OCIJENI

5 prednosti nošenja tvrdih i polutvrdih leća

Objavljeno: 8.9.2023. 16:50

U razdoblju tehnološkog napretka i inovacija, izbor pravog rješenja za korekciju vida postaje sve važniji. Dok mnogi pribjegavaju mekim lećama zbog njihove trenutačne popularnosti, stručnjaci i dugogodišnji korisnici ističu nekoliko ključnih prednosti tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća. Pogledajmo zašto su polutvrde leće izbor mnogih koji traže optimalnu kvalitetu i dugotrajnost.

1. Dugotrajnost

Jedna od glavnih prednosti tvrdih i polutvrdih leća jest njihova dugotrajnost u usporedbi s mekim lećama. Uz pravilnu njegu i održavanje, tvrde i polutvrde leće mogu trajati mnogo duže, što ih čini dugoročno isplativom opcijom.

2. Bolja oštrina vida

Tvrde i polutvrde leće pružaju iznimnu oštrinu vida. Zbog njihove čvrste strukture, one se ne savijaju kao meke leće, što rezultira jasnijim i oštrijim vidom, čak i u izazovnim svjetlosnim uvjetima.

3. Zaustavljanje rasta dioptrije

Kod nekih osoba, tvrde i polutvrde leće mogu pomoći u zaustavljanju ili usporavanju rasta dioptrije. Ovo je posebno korisno za one koji žele stabilizirati svoju dioptriju i smanjiti potrebu za čestim promjenama naočala ili leća. 

4. Manji rizik od komplikacija

Tvrde i polutvrde kontaktne leće, zbog svoje čvrste strukture i materijala od kojih su izgrađene, smanjuju rizik od nakupljanja naslaga i nečistoća na površini leće. Ovo često rezultira manjim rizikom od komplikacija poput upala i infekcija, čineći ih sigurnijim izborom za zdravlje očiju.

5. Individualna prilagodba

Tvrde i polutvrde leće se izrađuju s točnošću od jednog mikrona,prilagođene svakoj stranci po oku. To znači da svaki korisnik dobiva leće koje su savršeno prilagođene njegovim individualnim potrebama, pružajući optimalnu udobnost i funkcionalnost.

Za one koji traže optimalno rješenje za korekciju vida, tvrde i polutvrde leće su izbor koji kombinira dugotrajnost, veću jasnoću vida, smanjuje rizik od infekcija i u nekim slučajevima omogućuje usporavanje rasta dioptrije. Na tržištu postoje brojni proizvođači, ali Opto Contact se ističe svojom stručnošću i kvalitetom. Prateći svjetske trendove i koristeći najnoviju tehnologiju, Opto Contact već više od četrdeset godina predstavlja jednog od vodećih proizvođača tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća. Naš stručni tim garantira vrhunsku udobnost i kvalitetu, savršeno prilagođenu individualnim potrebama i željama svakog korisnika.


OCIJENI