OCIJENI

Prijevodi u turističkom sektoru

Objavljeno: 27.10.2021. 9:28

Turizam je jedna od najaktivnijih gospodarskih grana na svijetu. Moderni tehnološki razvoj uvelike je ubrzao i izmijenio način na koji se turizam odvija. Putovanje van  vlastite zemlje u turističke svrhe postalo je uobičajeno čime se sama turistička ponuda povećala. S razvojem turizma, dolazi do povećanja migracija i popularizacije engleskoga jezika kao globalnog jezika, zbog čega je posve normalno da svi imaju sadržaj i ponudu dostupnu i na engleskom jeziku. Ljudi prilikom planiranja putovanja preferiraju da turistička ponuda bude na njihovom jeziku ili na engleskom jeziku. Upravo dostupnost informacija na raznim jezicima doista utječe na konačnu odluku turista. 

Posjedujete li obrt, trgovinu, hotel, iznajmljujete li apartmane, odnosno bavite li se nekim područjem turističko-ugostiteljskog sektora, poželjno je da vaša ponuda bude dostupna na što više jezika kako bi privukla što veću zainteresiranost potencijalnih gostiju. Gostu je važno razumjeti što točno određene ponude uključuju. Pročitate li brošuru, letak, jelovnik ili neku drugu vrstu marketinškog materijala na vašem materinskom jeziku u stranoj zemlji, skloniji ste upravo izabrati tu ponudu. 

Isto tako, poželjno je da ponuda bude ispravno prevedena. Ispravan prijevod garantiraju stručnjaci, odnosno prevoditelji. Naravno, ukoliko već imate prijevod, dobro ga je dati na dodatnu lekturu kako se ne bi pojavile greške koje bi iz bilo kojeg razloga naštetile vašoj popularnosti.

Posjedujete li web stranicu, dodavanjem cjelokupne ponude, svih relevantnih informacija i zanimljivih sadržaja, kao i kvalitetne prijevode istih, dajete do znanja da ste profesionalni u poslu koji radite. Budite transparentni i dostupni stranim klijentima ako je to smjer u kojem se želite razvijati. Predlažemo da potražite pouzdane prevoditelje koji će svojim znanjem, bilo kao izvorni govornici ili kao visoko obrazovani stručnjaci, pomoći da približite svoje poslovanje gostima. 

Postoje specijalizirane agencije koje se bave prijevodom kakav je vama potreban. Jedna od njih je GLOBAL LINK, zagrebačka agencija koja nudi profesionalno prevođenje svih vrsta tekstova, web stranica, dokumenata, kao i usluge lekture tekstova. Agencija GLOBAL LINK može se pohvaliti timom jezičnih stručnjaka koji iskustvom i stručnošću garantiraju ispravne prijevode. 

OCIJENI