Zagreb
25°C
Nedjelja
16°C
32°C
Ponedjeljak
15°C
24°C
Utorak
12°C
27°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Zagreb
Kruge
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Blato
Borongaj
Borovje
Botinec
Brestje
Brezovica
Bukovac
Buzin
Centar
Črnomerec
Čulinec
Cvjetno naselje
Dubec
Dubrava
Dugave
Ferenščica
Folnegovićevo
Gajnice
Gračani
Ivanja Reka
Jakuševec
Jankomir
Jarun
Kajzerica
Kanal
Klara
Knežija
Kruge
Ksaver
Kustošija
Kvatrić
Lanište
Lučko
Ljubljanica
Maksimir
Malešnica
Markuševec
Medveščak
Mikulići
Mlinovi
Peščenica
Podsused
Poljanice
Prečko
Ravnice
Remete
Remetinec
Retkovec
Rudeš
Savica
Savski gaj
Šestine
Sesvete
Sigečica
Siget
Sloboština
Sopot
Špansko
Središće
Srednjaci
Stenjevec
Stupnik
Sveta Nedelja
Svetice
Travno
Trešnjevka
Trnava
Trnovčica
Trnsko
Trnje
Trokut
Utrina
Veliko Polje
Volovčica
Voltino
Vrapče
Vrbani
Vrbik
Vukomerec
Zapruđe
Zavrtnica
Žitnjak
Hrana i piće - Kruge
Nema subjekata
Hrana i piće - Kruge - okolica
Domino's Pizza
Saznaj više
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Foto studio ĐURĐICA
Digitalizacija VHS kaseta – oživite stare snimke u novom formatu
Na policama i u ladicama mnogih domova još uvijek se nalaze VHS kasete koje čuvaju dragocjene uspomene – prve korake djece, rođendane, obiteljska putovanja, vjenčanja i brojne druge važne trenutke. No s vremenom, VHS tehnologija postaje stvar prošlosti, a kasete podložne propadanju. Ako ne želite izgubiti te nezamjenjive zapise, pravo je vrijeme da ih prenesete u digitalni oblik.Digitalizacija VHS kaseta omogućuje da uspomene sačuvate trajno, pregledavate ih na modernim uređajima, dijelite s obitelji i prijateljima, i pritom ih zaštitite od zaborava.Zašto je važno digitalizirati VHS kasete?VHS trake imaju ograničen vijek trajanja – slike blijede, a magnetni zapis se s vremenom oštećuje. Vlaga, prašina, toplina i mehanička oštećenja dodatno ubrzavaju propadanje sadržaja. Osim toga, videorekorderi su sve rjeđa oprema, pa čak i ako su kasete očuvane, uskoro ih nećete imati na čemu pogledati.Digitalizacijom VHS sadržaj se pretvara u trajni video zapis (najčešće u formatu MP4) koji se može pohraniti na USB stick, CD, DVD ili računalni disk. Tako postaje lako dostupan, siguran i prilagodljiv svim suvremenim uređajima.Koje su prednosti digitalnog formata?Osim očuvanja kvalitete, digitalni format omogućuje da:gledate snimke na televizorima, računalima i pametnim telefonima,dijelite uspomene putem interneta s obitelji i prijateljima,izrađujete video montaže ili spajate više snimaka u jedan film,sigurnosno kopirate sadržaj i spriječite gubitak podataka.Digitalizirane snimke ne gube na kvaliteti tijekom vremena i mogu se lako arhivirati za buduće generacije.Povjerite svoje uspomene stručnjacimaIako postoji mogućnost da VHS digitalizirate kod kuće pomoću posebne opreme, takav postupak zahtijeva tehničko znanje, kvalitetnu opremu i puno vremena. Zato je najsigurnije povjeriti ovaj posao stručnjacima koji imaju iskustvo i profesionalne uređaje, kako biste dobili maksimalnu kvalitetu i sigurnost prijenosa.U Zagrebu, Foto studio ĐURĐICA nudi uslugu digitalizacije VHS kaseta brzo, pouzdano i po pristupačnim cijenama. Vaše uspomene prenose se na željeni medij uz mogućnost dodatne obrade, poput izrezivanja nepotrebnih dijelova ili spajanja više snimaka u jedan film.Studio se ističe pažljivim pristupom i razumijevanjem vrijednosti osobnih snimki, pa možete biti sigurni da će vaši dragocjeni zapisi biti u sigurnim rukama.Ne dopustite da vaša sjećanja izblijede zajedno s magnetnim vrpcama – posjetite Foto studio ĐURĐICA u Zagrebu i oživite svoje uspomene u modernom formatu koji traje.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više
LABORATORIJSKA OPREMA "M.B.O.-BIRO"
Zašto je važno koristiti certificirane proizvode u laboratorijima?
