OCIJENI

Manikura i pedikura: Rutina za lijepe i njegovane nokte

Objavljeno: 10.6.2020. 10:01

Uredne ruke i nokti u posljednjih nekoliko desetaka godina su „must have“, a s dolaskom ljeta sve više pridajemo pažnju i njezi stopala. Manikura i pedikura postaju neizostavni dio rutine mnogih žena, ali i muškaraca. Zbog toga su ova dva tretmana jedni od najtraženijih kozmetičkih usluga općenito.

Klasična manikura uključuje njegu i oblikovanje noktiju i kutikula. Nokat se oblikuje u skladu s njegovim prirodnim stanjem i dužinom. Oblik nokta ovisi o željama klijenata, no najčešće se osobama s dugim i tankim prstima preporučuje kockasti oblik noktiju koji vizualno smanjuje ruke i čini ih elegantnima. Ovalni oblik pogodan je za sve oblike ruku i prstiju, no zbog toga što prividno produljuje ruke, preporučuje se osobama s kraćim prstima i manjim rukama.

Kutikula je vrlo važan dio kože na samom korijenu nokta koji služi kao zaštitna barijera od prodiranja raznih gljivica i bakterija. Upravo zbog toga je jako važno posvetiti dovoljno pažnje tom području. Tijekom klasične manikure, s površine nokta uklanja se višak kutikule uz pomoć sredstva za omekšavanje te pogurivača kožice. Proces je vrlo brz i bezbolan, a nakon što se kožica pravilno očisti i pogura, pločica nokta je vidno veća i očišćena za daljnje uređivanje.

Nakon uklanjanja viška kožice i uređivanja kutikule, klijentice se često odlučuju na trajni lak. Osim što čini ruke urednima i elegantnima, trajni lak može dodatno učvrstiti nokat ako je sklon pucanju i listanju. Ovaj tretman također ne zahtijeva puno vremena, a nakon njega ruke su njegovane i elegantne.

Pedikura je sve popularnija s dolaskom sezone nošenja otvorene obuće. Tretman estetske pedikure vrlo je sličan tretmanu manikure, a sastoji se od oblikovanja nokta, čišćenja kutikule te uklanjanja manjih zadebljanja kože. Trajni lak nakon pedikure apsolutni je hit svakog ljeta, a razlog tome je njegovo lako održavanje i duži vijek trajanja. Konstantno lakiranje noktiju zamijenjeno je nanošenjem trajnog laka svakih mjesec dana što uvelike olakšava svakodnevicu.

Druga, vrlo popularna vrsta pedikure je medicinska pedikura koja se provodi prilikom rješavanja problema uraslih noktiju, kurjih očiju ili većih zadebljanja stopala te je vrlo bitan medicinski tretman koji može olakšati probleme sa stopalima.

Bez obzira je li vam potrebna medicinska pedikura ili manikura, ili ste odlučili uzeti malo vremena za sebe, svoje tijelo i lice, važno je pronaći kozmetički salon s profesionalnom uslugom. „Ines“ kozmetički salon je profesionalni salon sa sjedištem u Zagrebu, a uz sve navedene usluge pruža još mnoštvo različitih tretmana za lice i tijelo pa svatko može pronaći nešto za sebe i biti uredan, zdrav i zadovoljan sobom.

OCIJENI