OCIJENI

Kako hidraulični zatvarači vrata čuvaju vaš dom

Objavljeno: 30.8.2022. 23:10

 Nije novost da su provale u domove svakodnevna pojava. Osjećaj da je netko nepozvan ušao u vaš dom nije nimalo ugodan, a kamoli da je uzeo nešto vaše. Srećom, za čuvanje vašeg doma postoje jednostavna rješenja, a jedno od njih su hidraulični zatvarači.


Ključnost popularnosti hidrauličnih zatvarača je u podešavanju brzine zatvaranja i zadržavanja vrata, a omogućavaju gotovo potpuno nečujno automatsko zatvaranje vrata te automatski sprječavaju i nepotrebno lupanje vratima.


No to nije sve, hidraulične zatvarače karakterizira i niska cijena te jednostavna instalacija.


Kako odabrati hidraulične zatvarače?


Postoje različite vrste hidrauličnih zatvarača, odnosno cilindara. Tako dijelimo standardne cilindre, sigurnosne cilindre i specijalne cilindrične uloške, dok se specijalni cilindrični ulošci još dijele na standardne, s kotačićem (gumbom) s unutrašnje strane i uloške s funkcijom prioriteta, čime su složeniji od običnih cilindara, ali samim time i sigurniji. Najkvalitetniji materijal za hidraulične zatvarače se pak smatra lijevani čelik.


Cilindri mogu biti različitih dimenzija koje ovise o debljini vrata. Stoga je prije narudžbe i odabira hidrauličnog zatvarača potrebno izmjeriti duljinu cilindra, i to vanjsku i unutarnju stranu. Važno je znati da su sigurnosni cilindri za protuprovalna vrata upravo specifičnih dimenzija i naručuju se sukladno potrebi (i želji) korisnika.


Vama se možda čini da je odabir hidrauličnih zatvarača jednostavan, no ne treba ga uzimati olako. Zato svakako preporučamo da se pri kupnji hidrauličnih zatvarača vrata svakako se konzultirate sa stručnjacima. Oni će najbolje znati kakvi hidraulični zatvarači odgovaraju vašim potrebama. Iz Super Brava će vas znati savjetovati, ali i izvesti kompletnu montažu brava i ostalih bravarskih elemenata. A uz vas će biti i dalje, kad su vam potrebne i hitne intervencije poput otvaranja vrata od stana ili automobile.OCIJENI