Preciznost i pouzdanost ključni su za kvalitetan rad svakog laboratorija, bilo da se radi o kemijskim, biokemijskim, mikrobiološkim ili analitičkim ispitivanjima. Točnost rezultata ovisi ne samo o stručnosti osoblja i kvaliteti opreme, već i o kvaliteti potrošnih materijala i instrumenata koji se koriste u svakodnevnom radu. Certificirani proizvodi osiguravaju da su svi procesi usklađeni s najvišim standardima, pružajući pouzdane i ponovljive rezultate, što je presudno u znanstvenim istraživanjima i industrijskim analizama.Pouzdanost i točnost rezultataKorištenjem certificiranih proizvoda laboratoriji mogu eliminirati varijacije u rezultatima uzrokovane neadekvatnim materijalima. Standardizirani laboratorijski proizvodi prolaze rigorozne kontrole kvalitete i testiranja kako bi osigurali dosljednost u analitičkim postupcima. Svaka nepravilnost u potrošnim materijalima, filtracijskim sustavima ili analitičkim instrumentima može dovesti do netočnih podataka, što rezultira gubicima vremena, povećanim troškovima i potencijalno ozbiljnim posljedicama u industrijama gdje su precizni rezultati ključni.U laboratorijima koji se bave kemijskim, farmaceutskim i medicinskim ispitivanjima, i najmanja odstupanja u rezultatima mogu značiti razliku između sigurnog i nesigurnog proizvoda. Zato je ulaganje u certificirane proizvode zapravo ulaganje u sigurnost, kvalitetu i ugled laboratorija.Sigurnost i usklađenost s regulativamaS obzirom na to da mnogi laboratoriji rade s kemijskim tvarima, mikrobiološkim uzorcima ili osjetljivim materijalima, važno je osigurati da svi korišteni proizvodi zadovoljavaju međunarodne standarde i zakonske regulative. Certificirani proizvodi jamče da su sigurni za upotrebu, da ne kontaminiraju uzorke i da su proizvedeni u skladu s propisima koji osiguravaju kontroliranu proizvodnju i visoku preciznost.Korištenje necertificiranih proizvoda može dovesti do problema poput neujednačenih rezultata, kontaminacije uzoraka, ponovljenih analiza, pravnih problema i ugrožavanja sigurnosti rada u laboratoriju.Tehnologija filtracije i separacije – ključ precizne analizeFiltracija i separacija igraju ključnu ulogu u laboratorijskim procesima jer omogućuju izdvajanje nečistoća, pročišćavanje uzoraka i osiguravanje točnih rezultata analiza. Bez odgovarajuće filtracije, uzorci mogu sadržavati neželjene čestice koje utječu na točnost mjerenja, čime se povećava mogućnost grešaka.Kvalitetni filtracijski sustavi smanjuju rizik od kontaminacije i omogućuju preciznu separaciju tvari, čime osiguravaju optimalne uvjete za kemijske, biokemijske i mikrobiološke analize. Iz tog razloga laboratoriji koji žele osigurati pouzdanost svojih analiza biraju certificirane filtracijske proizvode koji pružaju sigurnost i dosljednost u svakom testiranju.Pouzdani partner za laboratorijsku opremuKako bi laboratoriji osigurali vrhunske uvjete za rad, ključno je surađivati s pouzdanim dobavljačima koji nude certificirane proizvode visoke kvalitete. Tvrtka M.B.O.