekte i realizacije polaznika sve u cilju afirmiranja dizajnerske struke i hrvatskog dizajna te vrijednih i kreativnih polaznike škole. Osim toga, započeli smo suradnju s tvrtkama područja dizajna interijera, Meblo trade d.o.o., KARE , u kojima naši polaznici mogu odraditi praktičnu nastavu. 
 
  • Kao ravnateljica škole Callegari, što je Vaša misao vodilja prilikom kreiranja programa?

Nove generacije traže veću fleksibilnost i teže raznolikim karijerama. 


Kontinuirano prilagođavamo naše postojeće i razvijamo nove obrazovne programe i tečajeve, pripremamo i provodimo projekte financirane iz fondova EU kako bi omogućili izbor novim generacijama koje traže sve veću fleksibilnost i samoostvarivost, mobilni su te imaju želju za raznolikim karijerama.

U dizajnerskim programima razmišljamo o stvarima, oko i kroz njih.

Naša velika vrijednost je interdisciplinarna i međugeneracijska mreža stručnjaka i suradnika iz raznih kreativnih i dizajnerskih područja koji svoje vrijeme, iskustvo, znanje i entuzijazam  nesebično dijele s našim polaznicima i pomažu u stalnom usavršavanju u svim dizajnerskim procesima i praktičnim vještinama.

Naši polaznici imaju priliku razmatrati neka od najvažnijih pitanja s kojima se suočavaju dizajneri današnjice - od toga kako iskoristiti prednosti novih tehnologija i novih materijala do toga kako reagirati na promjenjive gospodarske uvjete i nove stilove života.

Eksperimentiranjem sa širokim rasponom materijala, tehnologija i pristupa upoznat će principe i praksu dizajna, ali i s naglaskom na ljudske faktore i održivi, odgovorni dizajn u cilju razvoja socijalnih vrijednosti.

Trudimo se obrazovati buduće kreativce i stvaratelje koji će slijediti svoje razne putove od pokretanja vlastite tvrtke, proizvodnju odjevnih predmeta, namještaja i/ili drugih predmeta, rada kao dizajneri,  ili stilisti komercijalnih proizvoda, izvođenje nastave, vođenje galerije i još mnogo toga.

KLIKNITE OVDJE - informirajte se o programima škole Callegari ili im pošaljite upit.

.