OCIJENI

Zašto je važno imati ljekarnika od povjerenja

Objavljeno: 12.1.2022. 9:14

Svatko od nas povremeno odlazi u ljekarnu kako bismo pokupili lijek koji smo dobili na recept ili kupili nešto za lakši prolazak kroz probleme s kojima se nosimo. Naše kvartovske ljekarne su nam postale izuzetno važne, posebice u zadnje dvije godine kada osim lijekova, tamo pronalazimo zaštitne maske, rukavice i savjetovanje. Očekivat ćemo da će nas tu ljekarnama uslužiti stručni ljekarnici  koje uvijek možemo pitati za dodatne informacije oko bilo kojeg lijeka, kreme ili preparata koji se tamo prodaju.  Što zapravo znači biti stručni ljekarnik i zašto je bitno imati ljekarnika od povjerenja pročitajte u nastavku.

Što čini stručnog i kvalitetnog ljekarnika?

 • ima puno znanja u svom području te je  klinički kompetentan
 • pruža uslugu baziranu na znanstvenim dokazima. 
 • otvoren je za suradnju
 • ima krucijalnu ulogu u zastupanju prava pacijenata te visok integritet
 • osoba jakog morala koja je iskrena
 • preuzima odgovornost za izdavanje lijekova pacijentima
 • spremno odgovara na bilo kakve njihove  upite
 • stručan je onaj ljekarnik kojem je u fokusu pacijent
 • pristupačan je i savjetuje pacijenta samoinicijativno

Svima nam je potreban ljekarnik od povjerenja

Iako je lijepo imati hodajuću enciklopediju na usluzi, većini ljudi je najbitnije da imaju stručnjaka koji će im prenijeti traženu informaciju na njima razumljiv način. Dakle, jedan ljekarnik koji ispunjava sve navedene kriterije je ljekarnik kojem možemo vjerovati i kojeg ćemo bez straha tražiti da nam razjasni bilo kakve nejasnoće koje imamo. To će nam uštedjeti vrijeme, a i bit ćemo sigurni da smo dobili najbolju preporuku za bilo kakvu vrstu proizvoda koji nas zanima. 

Ako ste u potrazi za ljekarnicima od povjerenja, možete ih pronaći u ljekarni Lipa. Ljekarna Lipa ugovorna je ustanova HZZO-a tako da su sve njihove  jedinice dobro opskrbljene sa svim lijekovima s osnovne i dopunske liste lijekova. Ljekarne Lipa također u ponudi imaju vrlo širok spektar ljekovitih pripravaka i ostalih artikala robe široke potrošnje koji su svojom kvalitetom u samom vrhu ponude od strane ustanova koje se bave poboljšanjem uvjeta života i ljudskim zdravljem. Pored navedenog u ljekarnama Lipa možete dobiti savjete o očuvanju zdravlja i ljepote, a uz to se često organiziraju promocije novih proizvoda, pregled vlasišta i druge prigodne akcije o kojima možete redovito dobiti informacije na njihovoj web stranici.

Ljekarne djeluju kao jedinstvena cjelina tako da ako nešto naručite u jednoj ljekarni neovisno o njezinoj lokaciji to možete po potrebi dobiti u drugoj na isti način i po istim kondicijama. Ljekarne možete pronaći na dvije adrese: 

 • Ulica  I.B.Mažuranić 58, Malešnica
 • Samoborska cesta 115B

OCIJENI