Zdrava koža, pola zdravlja

Kada je u pitanju njega lica i tijela na prvom mjestu su žene te postoji na stotine različitih tretmana namijenjenih njima jer je njihova koža osjetljivija te zahtjeva stalnu njegu. No, muškarci ipak nisu u nimalo zavidnoj situaciji. 

Iako njihova struktura kože lica je 20 posto deblja, vezivno tkivo isprepleteno čvršćom mrežom kolagenskih vlakana te ima veću sposobnost vezivanja vode, zbog čega izgleda čvršće i zategnutije. Snažniji spol također treba pravilnu i učestalu njegu svoje kože kako bi ona ostala zdrava i mladolika. Naime, koža muškaraca ima veći udio masti, pa su mlađi muškarci skloniji pojavi mitesera i drugih nečistoća, što predstavlja veliki estetski, ali i zdravstveni problem s kojim se moraju suočiti. Također, na njihovu kožu utječu i različiti vanjski čimbenici poput niske temperature i zraka u grijanim prostorima koji isušuju kožu. A najveći problem je svakodnevno brijanje jer koža gubi elastičnost i vlagu. Brijanjem se ne uklanjaju samo dlačice već i površinski sloj kože, što uzrokuje nadraženost, isušenost i crvenilo kože lica. Problem s kojim se susreće većina muškaraca. Zato su muškarcima potrebni posebni proizvodi i tretmani namijenjeni isključivo njihovoj koži koji će zadovoljiti potrebe određenog tipa kože.

Važnost njege kože i tijela kod muškaraca prepoznao je i kozmetički salon te studio Ageness Beauty Institut koji nudi različite tretmane isključivo namijenjene muškarcima. Ovaj profesionalni i stručni tim pobrinut će se za vaše zdravlje na jedinstveni i kvalitetan način te pružiti vašoj koži kraljevski tretman kakav i zaslužuje.

Ako želite otkriti kakvog je tipa vaša koža i koju njegu treba, onda je pravo rješenje Ageness Revealing Men kozmetički tretman lica koji će očistiti i nahraniti vašu kožu, otkloniti mrtve stanice te omogućiti terapeutu da vas savjetuje o daljnjoj njezi kože. Kao što i samo ime kaže, Men Energy kozmetički tretman, vratiti će vašoj koži energiju, elastičnost i vlagu.

Za sve one koji se bore sa suhom, osjetljivom, tankom i problematičnom kožom, najbolje je rješenje Men Aroma Clarity tretman ili ultrazvučno čišćenje lica. Riječ je o dubinskom čišćenju neovisno o tipu i problematici kože, skidanju odumrlih stanica, omekšavanju i uklanjanju mitesera te smanjenu hiperpigmentacije i proširenih pora. Dok tretman Men Ultimate Resolution Facial, zrelu kožu s borama vraća u prošlost. BIO lifting potiče mikro kontrakcije mišića s ciljem punjena i ublažavanja postojećih bora kako bi se postigla reaktivacija stanica, ojačavanje kolagenih i elastičnih vlakana te stvaranja kvalitetnijeg kolagena i elastina.

Zatim možete isprobati različite masaže koje će vam dodatno pomoći u rješavanju tegoba. Poput refleksološke masaže koja pomaže u nizu zdravstvenih problema poput glavobolje, dijabetesa i psihosomatskih poteškoća te smanjuje stres i poboljšava ukupni energetski potencijal tijela. Želite li se riješiti stresa, umora i mišićnih bolova, onda je za vas najbolji izbor Ageness Aroma masaža.

Ako se aktivno bavite sportom, svakako morate probati masažu Tai passivni streaching, koja smanjuje rizik od ozljeda zglobova, mišića i tetiva, umanjuje  umor mišića nakon napora, poboljšava protok krvi u organizmu te povećava gipkost vezivnog tkiva. Bolove u leđima možete riješiti pomoću Raindrop masaže jer eterična ulja koja se koriste imaju analgetsko djelovanje. Dok Hawai Deep Tishue  masaža  tijela, riješit će probleme s JAT LAG-om djelujući na dekompresiju i dekontrakciju mišića, tetiva i zglobova.

Za svilenkastu i glatku kožu bez dlačica isprobajte depilaciju voskom ili šećernom pastom, poznatijom pod nazivom Egipatska depilacija. Ageness Beauty Institut koristi voskove koji se odlikuju visokom djelotvornošću na izrazito niskim temperaturama, što jamči veću ugodu pri tretmanu, bez oštećivanja kože.

Ageness Beauty Institut pravi je raj za žene i muškarce jer nudi raznolike i kvalitetne tretmane za lice i tijelo.
Kozmetički tretmani lica (osnovni, specijalizirani, institut, aparativni, masaža lica vrata i dekoltea te oblikovanje obrva)
Kozmetički tretmani tijela (piling tijela, aromaterapija i anticelulitni tretmani)
Masaže (wellness, orijental i ageness remedy)
Depilacija (klasična, egipatska i threading)
Manikura (ruska, spa, OPI lakiranje, OPI infinity lakiranje, trajno lakiranje Shellack)
Pedikura (estetska, spa, OPI lakiranje i OPI infinity lakiranje)

Svaki kozmetički tretman za lice je dizajniran kako bi ispeglao znakove starenja te poboljšao stanje vaše kože lica i tako vam podario mladenački izgled. I zapamtite, iako je muška koža otpornija, ona stari i isušuje se kao ženska, stoga se počnite brinuti o njoj čim prije. A sve vezane informacije o tretmani možete pronaći u ulici Republike Austrije 21.