OCIJENI

Kvalitetna priprema za tehnički pregled

Objavljeno: 28.6.2022. 23:10

Kvalitetna priprema za tehnički pregled izrazito ja važna za svakog vlasnika automobila, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je prosječna starost vozila u Hrvatskoj 12 godina. Kako ne biste bili u brzi hoće li vaš limeni ljubimac proći tehnički pregled ili ne, potrebno je na vrijeme napraviti adekvatnu pripremu.

Velik broj vlasnika izbjegava pripremu za tehnički pregled iz financijskih razloga, ali i zbog „gubitka vremena“. Takav pristup zapravo je izrazito loš. Naime, ako se na tehničkom pregledu ustanove određene nepravilnosti, vrijeme i financije za koje ste mislili da ste ih uštedjeli zapravo dolaze na naplatu, stoga osim što ćete morati ponovo doći na pregled, morat ćete i popraviti ustanovljene nepravilnosti na vašem vozilu. Također, često su troškovi popravka veći nego što bi bili da ste sve popravili i provjerili prije samog odlaska na tehnički.

Isto tako, briga o automobili samo radi prolaska na tehničkom pregledu nije dovoljna. Potrebno je sustavno brinuti o automobilu te ga redovno servisirati i održavati. Redovne servise najbolje je odraditi kod ovlaštenih servisera koji vam mogu i ukazati na dodatne neredovite popravke koji ponekad mogu biti vrlo važni za besprijekorno funkcioniranje vašeg limenog ljubimca.

Bez obzira je li riječ o ovlaštenim serviserima ili ne, svakako je najbitnije da čim primijetite određene nepravilnosti, neovisno o tehničkom pregledu, odmah kontaktirate stručnjake koji vam mogu pomoći otkloniti kvar. Kvalitetna, brzina i pouzdanost usluga najvažniji su faktori koji će utjecati na vašu odluku kome prepustiti brigu o vašem automobilu.

Kada je riječ o odabiru vremenskog perioda pripreme za tehnički pregled, idealno bi bilo redovni godišnji servis odraditi nekoliko tjedana prije odlaska na tehnički pregled. Tako ćete biti sigurni da će se potencijalni kvar ili nepravilnost uspjeti otkloniti do odlaska na tehnički.

Također, i sami možete pregledati neke dijelove ili uređaje vašeg automobila poput: trube, svjetlosnih uređaja, ručne kočnice, ali i obavezne opreme vozila. Pregled karoserije i potraga tragova korozije izrazito su bitni jer previše korozije može biti razlog za pad na tehničkom pregledu.

Osim navedenog, nije na odmet prije odlaska na tehnički pregled u potpunosti izvana i iznutra oprati automobil. Osim što vam mogu odbiti pregledati vozilo ako je ono prljavo, čist automobil ostavlja puno bolji dojam.

U slučaju da vaše vozilo proglase neispravnim, morat ćete ponovo pristupiti tehničkom pregledu. Ako to učinite u roku od otprilike 10 radnih dana, nećete morati platiti naknadu za ponovljeni tehnički pregled. Međutim, valja imati na umu da to razdoblje može varirati, ovisno o kvaru koji je detektiran. Ponekad je kvar takav da je za njegov popravak potrebno više od 10 dana. U tom slučaju ćete izgubiti iznos uplaćen za tehnički pregled, što je dodatan razlog za što bolju pripremu.

Iako tehničke preglede možete obaviti u stanicama za redovni tehnički pregled vozila, koje se nalaze diljem Hrvatske bez obzira na kojem registracijskom području se nalazite, uvijek valja imati na umu kvalitetu i pouzdanost servisa.

Kvaliteta i pouzdanost karakteristike su djelatnika s dugogodišnjim iskustvom u Nilsson expert servisu. Vrhunski stručnjaci ovog servisa rado će vam pomoći da vaš limeni ljubimac funkcionira besprijekorno kako biste mogli uživati u vožnji, ali i bez brige proći na tehničkom pregledu. Ovaj servis automobila nudi održavanje i servis svih vrsta vozila, a posebno su specijalizirani za Volvo Nilsson. Njihovi djelatnici svakom automobilu i klijentu pristupaju individualno i s punom pažnjom jer znaju da je to put prema izgradnji povjerenja i dugogodišnje uspješne suradnje.

OCIJENI