-BIRO iz Samobora već više od 25 godina opskrbljuje kemijske, biokemijske, mikrobiološke, analitičke, kontrolne i istraživačko-razvojne laboratorije u Hrvatskoj.Posebno su specijalizirani za tehnologiju filtracije i separacije, osiguravajući laboratorijima vrhunske proizvode renomiranih svjetskih proizvođača kao što su Cytiva, filtraTECH, OMM, CLEAVER SCIENTIFIC, mrc i WITEG Labortechnik GmbH. Ove tvrtke poznate su po visokoj kvaliteti i inovacijama koje unapređuju laboratorijske procese, omogućuju preciznije analize i optimiziraju radna okruženja.Direktnom suradnjom s vodećim proizvođačima M.B.O.-BIRO nudi laboratorijima najbolja tehno-ekonomska rješenja uz konkurentne cijene, bez kompromisa na kvaliteti. Njihov cilj je omogućiti laboratorijima pristup vrhunskim proizvodima po prihvatljivim cijenama, čime pridonose unapređenju znanstvenih i industrijskih istraživanja.Ako želite osigurati vrhunsku preciznost, sigurnost i pouzdanost u svom laboratoriju, obratite se M.B.O.-BIRO-u i odaberite samo najbolje za vaš laboratorij. Više informacija potražite na njihovoj web stranici.
Saznaj više
Slastičarna Stari Brend
Torte po narudžbi za sve prigode – od dječjih rođendana do vjenčanja
Svaka posebna prigoda zaslužuje tortu koja će biti ukusna, nezaboravna i vizualno dojmljiva. U slastičarni Stari Brend iz Splita izrađuju se torte po narudžbi za sve vrste proslava – od dječjih rođendana, krštenja, pričesti i krizmi, do vjenčanja, godišnjica i poslovnih događanja. Svaka torta izrađuje se ručno, od pažljivo biranih sastojaka, s posebnom pažnjom na izgled, okus i želje klijenta.U ponudi se nalaze:• klasične, voćne, čokoladne i moderne torte• torte bez glutena i bez dodanih aditiva• torte s jestivim figuricama, natpisima i ukrasima od ticino mase• višekatnice za vjenčanja i velike proslave• personalizirane torte prema motivu, boji i temi proslaveTorte za dječje rođendane mogu biti ukrašene omiljenim likovima, šarenim dekoracijama i prilagođene dječjim željama. Svadbene torte izrađuju se prema dogovoru – od elegantnih i minimalističkih do bogato ukrašenih kreacija koje postaju središnji detalj svakog stola.U slastičarni Stari Brend važan je okus jednako kao i izgled, pa se koriste kvalitetni sastojci poput pravog maslaca, svježeg voća, čokolade visoke kakvoće i domaćih krema. Slastice se ne proizvode industrijski, već po narudžbi, u malim serijama, što jamči svježinu i autentičnost svakog zalogaja.Za one s posebnim prehrambenim potrebama, moguće je naručiti i bezglutenske torte s certifikatom, koje su jednako raskošne i ukusne kao i klasične verzije.Ako tražite tortu koja će biti više od deserta – prava mala slastičarska kreacija s dušom, obratite se slastičarni Stari Brend Split i osigurajte slatku točku za svoju proslavu koju će svi pamtiti.
