Bilanca i račun dobiti i gubitka na njemačkom jeziku

Objavljeno: 9.10.2017. 16:43

Njemački jezik je drugi najpopularniji jezik u Europi. Nakon engleskog, koji danas za potrebe poslovanja moraju znati skoro svi, njemački jezik je drugi najpopularniji jezik po broju upisa na tečaj, ali i uvjeta pri zapošljavanju. Želite li  poslovati u Njemačkoj ili poslati svoje radnike u inozemstvo, morate raditi u skladu s točno određenim propisima. Potrebno je surađivati s njemačkom poreznom upravom koja će Vas tražiti posebne podatke. Uz to svakodnevno ćete morati ispunjavati obrasce i davati im potrebne infomracije. 

Ovisno o tome kako ćete organizirati svoje poslovanje, trebat ćete knjiovodstvo i u Hrvatskoj, ali i Njemačkoj. S obzirom na složenost poslova, potrebno je imati knjigovodstvo koje će sve izvještaje i korespodenciju vršiti na njemačkom jeziku. Tim načinom zadovoljavaju se ograničenja zakona obje zemlje. 
Izrada bilanca i računa dobiti i gubitka glavne su djelatnosti kojima se svako knjigovodstvo bavi. Bilanca je detaljan pregled imovine, kapitala i obveza na određeni datum. Račun dobiti i gubitka objašnjava koliko je određena tvrtka ostvarila prihoda, rashoda, dobitka i gubitka. Važnost uspješnog vođenja poslovnih papira ključna je za rast svake tvrtke. A ako uz to sve Vaše knjigovodstvo iste financijske izvještaje može prevesti i na njemački jezik, uspjeh je zagarantiran.Prednosti uspješnog vođenja poslovnih papira:

  • Preglednost financijskog stanja
  • Uvijek korak ispred konkurencije
  • Znanje o realnom stanju prihoda i gubitka
  • Znanje o svim obvezama

Kako bi svaki mjesec znali kakvo je Vaše financijsko stanje knjigodstvo Maranatha  Vam nudi mjesečno slanje bilance stanja i računa dobiti gubitka na hrvatskom ili njemačkom jeziku.  Tako u svakom trenutku znate stanje troškova i prihoda. Samim time i lakše možete procijeniti situaciju te se usmjeriti ka boljem poslovanju Vaše tvrtke. Također, Vam nudi i korespodenciju na njemčakom jeziku s Vašom poreznom upravom ili Vašom matičnom tvrtkom u inozemstvu kojoj morate slati mjesečne bilance na njihovom jeziku.Maranatha knjigovodstvo specijalizirano je za pružanje usluga financijskog knjigovodstva te savjetovanja malih i posebno onih poduzeća koji imaju  strane osnivače u Hrvatskoj ili su organizirani kao predstavništva tj. podružnice stranih tvrtki. Svojim dugogodišnjim iskustvom ovo knjigovodstvo, bilance i račune dobiti i gubitka ispunjava sukladno obrascima austrijskih i njemačkih poreznih uprava te surađuje s njihovim matičnim tvrtkama.