OCIJENI

Peleti za grijanje: Zašto pelet i prednosti peleta

Objavljeno: 18.1.2021. 15:21

Razmišljate li o postavljanju sistema za grijanje i ne znate što bi vam najbolje odgovaralo? Jeste li razmišljali o peletima? Ako ne znate što su peleti te kada i zašto su odličan izbor, predlažemo da pročitate tekst u nastavku.

Što su peleti za grijanje?

Peleti za grijanje spadaju pod drvenu biomasu, te su ekološki čisti proizvod bez ljepila i raznih primjesa za gorenje. Tehnološkim postupkom mljevenja drveta u sječku, sušenjem  i prešanjem sječke, tj. piljevine, dobivamo pelet promjera 6 - 8 mm i duljine 10 - 30 mm valjkastog oblika. Pelet se potom pakira se u vreće od 15 kg, spremne za uporabu. 
Postotak uporabe peleta za grijanje kontinuirano raste zbog visoke učinkovitosti i ekološke prihvatljivosti, a otkrivamo i zašto.

Koje su prednosti peleta?
  • Grijanje na pelete je financijski isplativije od grijanja na struju i plin
  • Za grijanje na pelete potreban je vrlo manji  prostor skladištenja i jednostavnije je rukovanje
  • Proces nabave je puno jednostavniji i kraći u usporedbi s drvom koje zahtijeva fizički napor
  • Peleti su ekološki prihvatljiva opcija grijanja
  • S peletima ne morate brinuti hoće li se vatra u peći ugasiti jer se peć za pelete dozira sama, pali i gasi sama na temperaturu koju ste joj vi zadali
  • Peleti su visokoenergetski isplativi zbog vlažnosti manje od 10%
  • Peći na pelete zahtijevaju manje čišćenja od peći na drva

Nadamo se da smo vam malo približili prednosti i nedostatke peleta za grijanje, kako biste se lakše odlučili za vaš optimalni sustav grijanja. U slučaju da vas zanimaju dodatne informacije, tvrtka POLJO-PROM, kao sjedište proizvodnje kvalitetnih peleta, rado će vam biti na raspolaganju i upoznati vas s cijelim sustavom grijanja na pelete. Za više informacija posjetite POLJO-PROM stranicu.

Vaš Poljo-prom

Foto: Freepik

OCIJENI