Saznaj više
Ambalaža za dostavu hrane i catering - AMBALAŽA IN
Zašto je kvalitetna ambalaža ključna za očuvanje svježine i sigurnosti hrane
Kvalitetna ambalaža igra ključnu ulogu u očuvanju svježine, kvalitete i sigurnosti hrane, posebno u industriji cateringa i dostave. Pravilno odabrana ambalaža ne samo da štiti hranu od vanjskih utjecaja, već omogućuje da hrana ostane svježa, ukusna i sigurna za konzumaciju do trenutka kada stigne do krajnjeg korisnika. Ambalaža In iz Mičevca donosi objašnjenje zašto je ulaganje u visokokvalitetnu ambalažu neizostavan dio uspješnog poslovanja u prehrambenoj industriji.Svježina hrane ključna je za zadovoljstvo korisnika, a ambalaža koja osigurava očuvanje okusa i teksture hrane je od presudne važnosti. Kvalitetna ambalaža mora biti izrađena od materijala koji sprječavaju prolazak zraka i vlage, čime se produžuje rok trajanja hrane. Na primjer, plastične posude s čvrstim poklopcima ili vakuumska ambalaža mogu spriječiti oksidaciju hrane i zadržati njenu svježinu mnogo duže. Ambalaža In nudi širok asortiman ambalaže dizajnirane da produži svježinu proizvoda i osigura kvalitetu hrane od trenutka pakiranja do isporuke.Sigurnost hrane također je jedan od najvažnijih aspekata prilikom odabira ambalaže. Hrana mora biti zaštićena od kontaminacije tijekom skladištenja, transporta i rukovanja. Neodgovarajuća ambalaža može dovesti do unosa bakterija, prljavštine ili drugih štetnih tvari, što predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje potrošača. Ambalaža In pruža rješenja koja su testirana i certificirana kako bi se osigurala maksimalna sigurnost hrane, osiguravajući da vaši proizvodi ostanu sigurni za konzumaciju.Termoizolacija je još jedan važan faktor koji utječe na očuvanje svježine hrane. Topli obroci trebaju ostati topli, a hladni proizvodi moraju ostati hladni kako bi se održala njihova optimalna kvaliteta. Kvalitetna ambalaža, kao što su termoizolacijske posude i kutije, pomaže zadržati temperaturu hrane, čime se ne samo čuva okus, već i smanjuje rizik od kvarenja. Ambalaža In nudi inovativna rješenja za održavanje idealne temperature hrane tijekom dostave, bez obzira na vremenske uvjete.Ekološki aspekt ambalaže sve je važniji za moderne potrošače, koji su sve više usmjereni prema održivosti. Korištenje biorazgradivih ili recikliranih materijala ne samo da smanjuje ekološki otisak, već i poboljšava imidž vašeg brenda među ekološki osviještenim kupcima. Ambalaža In nudi ekološki prihvatljivu ambalažu koja zadovoljava visoke standarde kvalitete, a istovremeno doprinosi očuvanju okoliša.Estetika i praktičnost ambalaže također igraju važnu ulogu u cjelokupnom iskustvu korisnika. Osim što mora biti funkcionalna i osigurati svježinu, ambalaža mora biti praktična za korištenje i vizualno privlačna. Estetski dojmljiva ambalaža poboljšava prezentaciju proizvoda i stvara pozitivan dojam o vašem brendu. Ambalaža In omogućuje prilagodbu ambalaže prema specifičnim zahtjevima klijenata, stvarajući elegantna i praktična rješenja koja podižu razinu profesionalnosti vaših proizvoda.Zaključno, kvalitetna ambalaža igra ključnu ulogu u očuvanju svježine i sigurnosti hrane. Od zaštite od vanjskih utjecaja i održavanja temperature, do sprječavanja kontaminacije i stvaranja estetski privlačnih rješenja, ambalaža mora zadovoljiti sve aspekte kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta proizvoda. Ambalaža In iz Mičevca nudi raznolika rješenja prilagođena potrebama svakog poslovanja, osiguravajući da vaša hrana ostane svježa, sigurna i vizualno privlačna do trenutka dostave. Posjetite našu web stranicu te Facebook i Instagram profil.
