OCIJENI

Odabir novih auto guma nikada nije bio lakši!

Objavljeno: 7.2.2023. 11:14

Gume vašeg vozila naporno rade svaki put kad krenete na cestu. Kako stare, postaju sve više istrošene, pogotovo ako koristite isti set guma tijekom cijele godine. Zbog svoje sigurnosti na cesti, važno je zamijentii gume na vrijeme. Kako bismo vam dodatno olakšali, donosimo nekoliko informacija o zamjeni auto guma.

Kako znate da je vrijeme za nove auto gume?

Na auto gumama je dubina profila glavni pokazatelj istrošenosti gume. Mnogi današnji modeli guma imaju indikatore istrošenosti, tzv. „Tread Wear Indicators (TWI)” kao mala ispupčenja u kanalima gume. Kada se gazni sloj gume izjednači s razinom TWI-a, znači da je guma istrošena.

Nadalje, dubina profila se može izmjeriti i pomoću mjerača na sredini i bočnim stranama guma, a i na bočnoj stijenci gume se nalazi četveroznamenkasti broj kod kojeg prve dvije znamenke označavaju tjedan, druge dvije godinu proizvodnje gume. Tako ćete znati kada je vaša guma proizvedena.

Kakve gume je bolje kupiti?

Polovne gume su svakako prihvatljivije cijene od novih guma. Pri tome morate imati na umu rizik koji preuzimate – ne znate po kakvim uvjetima su gume korištene i hoće li se baš na vama prelomit neka „trauma” na gumi

Na tržištu, osim zimskih i ljetnih guma, možemo naći i takozvane „all season” gume. Pri kupnji takve vrste guma, imajte svakako na umu u kojim klimatskim i vremenskim uvjetima vozite.

Naravno, uz stručnu pomoć stručnjaka iz Auto Hubert, vrlo ćete lako i brzo pronaći kvalitetne gume za vaš automobil. Ipak profesionalci koji se svakodnevno susreću s prodajom i zamjenom guma znaju koje su gume najbolje i najsigurnije za vas. Upravo uz Auto Hubert odabir novih automobilskih guma nikad nije bio lakši. Stoga ne čekajte dalje, već kontaktirajte Auto Hubert i pronađite najkvalitetnije gume za svoj automobil.

OCIJENI