Saznaj više
Restoran August
Zašto je lokalno uzgojena hrana najbolji izbor za vrhunsku kuhinju
Lokalno uzgojena hrana postala je ključan element u stvaranju vrhunskih gastronomskih iskustava, a Restoran August iz Varaždina ponosno koristi lokalne namirnice kako bi svojim gostima pružio najkvalitetnija jela. Lokalno uzgojena hrana nudi brojne prednosti koje ne samo da poboljšavaju okus i svježinu jela, već pridonose održivosti i podržavaju lokalnu zajednicu.Jedna od glavnih prednosti lokalno uzgojene hrane je svježina. Namirnice koje dolaze iz lokalnih izvora brzo stižu od polja do stola, što osigurava njihovu maksimalnu svježinu i nutritivnu vrijednost. Voće, povrće i meso koje se koristi u Restoranu August dolazi od lokalnih proizvođača, čime se osigurava da gosti uživaju u jelima koja su bogata okusima i hranjivim tvarima.Lokalno uzgojena hrana također igra važnu ulogu u očuvanju okoliša. Kraći transportni putevi smanjuju emisiju štetnih plinova i potrošnju goriva, čime se doprinosi smanjenju ekološkog otiska. Odabirom lokalnih namirnica, Restoran August aktivno pridonosi održivom poslovanju, što je važno za dugoročnu zaštitu okoliša.Podrška lokalnim poljoprivrednicima i proizvođačima još je jedan bitan aspekt. Kupovinom lokalno uzgojene hrane, restoran izravno doprinosi razvoju lokalne ekonomije i održava tradiciju malih proizvođača. To ne samo da jača lokalnu zajednicu, već i omogućuje gostima da uživaju u autentičnim, domaćim okusima koji odražavaju bogatstvo varaždinskog kraja.Još jedan važan aspekt lokalno uzgojene hrane je sezonalnost. Korištenje sezonskih namirnica omogućuje stvaranje jelovnika koji je usklađen s prirodnim ciklusima, što doprinosi raznolikosti jela i autentičnosti okusa. Restoran August redovito prilagođava svoj jelovnik kako bi iskoristio sezonske namirnice u njihovom najboljem trenutku, osiguravajući da svaki obrok bude jedinstveno gastronomsko iskustvo.Lokalno uzgojena hrana također ima višu kvalitetu okusa jer se često uzgaja s više pažnje i bez uporabe štetnih kemikalija. Zbog kraćeg vremena skladištenja i transporta, ove namirnice zadržavaju svoju prirodnu aromu i teksturu, što ih čini idealnim za pripremu vrhunskih jela.U Restoranu August vjerujemo da je lokalno uzgojena hrana najbolji izbor za stvaranje vrhunskih jela koja zadovoljavaju najzahtjevnije gastronome. Naša posvećenost korištenju lokalnih namirnica odražava našu želju da ponudimo samo najbolje, istovremeno podržavajući održivost i lokalnu zajednicu. Posjetite našu Facebook stranicu.
Saznaj više
Ugostiteljska Oprema - db Oprema
Proizvodnja šankova i hlađenih elemenata: Vrhunska oprema za uspješan ugostiteljski posao
Uspješan ugostiteljski posao zahtijeva pažljivo planiranje, a ključan dio svakog bara ili restorana je kvalitetna oprema. Šankovi i hlađeni elementi igraju presudnu ulogu u svakodnevnom radu ugostiteljskih objekata, osiguravajući učinkovitost, praktičnost i vrhunsku prezentaciju pića i hrane. Tvrtka DB-OPREMA iz Velike Gorice specijalizirana je za proizvodnju šankova i hlađenih elemenata, pružajući rješenja koja zadovoljavaju najviše standarde u industriji.Šankovi su središnji dio svakog bara, a njihova funkcionalnost i dizajn značajno utječu na organizaciju rada. Šankovi izrađeni od inoxa ne samo da su estetski atraktivni, već su i izuzetno otporni na habanje i jednostavni za održavanje, što ih čini idealnim izborom za ugostiteljske objekte. Šankovi koje proizvodimo u DB-OPREMA prilagođeni su specifičnim potrebama svakog objekta, s mogućnošću integracije hladnjaka, sudopera, spremnika za piće i ostalih dodataka koji olakšavaju rad.Hlađeni elementi poput rashladnih vitrina, hladnih stolova i ledomata neophodni su za očuvanje svježine namirnica i pića. Kvalitetno hlađenje osigurava optimalne uvjete za skladištenje hrane i pića, čime se produžava njihov rok trajanja i očuvava kvaliteta. Naši hlađeni elementi od inoxa dizajnirani su tako da omogućuju preciznu kontrolu temperature, čime se osigurava da proizvodi ostanu svježi i atraktivno prezentirani gostima.Jedna od glavnih prednosti opreme koju nudimo je prilagodljivost. Svaki ugostiteljski objekt ima specifične zahtjeve, stoga omogućujemo izradu šankova i hlađenih elemenata po mjeri, kako bi savršeno odgovarali prostoru i potrebama poslovanja. Naši proizvodi kombiniraju vrhunsku izradu s modernim dizajnom, pružajući ne samo funkcionalnost već i estetski doprinos svakom interijeru.Uz DB-OPREMA, vaš ugostiteljski objekt bit će opremljen najmodernijom opremom koja će unaprijediti vašu učinkovitost i omogućiti pružanje vrhunske usluge. Posjetite nas i otkrijte kako naši šankovi i hlađeni elementi mogu postati ključ vašeg uspjeha. Posjetite našu web stranicu te Facebook profil.
Saznaj više
Dalia Party Shop
Tisak na darove za posebne prigode – od ideje do gotovog proizvoda
Tražite poklon koji će ostaviti trajan dojam? Personalizirani darovi postaju sve popularniji izbor za rođendane, vjenčanja, djevojačke večeri i sve druge posebne prigode. U DALIA Party Shopu na zapadu Zagreba, ideja za poklon pretvara se u jedinstveni proizvod koji nosi osobnu poruku i emociju.Bez obzira želite li tisak na majice, tisak na šalice ili tisak na body za bebe, u DALIA Party Shopu svaki detalj prilagođava se vašim željama. Bilo da se radi o duhovitoj poruci, posebnoj posveti ili fotografiji koja ima posebno značenje, stručni tim osigurava da konačan proizvod bude vrhunske kvalitete i savršen za darivanje.Personalizirani darovi nisu samo originalni, već i pokazuju pažnju i trud uložen u izbor poklona. U ponudi DALIA Party Shopa nalaze se i ukrasi za torte i kolače, koji se također mogu prilagoditi temi vašeg slavlja, čime cijela proslava dobiva dodatnu dozu šarma i osobnosti.Od prve ideje do gotovog proizvoda, proces naručivanja jednostavan je i brz, a kvaliteta izrade zajamčena. Ako želite dar koji će se pamtiti, obratite se s povjerenjem DALIA Party Shopu i pretvorite svaku posebnu prigodu u nezaboravnu uspomenu.
Saznaj više
TTR Kolovrat
Aditivi i konzervansi – produžite svježinu i kvalitetu mesnih proizvoda
U industriji prerade mesa, očuvanje svježine, boje, okusa i sigurnosti proizvoda od ključne je važnosti. Upravo zato aditivi i konzervansi igraju značajnu ulogu u modernoj proizvodnji mesnih prerađevina. Njihova pravilna upotreba omogućuje dugotrajnije skladištenje, zaštitu od kvarenja te zadržavanje privlačnog izgleda i okusa – bez kompromisa na kvaliteti.Ako se bavite proizvodnjom, preradom ili pakiranjem mesa, važno je poznavati vrste aditiva i konzervansa te koristiti provjerene i dozvoljene sastojke koji zadovoljavaju sve zdravstvene i tehnološke standarde.Zašto su aditivi važni u mesnoj industriji?Aditivi su tvari koje se dodaju hrani kako bi se poboljšala njena svojstva – boja, tekstura, okus ili trajnost. U mesnoj industriji najčešće se koriste:Antioksidansi, koji usporavaju oksidaciju masti i sprječavaju neugodne mirise,Stabilizatori i emulgatori, koji poboljšavaju strukturu i ravnomjernost proizvoda,Regulatori kiselosti, koji doprinose mikrobiološkoj stabilnosti,Boje i pojačivači okusa, koji vraćaju prirodnu boju mesa nakon termičke obrade i ističu aromu.Pravilnim doziranjem i odabirom aditiva osigurava se ujednačena kvaliteta proizvoda kroz cijeli proizvodni ciklus.Konzervansi – sigurnost i dulji rok trajanjaKonzervansi štite mesne proizvode od rasta bakterija, plijesni i kvasaca. Njihova uporaba omogućuje dugotrajno skladištenje bez kompromisa na zdravstvenoj ispravnosti.Najpoznatiji konzervansi u mesnoj industriji uključuju nitrite i nitrate (u strogo propisanim količinama), kalijev sorbat i natrijev benzoat. Oni se koriste u proizvodima poput kobasica, salama, šunki i mariniranog mesa, uz jasno definirane zakonske granice kako bi se zajamčila sigurnost potrošača.Kvaliteta sirovina znači i kvalitetu konačnog proizvodaUz aditive i konzervanse, ključna je i kvaliteta osnovnih sastojaka. Proizvođači koji paze na porijeklo mesa, uvjete skladištenja i proizvodne procese, znaju da je održavanje stabilnosti proizvoda nezamislivo bez pažljivo odabranih dodataka. No, važno je i da ti dodaci budu iz provjerenih izvora i prilagođeni vrsti proizvoda koji se izrađuje.TTR Kolovrat – vaš pouzdan partner za aditive i dodatke u prehrambenoj industrijiAko tražite visokokvalitetne aditive, konzervanse i druge dodatke za proizvodnju mesa, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba.Ova specijalizirana tvrtka već dugi niz godina surađuje s mesnim industrijama, OPG-ovima i manjim proizvođačima, pružajući provjerene sirovine, stručne savjete i fleksibilnu podršku u svakoj fazi proizvodnje.U njihovoj ponudi pronaći ćete sve što vam je potrebno za očuvanje kvalitete, trajnosti i sigurnosti mesnih proizvoda – uz maksimalnu prilagodbu vašim potrebama.Saznajte više na njihovoj web stranici i osigurajte svojoj proizvodnji temelje na kojima počiva dugoročno povjerenje potrošača.
Saznaj više
Zanimljivo
Foto studio ĐURĐICA
Digitalizacija VHS kaseta – oživite stare snimke u novom formatu
Na policama i u ladicama mnogih domova još uvijek se nalaze VHS kasete koje čuvaju dragocjene uspomene – prve korake djece, rođendane, obiteljska putovanja, vjenčanja i brojne druge važne trenutke. No s vremenom, VHS tehnologija postaje stvar prošlosti, a kasete podložne propadanju. Ako ne želite izgubiti te nezamjenjive zapise, pravo je vrijeme da ih prenesete u digitalni oblik.Digitalizacija VHS kaseta omogućuje da uspomene sačuvate trajno, pregledavate ih na modernim uređajima, dijelite s obitelji i prijateljima, i pritom ih zaštitite od zaborava.Zašto je važno digitalizirati VHS kasete?VHS trake imaju ograničen vijek trajanja – slike blijede, a magnetni zapis se s vremenom oštećuje. Vlaga, prašina, toplina i mehanička oštećenja dodatno ubrzavaju propadanje sadržaja. Osim toga, videorekorderi su sve rjeđa oprema, pa čak i ako su kasete očuvane, uskoro ih nećete imati na čemu pogledati.Digitalizacijom VHS sadržaj se pretvara u trajni video zapis (najčešće u formatu MP4) koji se može pohraniti na USB stick, CD, DVD ili računalni disk. Tako postaje lako dostupan, siguran i prilagodljiv svim suvremenim uređajima.Koje su prednosti digitalnog formata?Osim očuvanja kvalitete, digitalni format omogućuje da:gledate snimke na televizorima, računalima i pametnim telefonima,dijelite uspomene putem interneta s obitelji i prijateljima,izrađujete video montaže ili spajate više snimaka u jedan film,sigurnosno kopirate sadržaj i spriječite gubitak podataka.Digitalizirane snimke ne gube na kvaliteti tijekom vremena i mogu se lako arhivirati za buduće generacije.Povjerite svoje uspomene stručnjacimaIako postoji mogućnost da VHS digitalizirate kod kuće pomoću posebne opreme, takav postupak zahtijeva tehničko znanje, kvalitetnu opremu i puno vremena. Zato je najsigurnije povjeriti ovaj posao stručnjacima koji imaju iskustvo i profesionalne uređaje, kako biste dobili maksimalnu kvalitetu i sigurnost prijenosa.U Zagrebu, Foto studio ĐURĐICA nudi uslugu digitalizacije VHS kaseta brzo, pouzdano i po pristupačnim cijenama. Vaše uspomene prenose se na željeni medij uz mogućnost dodatne obrade, poput izrezivanja nepotrebnih dijelova ili spajanja više snimaka u jedan film.Studio se ističe pažljivim pristupom i razumijevanjem vrijednosti osobnih snimki, pa možete biti sigurni da će vaši dragocjeni zapisi biti u sigurnim rukama.Ne dopustite da vaša sjećanja izblijede zajedno s magnetnim vrpcama – posjetite Foto studio ĐURĐICA u Zagrebu i oživite svoje uspomene u modernom formatu koji traje.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
Sjaj kamen
Održavanje cotto teracotta podova: Ključni koraci za dugotrajnost
Cotto teracotta podovi odlikuju se prirodnim šarmom i toplinom koja obogaćuje svaki prostor. Njihova karakteristična tekstura i izgled čine ih izuzetno privlačnima, ali i zahtjevnim za održavanje. Kako bi zadržali svoju ljepotu i funkcionalnost, potrebno je pridržavati se nekoliko ključnih savjeta za pravilnu njegu. Tvrtka Sjaj kamen iz Zagreba nudi provjerene metode održavanja koje osiguravaju dugovječnost vaših cotto podova.1. Pravilno usisavanje i brisanje podovaPrvi korak u održavanju cotto teracotta podova je redovito uklanjanje prašine i sitnih čestica koje mogu oštetiti površinu. Usisavanje je posebno učinkovito jer sprječava nakupljanje sitne prljavštine u porama pločica, a nježno brisanje vlažnom krpom osigurava čistoću bez oštećenja.2. Upotreba specifičnih sredstava za cotto teracottaZa razliku od drugih podnih obloga, cotto teracotta zahtijeva specifične proizvode za čišćenje koji su formulirani kako bi očuvali njegovu poroznu površinu. Sjaj kamen preporučuje korištenje blagih, ali djelotvornih sredstava koja su posebno prilagođena ovoj vrsti podova. Korištenjem takvih proizvoda osigurava se očuvanje prirodnog izgleda pločica bez opasnosti od oštećenja.3. Redovno održavanje fugeFuge između pločica također zahtijevaju pažnju. One se često zanemaruju, a mogu biti sklone nakupljanju prljavštine i vlage. Pravilnim čišćenjem fuga, možete produžiti vijek trajanja cijelog poda i spriječiti razvoj plijesni. Sjaj kamen nudi rješenja i proizvode koji su sigurni za upotrebu i na fugama, čime se osigurava temeljita čistoća.4. Kontrolirana vlaga i prozračivanjeCotto teracotta podovi, kao i svi prirodni materijali, osjetljivi su na dugotrajnu izloženost vlazi. Održavanje optimalne razine vlage u prostoriji te redovito prozračivanje mogu pomoći u sprječavanju nakupljanja vlage unutar pločica. Ovi koraci pomažu u sprječavanju nastanka mrlja i produljuju vijek podova.5. Izbjegavanje izravnog izlaganja suncuIzlaganje cotto teracotta podova izravnoj sunčevoj svjetlosti može dovesti do izbljeđivanja boja i gubitka sjaja. Preporučuje se zaštita osjetljivih površina upotrebom zavjesa ili roleta kako bi se smanjio učinak UV zraka na podove. Također, Sjaj kamen preporučuje periodičnu obnovu premaza koji pomaže u očuvanju prirodnog izgleda i boje.Za više informacija o pravilnom održavanju i zaštiti cotto teracotta podova, posjetite web stranicu tvrtke Sjaj kamen. Uz profesionalnu njegu i pravilne proizvode, vaši cotto podovi zadržat će svoju ljepotu i funkcionalnost dugi niz godina.
Saznaj više